Samo da Đilas ode

1
1631

“Bus plus”  kartePosle udesa vozila javnog gradskog prevoza u Beogradu kada je 8 putnika povređeno, postavlja se pitanje odakle pravo gospodinu gradonačelniku da traži da se plaća javni prevoz. Ne prođe dan a da nema problema sa vozilima, te se jedan zapalio, drugi ima rupu na sredini vozila, sve su češće nezgode u kojima učestvuju vozila GSP-a. Da ne pričamo o bahatosti vozača autobusa koji imaju veću platu nego lekari u Srbiji. Koliko puta se desilo da neće da otvore vrata i ako je autobus u stanici, preskoče stanicu, pričaju mobilnim telefonom dok voze, konzumiraju cigarete i ako je u vozilima zabranjeno pušenje.

GSP ima politiku prvo plati pa ćemo onda da probamo da te uslužimo a ako ne uspemo baš nas briga idi peške ako ti se ne sviđa. Gradonačelnik je rešio da po svaku cenu smanji broj vozila za 10%,pa makar i tako što nam na svaka dva dana jedan autobus izgori. Kad god se vozim GSP-om pitam se hoću li stići živa. Što zbog dobro održavanih vozila ali i zbog stila vožnje pojedinih vozača. Nikada mi neće biti jasno zašto su oni operisani od zakona, da ih nikad ne zaustavljaju saobraćajci, koliko god nepropisno vozili. Gospodin gradonačelnik kaže u da se u svetu plača tri puta skuplja karta a ja bih ga pitala da li u tom svetu postoji gradski prevoz kojem se ne zna red vožnje, da li vozači tokom vožnje razgovaraju telefonom i uživaju da ti zatvore vrata ispred nosa, da li se autobusi čiste jednom godišnje. Ne oni nemaju savremene autobuse kao mi u Srbiji u kojima je leti pakao a zimi hladnije nego napolju. Posle 15 časova puštate krševe od vozila da voze narod, nemaju ni signalizaciju a gospodin v.d direktor GSP-a priča da vozila imaju klimu, pa gde vi živite i gde ste bili do juče kao da se nikad niste provozali tim vozilom. Možda i niste, sigurno imate ličnog vozača pa i ne znate u kakvim vozilima se građani voze.

Da Vas podsetimo:  Antonić: Ko je rekao "preventivni rat je u redu"

Dok niste smenili Đilasa, pozivali ste nas u predizbornoj kampanji prvo da ne plaćamo prevoz, digli ste celu buku oko Busplus sistema, tvrdili da ne valja i da je to prevara tadašnje vlasti. A sad kad ste došli na vlast, taj isti Busplus je odličan, treba kupovati karte, a smanjiti broj autobusa. Pretili ste nam gospodine Mali da će tokom zimskog reda vožnje biti za 10% manje vozila, da li to znači da ako se zimski red vožnje redukuje, da će biti redukovane i plate zaposlenih u GSP, tj. da li će onda vozači koji ne voze, primati plate od preko 50 hiljada dinara mesečno, jer ako izađe manje vozila, treba i manje vozača.

Gradski menadžer Goran Vesić se oglasio pretnjom da “putnici koji ne budu platili eventualnu kaznu u gradskom prevozu, rizikuju da se nađu u jedinstvenoj evidenciji prekršaja koja se vodi u prekršajnim sudovima, pa neće moći da registruju automobil, produže vozačku dozvolu”. Ali kada upućujete ovakve pretnje morate imati na umu ko sve putuje gradskim prevozom. Da vas podsetim to su ljudi koji tragaju za nekim poslićem, da nekako prehrane porodicu, decu …ali i ono malo naroda koji radi za neku mizernu platu od dvadeset pet hiljada. Ako je država u ovakvom stanju, shodno tome tako treba da se ponaša i GSP, a ne da sprovodi nekakvu strogoću. Stvorite uslove za dobar i bezbedan prevoz, smanjite cenu karte i svi ćemo plaćati gradski prevoz.

Za Korene

Ivana Jovanović

1 KOMENTAR

  1. Људи никада на власти није било толиких лажова, превараната и лопова. Синиша Мали је ординаран лопов који је и своју диплому украо. Ко им верује једно слово није нормалан.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime