Sankanje i nasankavanje

0
840
Foto: Pixabay.com

Iskustvo nas uči da kod večitih naivaca raspisivanje izbora budi optimizam da će im oni koji su ih nebrojeno puta obmanuli najzad ispuniti barem deo obećanog. Na drugoj strani, oni malobrojni kojima racionalno razmišljanje ne iziskuje fizički napor, pa im je stoga savršeno jasno sa kim i s čim imaju posla, sa nestrpljenjem iščekuju predizbornu kampanju tek da bi proverili da li je kreativnost nazadnih prodavaca magle, nebuloznih i sumanutih obećanja iole uznapredovala, tim pre jer deo opozicije odlučno najavljuje bojkot predstojeće nazadne izborne maskarade.

Sudeći na osnovu onoga što u javnost, na velika medijska zvona, plasira čačanska nezadna družina, biće da se MrMi i njegova ekspertska ekipa suočavaju sa idejnom krizom, budući da u ova predizborna vremena iz naftalina vade neka davno potrošena obećanja i sumanute ideje. Osim ako uvaženi čačkonačelnik i njegovi eksperti ne smatraju da su Čačani toliko zalađeni pa im je kao takvima lako uvaljivati bele bubrege umesto onih pravih.

Šta god da je u pitanju, što je mnogo, mnogo je rođaci.

Može biti da se MrMi i nazadni eksperti vode činjenicom da prosečni nazadni glasač niti pamti niti ga tangira šta je bilo juče i ko mu je i šta obećavao u zamenu za izbornu podršku. Stoga, reciklaža priče o čišćenju jezera Međuvršje, severna obilaznica, ski staza, avioni, kamioni, milioni… nije ništa drugo do brutalno vređanje inteligencije Čačana. Može biti da MrMi ne pamti, ali Čačani pamte kako je na temu čišćenja jezera i prodaju „blagotvornog” mulja Izraelcima, samozvana ekološka ekspertkinja Mirjana Đoković, mlatila k’o otvoren prozor. Može biti i da neki Čačani ne pamte kako je Ilić magistar Velimir, svojevremeno, u kreativnom zanosu, osim tunela kroz Jelicu planinu i raznoraznih fabrika najavljivao i severnu obilaznicu oko Čačka, išavši čak dotle da je tvrdio kako je otpočeo i otkup zemljišta na trasi ove saobraćajnice,

Da Vas podsetimo:  Staću uz vas

Međutim, nema šanse da se MrMi i njegovi nazadni eksperti ne sećaju šta su sve pre četiri godine obećavali Čačanima, žiteljima Jančića, Rakove, Zablaća… u zamenu za glasove. Zato čudi odakle ideja za ski stazu u Riđagama.

Nije li logičnija izgradnja staza za sankanje, jer je, kako stvari stoje, ovaj sport vrlo rasprostranjen u našem kraju. Naprosto, Čačani i žitelji okolnih sela, tokom svih ovih novosrbijanskih i nazadnih godina, toliko puta su se nasankali i bez da je bilo snega da bi ’ladno mogli da se takmiče na zimskoj olimpijadi.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime