Samo su smrt i Milorad Veljović obavezni

0
1120
Veljovic-300x194
Milorad Veljović

Skromnom proslavom i prigodnom zakuskom obeležena je jubilarna dvadeseta najavjena reforma Ministarstva unutrašnjih poslova, na kojoj su najduhovitiji pojednici nagrađeni plaketama i pendrecima s posvetom ministra policije, sa željom da i sledeća reforma bude medijski protraćena, pardon, propraćena, jednako duhovita, pa čak i da okupi najdarovitije osnovce koji će na najavljenom literarnom konkursu napisati najduhovitije sastave na temu: „Kako čika Milorada Veljovića ni suzavcem ne možete isterati iz policije“!

Naime, koliko god zaista duhovite bile ove, već tradiconalne, svečanosti „Reforma MUP-a“ pitanje smene direktora ne postavlja se čak ni u segmentu: „vicevi, fore, zajebancija i natprirodne pojave“, za šta, kako saznajemo, postoji i sasvim logično objašnjenje.

– Osim što Milorad Veljović odlično radi svoj posao, treba nam još malo vremena da utvrdimo koji je to tačno njegov posao, i čemu čovek konkretno služi, mada zaista kuva odličnu kafu, što bi se reklo meraklijsku, i nije mu problem dnevno da pristavi i po dvadesetak ako potreba službe to zahteva od njega!

Drugo, pokušali smo na foru da ga izmami iz zgrade i zaključamo vrata za njim, ali izgleda zna za jadac i nema šanse da izađe! Nekoliko puta je stigao do samih vrata, ali se kao preplašeno lane trkom vratio u kabinet i zabarakadirao… Ima, izgleda, strah od otvorenog prostora, šta li već, a i dobar deo kolega se teško navukao na sir i kajmak koji njegovi donose sa Golije, pa prete štrajkom ukoliko smenimo Veljovića- otkriva izvor iz policije, pakujući kacu mladog golijskog sira u gepek automobila s rotacijama.

Pojavivši se stidljivo na vratima, koliko da isprati zvanice i učesnike vesele manifestacije,Veljovic direktor Veljović je zamolio za trenutak stpljenja dok opere zube i presvuče se u pidžamu, ne bi li potom i lično prokomentarisao značaj dvadesete najavljene reforme MUP-a.

Da Vas podsetimo:  PEKU RAKIJU, ČUVAJU OVCE, SADE JAGODE! Ovi srpski glumci žive i rade na selu! Počeli od nule, a sad ubiru plodove!

– Ako će moja ostavka promeniti nešto evo spreman sam da je za nekoliko godina i podnesem, ako će promeniti nešto?! Verujte, godinama konkurišem za mesto direktora samo zato što ne volim pecanje, slab sam u šahu, nisam neki ljubitelj onih penzionerskih aktivnosti na Kalemegdanu, a i smatram da mogu dosta da doprinesem bojem radu policije, što, uverićete se i čini: poguram „maricu“ kad neće da upali; skuvam tridesetak kafa dnevno, zamenim uloške u svim heftalicama koje imamo, proverim da li se pendreci krive na toploti a, da prostite, krute na hladnoći; poslušniji sam od svakog službenog „vučjaka“, a realno nisam kriv ni za šta što se dešavalo za ovih sto godina koliko sam direktor! Bilo je tu i tamo nešto aferica za mojih mandata, ali, znate, direktor je kao i roditelj- poslednji sazna šta mu dete radi, razumete! Obično pročitam u novinama, ili čujem od prolaznika dok se sabajle rastežem na prozoru, o nekim negativnim pojavama u policiji, ali kakve ja realno imam veze sa tim?! Oni raspišu konkurs, ja se prijavim, reizaberu me, javim mojima da neću dolaziti kući još koju godinu i to je to! Ponavljam, nemam ništa protiv da me sutra smene, ali samo da me ne teraju na ulicu, uredio sam kabinet po feng- šuiu, postigao harmoniju duha i tela, pomalo i meditiram, tako da kao i retki cvet ne bi trebalo pomerati s mesta…

Ako neko smatra da reforma MUP-a podrazume moj odlazak- evo odlazim, do čajne kuhinje da pristavim kamilicu, što me ona pusti i uspava nemam reči, ali suštinski nisam ja problem, verujte! Vole me i hoće, jednostavno, ko Šabana Šaulića, recimo, a kako onda da ne izađem na bis! Nije Šabanova krivica ako, recimo, ozvučenje na koncertu ne valja, njegovo je da peva, a što tek ja pevam i igram kako mi se kaže, pa takvog nema ni kod Kusturice! Sad me izvinite, vreme je da se polako povučem u kabinet, zapalio sam one mirišljave štapiće, pa odoh da kuliram još jedan mandat, a i „tetkice“ će uskoro, treba da pristavim kaficu…- polako se ali sigurno direktor policije povukao i provukao u još jednu burlesku: „Smene u MUP-u“.

Da Vas podsetimo:  Ova srpska planina je bila VULKAN, a zatim RUDNIK oko koga su se otimale najveće sile

Deco, pišite, konkurs za najduhovtiji rad otvoren je dok vas ne zatvore…

Dvaujedan

Mihailo Medenica

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime