Samo napredno u bolju budućnost

0
1688

Građani Srbije konačno mogu da „odahnu“. Udala se Nataša Bekvalac (po ko zna koji put), porodila se Jovana Joksimović (nek su deca živa i zdrava) i dalje se polemiše o ubistvu pokojne pevačice Jelene Krsmanović Marjanović. Počele su nove sezone „Grand show“-a, “Zvezda granda“, „Zvezda i zvezdica Pinka“, „Parova“ i „Zadruge“. Tačno „na vreme“ postavlja se i beogradska novogodišnja rasveta koja će nam osvetljavati ove mnogobrojne raskopane ulice i rupe narednih šest meseci, a ovih dana nam konačno stiži i ruski migovi.

Da ne zaboravimo i da nas u narednoj godini očekuju i veće cene, dugoooo  najavljivana povećanja plata i penzija, otvaranje novih fabrika, radnih mesta, puteva i stranputica. Posetiće nas i Tramp, Putin, Erdogan i mnogi drugi visoki zvaničnici kako bi nam  potvrdili sve bolji ugled naše zemlje u svetu, a na svemu ovome treba da budemo zahvalni, naravno, nikom drugom nego Aleksandru Velikom ili Silnom Vučiću.

Nastaviće se i sa izgradnjom „Beograda na vodi“ (nadamo se da će gradnja odmaći nekoliko centimetara od zemlje), Karić će sprovesti svoj najavljeni „New deal“, dobićemo još tržnih centara u kojima ćemo trošiti te „uvećane“ plate i penzije. Medijskog mraka i dalje „neće biti“ pošto ga nema ni sada, prema rečima premijerke Brnabić i ministra Vukosavljevića, imaćemo novog/starog gradonačelnika Beograda. Biće sigurno i nekih vanrednih izbora jer nijedna godina ne sme da prođe bez „izborne volje naroda“ na svim nivoima i po svim pitanjima, pošto je ovo ipak „demokratska“ zemlja.

Takođe, Mišković, Đurašković i Kosmajac će uživati u svojoj slobodi i dalje “voditi državu i pokrasti sve što je u međuvremenu stvoreno”, kako je pre neki dan izjavio predsednik Vučić povodom oslobađajuće presude Miškoviću. Zašto su na slobodi i zašto će nas i dalje „voditi i potkradati“, odgovor nismo dobili, kao ni ko je rušio Savamalu, ko je pucao na Milana Beka, zbog čega je došlo do zastarelosti slučaja protiv Bogoljuba Karića i ko će mu za to platiti odštetu…

Da Vas podsetimo:  PROFESOR MILIĆ I ZBORI I TVORI...

Predsednik države nam je ipak dao odgovore na pitanja koja nisu u njegovoj nadležnosti, ali je zbog „građana Srbije“ želeo da razjasni neke sporne slučajeve. Neki od njih su: ko je ubio pevačicu Jelenu Marjanović i na koji način, da Vulin ništa nije ukrao od kada je na vlasti (sve pre toga se ne računa posto se samo „magarci ne menjaju“), Siniša Mali ne poseduje stanove u Bugarskoj, doktorati Malog, Nebojše Stefanovića i Jorgovanke Tabaković nisu plagijati.

Dobili smo i nove članove Upravnog odbora Javnog RTV servisa (RTS – a) Zorana Panovića i Nebojšu Krstića. RTS bismo mogli preimenovati u „Žuto – napredni servis Aleksandra Vučića“, s obzirom na to da u ime predsednika njima rukovode žuti Bujke, žute Olje, a sad smo dobili i Panovića i, naravno, najžućeg Krstića, koji je bio lični savetnik Borisa Tadića. Dakle, svi su oni „žuti“, ali da bi bili tu gde jesu, morali su da „napreduju“, kao što je i sam programski sadržaj Radio – televizije Srbije.

Uostalom, veliki broj članova Srpske napredne stranke beše najpre među žutima raznih nijansi, a potom su poželeli da postanu napredni: što po pitanju stranačke karte, ekspresno – naprednog školovanja, menjanja funkcija, imovnog i bankovnog stanja…

Dakle, dragi građani Srbije, ukoliko želite bolji život u narednim godinama,očigledno je da vam preostaje samo jedno: da i vi postanete „napredni“!  A onda, da se napredni napregnu i u tom naprezanju i otegnu.

PIŠE: Magdalena Ivanović

kolumnista.com

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime