SALE, GDE SU OPLJAČKANE PARE? Estradni menadžer se obogatio menjajući stranke kao čarape

0
1269

Saša Mirković, estradni menadžer koji je stekao bogatstvo tako što je opljačkao građane Zaječara, danas tvrdi da je pogrešio i da više neće da greši.

saša mirković
Saša Mirković

– Jeste, pogrešio sam. Ali ne moram više da grešim i hoću malo svoje greške da ispravim. Sada će Aleksandar Vučić i društvo oko njega pokušati na svaki način da kriminalizuju svakoga ko im se suprotstavi, rekao je Mirković u izjavi za TV N1.

Mirković nam nije precizirao šta je to tačno pogrešno uradio. Uzimajući u obzir činjenicu da je bogatstvo stekao tako što je pljačkao građane Zaječara, sasvim je izvesno da je u tome grešio.

Umesto da je pokradeni novac vratio i odležao zatvorsku kaznu, Mirković sada obmanjuje narod tvrdnjama da je on borac za istinu, pravdu i slobodu medija.

Teško nama kada dokazani kriminalci govore o poštenju i istini.

Menjao stanke kao čarape

Saša Mirković danas u jednom veoma malom delu javnosti, kako se čini, uživa nekakvu mizernu podršku. Oni što ga podržavaju ni sami ne znaju šta tačno kod Mirkovića podržavaju.

Najglasnija je svakako licemerna reketaška dinastija Rodić koja drži Kurir. Mada, to ne bi trebalo da nas čudi pošto Rodići podržavaju samo kriminalce koji dobro plaćaju. Mirković je iz budžeta Grada Zaječara na račun Adria Media Grupe prebacio više miliona dinara po nepoznatom osnovu.

Nedavno je Adria Media Grupa kupila udeo u Mirkovićevoj televiziji Moja TV.

Ne smemo zaboraviti ni Aleksandra Đurđeva, bivšeg direktora JKP Informatika iz Novog Sada i bivšeg člana Treće Srbije, koji takođe uživa medijsku podršku Kurira. Podsetimo da je Đurđev, dok je bio direktor u JKP Informatika, na račun Kurira uplatio nekoliko miliona dinara za reklamiranje, iako to preduzeće pruža usluge objedinjene naplate komunalnih usluga samo u Novom Sadu.

Da Vas podsetimo:  Nada ima petoro dece i živi kao podstanar: Otišla je da pita za stan, pa dobila odgovor da decu pošalje u hraniteljsku porodicu!

Rodić ne bira od kod kriminalca će primati pare.

No, vratimo se na Mirkovića, estradnog mendžera koji je menjao stranke kao čarape, pa se obogatio. Menjao je stranke sve dok nije naleteo na stranku koja će ga staviti u položaj da neometano pljačka. Naišao je na Srpsku naprednu stranku.

U politiku se uključio vrlo rano pristupanjem lokalnom Savezu socijalističke omladine. Kada je 1991. godine Savez transformisan u Omladinski savet opštine Bor, Mirković je imenovan za njegovog sekretara.

Bio je član SRS, podržavao Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima 2008, najavljivao da će biti poslanički kandidat na parlamentarnim izborima te godine, ali ga kasnije nije bilo na listi.

U isto vreme bio je koordinator opštine Bor za odnose sa Vladom Srbije.

Iste godine priključio se Pokretu “Živim za Krajinu” Boška Ničića i u toj partiji imao je funkciju potpredsednika.

U jesen 2008. postao je član opštinskog veća u Boru zadužen za informisanje i kulturu. U tom periodu opozicija ga je prozivala da je glavni krivac što u lokalnim javnim preduzećima kasne plate pošto je “iz opštinske kase isplaćeno 400.000 evra Beotonu na ime različitih kulturnih dešavanja”.

Maja 2009. podneo je ostavku. Godinu dana kasnije, “Živim za Krajinu” je pristupio Ujedinjenim regionima Srbije. Mirković je iz Ničićevog pokreta istupio je marta 2011. godine. Nekoliko meseci kasnije pridružio se novoosnovanom Pokretu radnika i seljaka i postao njegov potpredsednik.

Na lokalnim izborima 2012. kandidovao se za gradonačelnika Zaječara. Odmah po okončanju parlamentarnih izbora “preleteo” je u tabor naprednjaka, pa je već na proglašenju uspeha Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima stajao uz pobednika. Kasnije je obelodanjeno da je i zvanično postao član SNS.

Da Vas podsetimo:  Naprednjaci svečano otvorili renovirani WC: U 21. veku ovo je izgleda luksuz (FOTO)

Pomoćnik ministra saobraćaja u sektoru za puteve i bezbednost saobraćaja postao je januara 2013. ali je već mesec dana kasnije pod pritiskom javnosti zbog nestručnosti napustio ovu poziciju.

Jula iste godine postaje prеdsеdnik Skupštinе Grada Zajеčara. Bio je menadžer pevačice Marije Šerifović kada je ona pobedila na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2007. godine.

Na parlamentarnim izborima 2014. sa liste SNS izabran jе za narodnog poslanika.

Početkom decembra meseca osnovao je sopstveni pokret “Jaka Srbija”.

Kao rezultat Mirkovićevog estradno-političkog delovanja, dobio je bombu na kuću i grafit “Smrt SNS”.

Saša Mirković danas SNS opisuje kao “udruženje za uništenje građana”. Postavlja se pitanje da li je Saša Mirković kriminalac, nezavisno od stranke kojoj pripada, ili SNS bije glas da podržava kriminalce baš zbog persona kao što je on?

Saša Mirković danas licemerno prebacuje odgovornost za sopstveni kriminal na SNS.

Ljudi čiste savesti i čistih ruku mogu osnovano kritikovati SNS i Aleksandra Vučića bez prestanka, ali licemerno je podržavati dokazanog kriminalca dok napada Vučića i SNS.

Može Mirković iznositi optužbe na račun Vučića i SNS koliko god hoće, ali prvo je potrebno da građanima Zaječara i građanima Srbije položi račune po pitanju njegovog kriminala. Mirković može dobiti eventualnu podršku kada građanima Zaječara vrati pokredeni novac i odsluži zatvorsku kaznu zbog pljačkanja gradskog budžeta.

Mirković jeste napustio SNS, ali pokredeni novac se i dalje nalazi u njegovim džepovima. Podrška Mirkoviču znači podrška teškom kriminalu. Možda ostali građani Srbije to ne shvataju, ali građani Zaječara veoma dobro znaju ko je i šta je Saša Mirković.

Ne nasedajte na lažnu patetiku kriminalaca i reketaška kao što su Saša Mirković i Aleksandar Rodić! Kritikama na račun SNS i Vučića pokušavaju da prikriju svoj kriminal. To nisu iskrene kritike, već interesne kritike. Ima ko će kritikovati Vučićev režim. Licemerni kritičari sa kriminalnim dosijeima nam ne trebaju!

Da Vas podsetimo:  U Srbiji pola miliona apsolutno siromašnih, dva miliona u riziku

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime