Sadašnji su takođe bili “bivši”…

7
1633
Nikola Janić

Da li vlast u Srbiji zaista ne shvata da se već odavno prešla granica vremena kada je trebalo da se našem milionskom rasejanju dostave dostupni dokazi o svemu što se dešavalo i što se i danas dešava našem narodu u bivšim Jugoslovenskim Republikama i na Kosovu!!! Da li je moguće da je mržnja, kanalisana ka neistomišljenicima, koja je prisutna više od decenije kod današnjih moćnika (političkih i medijskih) neuporedivo veća nego što je njihova ljubav za Srbiju? Naravno ako je u njihovim srcima te ljubavi bilo nekada… bilo kada. Zar ti ljudi nisu svesni činjenice da je njihova pasivnost dovela do toga, a doprinosi tome i dalje, da sva naša deca (znači i njihova) decenijama žive život žigosanih kao jedini zločinci, siledžije, okupatori i monstrumi koji su klali i ubijali (a nikada njihovi najbliži nisu klani i ubijani?!) da su jedino Srbi silovali, a da njihove ćerke, sestre, majke i žene, nikada nisu bile silovane od Hrvata, Muslimana ili šiptara?! 

Predstavnike SNS-a, od njihovog dolaska na vlast, na čelu sa Vučićem, svakodnevno gledamo i slušamo na ”njihovim” televizijama kako govore, a u njihovoj stranci i predsedniku naklonjenim novinama i portalima čitali smo i čitamo isto to, odnosno da oni koji su vladali Srbijom pre njih nisu uradili ništa za dobro zemlje. Uz obavezne tvrdnje da su bivši radili i činili sve ”da nanesu štetu srpskom narodu i unište Srbiju”…

Tokom sedam godina koliko sadašnja vlast vodi razgovore u Briselu, predstavljali su u medijima kao njihov ”uspeh” i govorili da su postigli mnoge dogovore sa Prištinom (neviđene i za Srbe na Kosmetu neostvarene) a ćutali o konstantno prisutnom ucenjivanju i ponizavanju Srbije od te Evropske Unije. Takvom čvrstom i za Srbiju destruktivnom stavu Evropske Unije doprieli su mnogi lični prijatelji Aleksandra Vučića, ali ne i Srbije kako je on tvrdio i tvrdi i dalje. Na čelu tih prijatelja uvek je bila ”nemačka prijateljica” Angela Merkel. Srbiji nisu pomogli ni saveti Vučićevog ličnog savetnika Tonija Blera, jednog od inicijatora da NATO bombarduje Srbiju sa Kosovom i Crnu Goru, a za njegove savete, ili za mnoge antisrpske stavove, debelo je plaćan parama građana Srbije. 

Tolika negativnost i mržnja prema svemu što je srpsko, može da se zaustavi tek kada javnost u zemljama Evropske Unije i Amerike, bude upoznata sa globalnom istinom o svim dešavanjima na prostorima bivše Jugoslavije od njenog raspada i građanskog rata. Naravno i odgovorno o svemu što se danas i dalje dešava u Srbiji sa Kosovom, u Hrvatskoj, u Bosni…

Širenje i upoznavanje javnosti zapadnih zemalja sa istinom nikada nije moglo, ne može, a nikada neće ni moći da se ostvari pričama (ili lažima?) političara objavljenim u najčitanijim medijima i maratonskom ponavljanju sto puta rečenom na TV Pinku. Sve rečeno od SNS podržavali su uvek isti gosti i ”stručnjaci za marketing” pozivani u jutarnji program ili “Nacionalni dnevnik” ove televizije gde su u njihovim komentarima davali isključivo legitimitet mnogim izgovorenim neistinama, tvrdeći da su istina. 

Ko je mogao i ko jedino može sutra da doprinese istini? Odgovor je svima poznat: Naša dijaspora angažovanjem njenih korektnih organizacija i pojedinaca, onih koji daju zadovoljavajući odgovor na tri kratka pitanja, koja se mogu proveriti:

Kako i koliko su u prošlom vremenu bili angažovani na sprečavanju laži o Srbima?

Šta rade danas i u čemu mogu sutra da pomognu (orgaizacija ili pojedinac) na upoznavanju javnosti u zemlji Evropske Unije u kojoj organizacija deluje i u kojoj pojedinac živi…?

Iz ovog procesa treba izolovati medije u Srbiji, one koje su doprinele da decenijama desetine organizacija koje su stvorene u Srbiji (a neke izvan Srbije uz pomoć iz Srbije) kao i pojedinaca iz dijaspore, od medija u matici pretstavljali kao velike patriote i osnivače ”patriotskih” organizacija a koji su imali zadatak (od koga?) da zaustave sva angažovanja na širenju istine, korektnim informisanjem o našem narodu i našim maticama…

Nikola Janić

Dodatno obaveštenje: Sa mojih 78 godina i velikim zdravstvenim problemima mene lično ne vidim u vođstvu pokreta koje treba pokrenuti. Ličnim iskustvom stečenim tokom tri decenije i znanjem, uvek ću savetima i činjnicama, što može biti od koristi zemlji u kojoj sam rođen i narodu od koga potičem i kome pripadam, pokušeti da pomognem i doprinesem radu svakog poštenog pojedinca, pokreta ili organizacie…

Počeću sa objavljivanjem prepiske sa srpskim, švedskim i drugim uticajnim ljudima političarima i ministrima EU u Briselu… Videćete mnoga dokumenta, ali i deo mojih autorskih članaka u švedskoj štampi (prvenstveno) kao i delove nekih, od mnogih, TV emisija vesti in debat programa na švedskoj televiziji (prvanstveno) u kojima sam učetvovao ili bio autor. Naravno i deo iz emisija u srpskim medijima…

Sledeći tekst će biti moje pismo Aleksandru Vučiću novembra 1998. kada je bio Ministar informisanja u ”bivšoj” vladi.

7 KOMENTARA

 1. Bez obzira koja je politička orjentacija u Srbiji na vlasti, ništa se neće promeniti. Nas nisu voleli nikada, niti će nas voleti, to vam je jedina istina.Pravoslavlje se ne uklapa u njihovu jednačinu. Imali smo ubijanja, razaranja, pljačkanja…….da ne nabrajam, od onih istih koji nam danas kroje sudbinu, nas i celoga sveta……

 2. Желим Вам све најбоље и да Вас здравље послужи. На жалост у Србији отрованој ријалитијима, којекаквим дромфуљама и свакојаким башибозлуком организованом у партије, покрете и организације не видим баш неку светлу будућност, на Бога смо у потпуности заборавили, јер није „ин“ а морал – као да смо од тог запада у којег је већина Србије хипнотисано загледана, покупили оно најгоре, његов најсмрдљивији талог. И писма се одричемо мало по мало дешава се управо оно што нам наши „пријатељи“ са запада желе и у шта желе да нас претворе, једну аморфну масу трулу трупину без без корена, а биљка без корена не треба ни да се чупа, она сама пада. Нека нам је Бог у помоћи.

 3. g.Janicu,ako niste nista u poslednjih 30 g napravili da svedski narod promeni negativno misljenje o srbima,onda necete ni u buduce.Muslimanskw zajednice su mnogo uspesnije.A sto se tice SNS..oni su od 2012.Sta se napravilo do tada??

  • Bio bih presrecan kada bi gospodja Nada mogla da navede nekog (ne samo Janica) od onih u nasoj dijaspori koji su i pored decenijskog sabotiranja od VELIKIH ptriota koji su mogli da se bore sa „nasim“ ljudima i „nasim“ politicarima da bi iznosili ISTINU o NAMA. Bicu neskroman i zamoliti gospodju Nadu, koja zna da Janic „u poslednjih 30 godina NIJE NISTA napravio da svedski narod promeni misljenje o Srbima“ (a znamo ih mnoge koji su promenili to misljenje) da pogleda samo putem ova dva dva linka:
   http://www.janic.se/?page_id=404
   http://www.janic.se/?page_id=386
   koji ce joj pokazati SAMO MNJI DEO istine koju sam uspeo da proguram u periodu kada „NISAM NISTA UCINIO“… A sto se tice muslimanske (zaboravili ste i hrvatske i siptarske) organizacije i pojedince slazem se da su vise cinili I DA CINE I DALJE na sirenju i istine i lazi, koje su doprinele i doprinose da u svetu i dalje postoji katasrofalna slika o Srbima. Za razliku od nas, oni su imali i imaju njihove politiöare i njihove medije, koji ih nisu u tome sprecavali, vec pomagali!

  • Госпођо/госпођице Надо,
   а да се Ви барем мало потрудите да учините „ништа“ попут Јанића уместо да му спочитавате пре свега НЕИСТИНУ?
   Госпођо/госпођице Надо, ако живите у Србији онда знате да она пропада, а ове лажи лакировке које се народу сервирају и он их тако жедно пије, кад тад запеће му у грлу, и биће као десетке пута до сада, када се деси и када се изгласа касно а народ ће тек тада да се сети свога јада.
   Госпођо/госпођице Надо, ако сте пак „негде тамо“ све најбоље Вам желим.
   Није Јанић тај који ништа није урадио, проблем, проблем су они који не раде баш ништа.
   Понеки негативни коментар без везе са истином, фарма, Станија и оранија.

 4. Bio sam i ranije u prilici da upoznam stavove i angažovanje Nikole Janića, a njega evo opet – čim se oporavio. Kreće u novu inicijativu sa objavljivanjem materijala koji bi dobronamernima mogli biti od velike koristi. Živeo sam u inostranstvu i moram da priznam da takve ljude nisam sretao – svi oni naravno brinu o zemlji iz koje su potekli, ali retko ko od njih i konkretno dela. A Nikola to radi godinama. Nikola nastavi sa tim što najavljuješ, jednog dana će to imati ko da čita.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime