Samit ženskog liderstva u Beogradu

0
1625

BEOGRAD – Samit ženskog liderstva (Women’s Leadership Summit) održaće se u Beogradu, 25. i 26. oktobra, na temu „Digitalizacija i tehnološke inovacije kao šansa za brži razvoj društva i aktivniju ulogu žena“.

Uspešne žene iz oblasti biznisa, nauke, obrazovanja, politike, medija, umetnosti i kulture, okupiće se u srpskoj prestonici, gde će razmeniti iskustva sa predstavnicama drugih industrija i na taj način podstaći javni dijalog o snažnijoj zastupljenosti žena u javnom i poslovnom životu u Srbiji.

Među govornicama i učesnicama su mnoge uspešne žene među kojima su i Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zatim Rina Bar Tal, predsednica Izraelske ženske mreže, Sonja Liht, predsednica Fonda za političku izuzetnost, rukometašica Andrea Lekić.

Tu su još i Branka Drašković, savetnica zamenika premijera, Aja Jung, osnivač i direktor Beogradskog festivala igre, Alona Fišer Kam, ambasadorka Izraela, Sanja Vraneš, direktor Instituta Mihajlo Pupin, Jasmina Knežević osnivač klinike Belmedik, Lovorka Nikolić, osnivačica Farmalogista, Smiljka Jovanović, pokrajinski sekretar za finansije, Gabrijela Ditetova, direktorka hotela Radison Blu, Jelena Veljić, finansijska direktorka kompanije Simens Srbija, Renata Matusinović, izvršna direktorka u Nestle Adriatik, Vesna Damjanić, novinarka RTS-a, Snežana Lakićević, NIS, Savetnik direktora, rukovodilac projekta „Energija znanja“, Gordana Danilović Grković, v.d. direktora Naučno-tehnološog parka u Beogradu.

Zatim učesnice su još i Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, Branislava Gajić Stanojević, suvlasnica Infostuda, Ivanka Popović, prorektorka za nauku, Univerzitet u Beogradu, Duška Jovanić, glavna i odgovorna urednica ELLE, Miroslava Božinović Bjeljac, specijalistkinja neurologije i vlasnica neurološke klinike u Cirihu, Mila Litvenjko, osnivač Aure, Dragana Ognjenović, modni dizajner, Mirjana Vladisavljević, medija direktor Infinitiv Creative, Maja Vujasković Đureinović, menaddžer PR i komunikacija, IKEA Srbija, Ivana Radovanović, osnivač i direktor „Mogu ja to sama“, Staša Koprivica, rediteljka, Lejla Dautović Calc, direktorka marketinga Strateškog Poslovnog Područja, kafa, Atlantik grupa, Dragana Zeljković, osnivač Studija Domino, Milka Forcan, biznis konsultant, Jelena Galić, predsednica izvršnog odbora AIK banke, Maja Lalić, Misker osnivač i kreativna direktorka, dr Aleksandra Pavlović Marković, profesor na katedri interne medicine i doktor u Kliničkom centru Srbije, Lena Kovačević, kompozitor i testopisac….

Da Vas podsetimo:  Revija predstava malih formi od 2. do 5. novembra u Pirotu

Kao što vidite, poduži spisak uspešnih i ostvarenih žena koje će podeliti svoja iskustva i razmišljanja o unapređenju položaja žena i njihovih potencijala.

AFA ženska mreža, projekat AFA Asocijacije, želi da uključi što veći broj žene iz različitih oblasti sa ciljem međusobne saradnje, razmene iskustava i međusobnog podržavanja.

Mreža okupljanja ambiciozne, samosvesne i proaktivne žene koje su zainteresovane da se neprestano edukuju, informišu, razvijaju svoje potencijale i aktivno učestvuju u menjaju društva na bolje. Neiskorišćeni potencijal žena je ogroman i ekonomija i društvo bolje napreduju kada su one potpuno uključene.

AFA ženska mreža veruje da zajedno možemo da obezbedimo bolje uslove za sve nas i da budemo pozitivan pokretač društva i promena na bolje.

Samit ženskog liderstva, koji će se održati u Beogradu, 25. i 26. oktobra, prvi je projekt AFA Asocijacije, i u njega je krenula jer će se afirmaciji žena, i njihovom uticaju u poslovnoj i društvenoj sferi sve više pažnje pridavati u budućnosti, naročito u kontekstu ispunjavanja uslova za članstvo u EU.

Na sajtu www.afa.co.rs naći ćete dodatne informacije koje se odnose na održavanje Samita ženskog liderstva, kao i dodatne informacije o programu AFA Asocijacije.

dobrevesti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime