Samo Split Srbina spasava

1
1221

ustase-Hrvatska-01Vučić je jedno u pravu – Hrvati jesu isfrustrirani i iskompleksirani, ničeg spornog u toj konstataciji, s tim što bih dodao da su od ludosti napravili robnu i grobnu marku na kojoj su podigli temelje države u ilovači i humkama, ali premijer, uz svu zapaljivu i dopadljivu retoriku, zaboravlja da pomene suštinski važnu stvar – možeš ti, majstore, da izigravaš Dolče i Gabana Karađorđa ali zahvaljujući upravo ovoj i prethodnim vlastima Srbija jeste u poziciji poslovice: „Je*i magare dok su mu noge u blatu“!

Dočim mi polemišemo da li smo ruska gubernija ili 51. zvezdica na američkoj zastavi istina je mnogo, mnogo bliža, stotinak kilometara od Beograda (toliko je do granice, ako se ne varam) – Srbija je, nažalost, hrvatska županija i ništa drugo!

I to ona pusta, tužna i lelejska županija, jer najmanje polovina naših privrednih giganata u vlasništvu je Hrvata, baš kao i doooooooobar komad najpolodnije zemlje u Vojvodini!

Dakle, čemu onda čitava šarada, osim za jeftine politikantske poene, mlađani ađutantu propalog vojvode od Karlovca-Karlobaga-Ogulina-Virovitice i Angele Merkel?!

Ne uslovljava Hrvatska Srbiju, već joj se jednostavno može da u svojim pomoćnim objektima i šupama, što ste od Srbije načinili, odlaže smeća koliko joj volja, a naše je samo da pitamo: „Treba li još mesta?! Možemo mi da se stisnemo pod strehu Vučićeve tuđe nećemo – svoje nemamo državničke retorike, nije problem“!

Za poštovanje je kako ste demonstrativno napustili Brisel, još da ste se okrenuli i gađali nekim ovdašnjim kandiranim proizvodom posred čela, pa da shvate kakvog pregovarača imaju nasuprot sebe- stamenog ko čokoladna bananica u julu i nepokolebljivog ko Karleuša kad ne glasa za nekog od kandidata u „Zvezdama Granda“!

Ne sprdajte se više, bre, sa ovim napaćenim narodom poturajući mu kukavičja jaja kao reformski uspeh za savršen omlet, već imajte toliko obzira i obraza pa priznajte: niti nas Evropa hoće, niti ćemo ikada ispuniti uslove da nas ceremonijalno ne prime, a naročito se Hrvatskoj može da čini sa Srbijom što i sa pimpekom, da izvinite na izrazu!

Da Vas podsetimo:  MILOST ZA HOR: U NJEMU NEMA JEDNOGLASNOSTI!

Nožem su završili sa Srbima u Hrvatskoj, a sad zahvaljujući Srbiji završavaju sa Srbijom, dok se mi igramo države koju u komadu drže još samo dotrajali selotejp (proizveden u Hrvatskoj); Vulin da dovikne: „A, jeste li čuli šta im je Vučić odbrusio pre nego što su ga ispratili na taksi za aerodrom?! Ma, to ne može niko osim njega, a usput je u znak prkosa i ponosa ispisao kaladontom na ogledalu: „Niko, bre, neće ponižavati Srbiju! Izvinjavam se spremačici zbog ovog, neka se javi u Nemanjinu 11 rado ćemo nadoknaditi štetu“, i ministra za politički pubertet, semafore i „zebre“ Stefanović dr. mr. sci. Nebojše koji je uspeo da razbije sematičku mafiju i raspiše poternicu za nekom „braćom“ Andersen (doduše zbuni ono Hans Kristijan, kakav je to muškarac s dva imena, bre) kao glavnoosumnjičenima za plagijanje bajki koje je premijer već ispričao/napisao i predstavio u ekspozeu?!

Da skratim, kao što vi činite sa Srbijom – nije problem što Hrvatska uslovljava Srbiju, već što više nije ostalo Srbije za uslovljavanje!

Sve što nam drugi čine nažalost i zapravo čine – sebi!

Ne, to ne treba da raduje i nije povod za novu istorijsku konferenciju za medije, već za prst na čelo, ali svoje a ne u svakog ko se „drzne“ da politiku ovog što bi mali Perica možda nazvao vlašću – nazove pogubnom po Srbiju!

Toliko do mene! Prosim ljepo i bok, stari!

P. S. Na neki način je i ostvaren vaš davnašnji i poreknuti san: Karlovac- Karlobag-Ogulin-Virovitica, Srbija je zaista velika, čitava Hrvatska i dobar komad Srbije, ako me razumete?

medenica

Mihailo Medenica

Nedeljnik.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime