Šalter u subotičkoj bolnici je napravljen da ponižava pacijente

0
1697

Stajanje u redovima i čekanje Godoa je upisano u gen Srba baš kao i netrpeljivost prema osobama koje rade na šalteru. Mislio bi čovek da je sve stereotip i da je tako nešto uobičajeno samo za manje gradove i spore administracije… Ali fotografija iz subotičke bolnice govori da u suštini nema razlike od juga prema severu.

Zamislite situaciju u kojoj vam hitno treba overa nekog dokumenta ili potvrda, ili ste nedavno došli sa operacije kuka i morate da priđete šalteru u Opštoj bolnici u Subotici. Ukratko – nemoguća misija. Fotografija koja kruži društvenim mrežama nastala je u trenutku kada pacijenti pokušavaju da razgovaraju sa osobljem sa druge strane stakla.

Naime, kako u jednom tvitu piše, šalter je postavljen na visinu od 76 cm i to nije dovoljno nego je neko izlepio celo staklo papirom da se ne vidi. Ako ste pomislili na koji način ljudima prekipi dok stoje u redu, evo sjajnog primera.

„Srbija se saginjati neće, osim na šalterima“, glasi jedan od tvitova ispod fotografije na kojima nekoliko starijih ljudi pokušava da dovoljno spusti glavu kako bi razgovarali sa osobljem.

Navodno, reč je o šalteru za reumatske bolesti, a ono što najviše nervira (osim patuljastog prozorčeta) je činjenica da u blizini ne postoji stolica za bolesne pacijente koji nisu Nađa Komaneči.

Nije prvi put, a nažalost ni poslednji da se zaposleni u institucijama ili javnom saobraćaju ograđuju od ljudi, iako im je to posao. Svi se sećamo natpisa u beogradskom prevozu koji je jedan od vozača zalepio i tako ućutkao sve znatiželjne putnike. U Subotici su išli po principu bunkera, gde povređene i bolesne neprijateljske snage neće moći da dopru do njih. A ako i uspeju, moraće opasno da se oznoje.

Da Vas podsetimo:  Profesor DIF-a preminuo od korone u prokupačkom zatvoru, porodica traži istragu

Stefan Milenković
Izvor: Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime