Samopomoć kod reume i išijasa

0
11475
Foto: unspash.com

Dve doista užasne bolesti za koje medicina još uvek nije uspela pronaći efikasan lek.

U prirodi postoji lek za svaku bolest, tako kažu mudri ljudi.

Provereno znam da sveži kupus i beli luk u kombinaciji sa svinjskom masti ublažavaju bol kod reume, išijasa ili ako padnete pa se pošteno razbijete da telo bude u modricama.

Sreća moja što sam kao srednjoškolac upoznala jednog divnog lekara koji je pola radnog veka živeo u Kanadi i radio u rezervatima  sa autohtonim narodom Amerike, Indijancima. Umesto da on leči njih oni su njega učili prirodnim metodama lečenja.

Mnogo toga je moj sada već pokojni lekar zapisao u svoje beležnice.

Izmeđju ostalog učio nas je da je kod osoba koje boluju od reume, išijasa i bolesti zglobova vrlo bitno da iz ishrane izbace citronsko voce (limun, kivi, pomorandže, grejpfrut limetu), kiselu hranu (kupus, paprike, krastavci, turšija).

Kad vas ukoci išijas nemojte po običaju da mirujete, ležite nekoliko dana već se polako krećite. Na mesto gde vas je ukočilo privijte oblog koji se pripremi na sledeći način; 4 lista svežeg kupusa malo potucite čekićem za meso, isecite rebro ako je veće, listove kupusa namažite sa svinjskom masti pa izmuđu listova stavite 3-5 čena zgnečenog belog luka.

Sve to stavite u tanki sal ili gazu pa privijte pričvrstite preko ukočenog leđnog dela tela.

Ovaj oblog stavljajte 7 dana ako je potrebno i duže. Oblog se menja na 24 sata a telo je potrebno pre nego stavite oblog namazati, (može svinjska mast, ili ulje).

Za zglobove se preporučuje oblog takođe od kupusa samo što predhodno zglobove namažete sa svinjskom masti, preko stavite potučene listove kupusa, umotati da pričvrstite pa utopliti.

Da Vas podsetimo:  ČIME JE MOĆNI SRPSKI GROF OSVOJIO RUSKOG CARA, TURSKOG SULTANA, PAPU I VELIKOG KOMPOZITORA

Ovo radite svako veče do 21 dan, odnosno najbolje obloge držati tokom noći, ujutru skinite oblog obrišite zglobove, ne treba da tuširate.

Dobro je tokom terapije oblogama da pijete čaj od lista i stabljike celera.

Na 1,5 litra vrele vode staviti šaku seckanih stabljika zajedno sa lišćem, poklopiti skinuti sa šporeta da se prohladi, procediti, po želji zasladiti medom i piti tokom dana.

Drugi jako dobar prirodni lek jeste bujad!

Suvi listovi bujadi se sakupljaju tokom jeseni sa biljaka i njima se pune jastuci. Jastuci se stavljaju pod bolne zglobove, leđa.

Leče reumu, giht, bolove od grčeva u udovima, reumatsku zubobolju i glavobolju.

Trudnice ne bi trebale da koriste bujad zbog djelovanja bujadi na matericu.

Treci prirodni preparat za pomoc kod isijasa i reume jeste petrolej!

Da dobro ste pročitali, petrolej koji u nekim delovima balkana zovu i Gas za lampe, fenjere, petrolejke.

Prilikom terapije petrolejom potrebno je biti veoma disciplinovan i precizan. Treba do sekunde ispoštovati vreme za obloge.

Terapija traje tačno 7 dana. Tokom terapije ne smete izlaziti van stana odnosno morate paziti da vas ne uhvati promaja.

Najbolje ovu terapiju raditi tokom leta.

Potrebno je 1 litar petroleja, 1 manji peškir, 2 veća peškira (peškiri za tuširanje), 1 toplo ćebe (deka).

Jedan veći peškir natopite vrućom vodom i dobro ga ocedite, preklopite i stavite na bolni deo (leđa, koleno, kuk, zavisi gde vas boli najviše), manji peškir natopite petrolejom pa stavite preko mokrog i prekrijte onim drugim velikim suvim peškirom.

Sve zajedno umotajte dekom i pratite vreme.

Oblog ne sme da stoji duže od 7 minuta. Nakon toga skinuti sve peškire obući suvu toplu odeću i umotati se ponovo u toplu deku.

Da Vas podsetimo:  Aforizmi 120-15 protivotrov

Ova terapija traje 7 dana i nesme se ponoviti sledeće dve godine. Mnogima nije ni potrebno da ponove ako su disciplinovani .

Za Korene sakupila i prilagodila
V. Kosovka

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime