Sankcije su pljuvanje po Rusiji i sramota Srbije

2
117

                            Za nekoliko nedelja eto sankcija Rusiji

         Sulude i samoubistvene odluke Vučića                                      dramosera

 • Od prijateljske postaćemo neprijateljska zemlja Rusije
 • Ekonomske štete Srbije od uvođenja sankcija Rusiji biće ogromne i nenadoknadive: neće biti više jeftinog gasa i nafte, povoljnih izvoznih poslova, kredita, bescarinskih povlastica…Sve glavne stavke će poskupeti, a inflacija će otići u nebo…
 • Političke i druge štete Srbije uvođenjem sankcija Rusiji biće katastrofalne, od gubljenja zaštite Rusije u Ujedinjenim Nacijama povodom Kosova i Metohije do slabljenja svih tradicionalnih, kulturnih, verskih i sportskih veza…
 • Postaćemo neprijateljska zemlja Rusije
 • Za Srbiju neće nastupiti period stabilnosti, naprotiv sledi nova drama u odricanju saradnje i prijateljstva sa Kinom i potom uvođenja sankcija i ovoj prijateljskoj zemlji
 • Usled ovakvih odluka i poteza zaduživanje Srbije od Vučićevog režima, koje trenutno iznosi oko 35 milijardi evra, urušiće ubrzo srpsku ekonomiju i privredu
 • Uvođenjem sankcija Rusiji izgubljeno je i Kosovo i Metohija i mehanizam zaštite od priznavanja nezavisnosti u UN
 • Uvođenjem sankcija Rusiji trasiran je put Srbije u NATO
 • Srbija će uvođenjem sankcija ekonomski i politički teško ugroziti i položaj Republike Srpske i njenu međunarodnu poziciju
 • Preostaje da vidimo kako će se i kada vlast urušiti. I da vidimo ko će od odgovornih odgovarati za ove štete i zlodela u Srbiji

Piše: Hadži Jovo Vukelić

Najnovija izjava Aleksandra Vučića, predsednika Srbije glasi: „Bliži se trenutak kada ćemo morati da uvedemo sankcije Rusiji – više nisu u pitanju meseci!“

U ovoj šokantnoj izjavi Vučić nije objašnjavao zašto ćemo morati i to brzo da uvodimo sankcije Rusiji, ali je svakom jasno da ćemo tog trenutka od prijateljske postati neprijateljska zemlja Rusije. Sa svim lošim posledicama koje takav preokret u statusu „države neprijatelja“ donosi.

Da Vas podsetimo:  Najveći mirnodopski egzodus koji je svet video: Kako da ostanemo živi, kad smo i mrtve poneli

Od sankcija Srbije Rusija će pretrpeti štete kao da je ujeo komarac, to je stav i naših i stranih ekonomista i stručnjaka, pa i svakog čoveka zdravog razuma. A ekonomske štete Srbije od uvođenja sankcija Rusiji biće ogromne i nenadoknadive: neće biti više jeftinog gasa i nafte, povoljnih izvoznih poslova, kredita, bescarinskih povlastica… Sve glavne stavke će poskupeti, a inflacija će otići u nebo.

Političke i druge štete Srbije uvođenjem sankcija Rusiji biće katastrofalne, od gubljenja zaštite Rusije u Ujedinjenim Nacijama povodom Kosova i Metohije do slabljenja svih tradicionalnih, kulturnih, verskih i sportskih veza…

Ko je uveo sankcije Rusiji

Postaćemo neprijateljska zemlja Rusije, sa svim posledicama koje donosi taj status, a onda je vreme da mudroser Vučić plati katastofalne posledice svoje glupave i nedalekovide politike.

Za Srbiju neće nastupiti period stabilnosti, naprotiv sledi nova drama u odricanju saradnje i prijateljstva sa Kinom i potom uvođenja sankcija i ovoj prijateljskoj zemlji. Biće ugroženi svi veliki ekonomski projekti koji se sprovode sa Kinom.

Ko jeste, a ko nije uveo sankcije Rusiji u svetu

Usled ovakvih odluka i poteza zaduživanje Srbije od Vučićevog režima, koje trenutno iznosi oko 35 milijardi evra, urušiće ubrzo srpsku ekonomiju i privredu. Poremećaj na ovom planu dovešće do podizanja kamatskih stopa za Srbiju u slučaju novih zaduživanja, koja inače ne bi trebala da se događaju.

Zapad i da hoće (a neće) ne može da pomogne Srbiji u ovoj potpunoj agoniji koju je proizveo režim Vučića.

Uvođenjem sankcija Rusiji ne može se više efikasno braniti Kosovo i Metohija i mehanizam zaštite od priznavanja nezavisnosti u UN.

Uvođenjem sankcija Rusiji trasiran je put Srbije u NATO, a to će tek dodatno da košta Srbiju,koštaće je stotine miliona evra, većina ruskog oružja otići će na otpad, a moraćemo da kupujemo oružje proizvedeno u NATO (uglavnom od SAD) zemljama.

Da Vas podsetimo:  Carevo novo ruho - Prevara je delimično uspela

Uvođenjem sankcija Rusiji nestaće i politike neutralnosti koju je Srbija sprovodila poslednjih dve decenije što će doneti nove štete Srbiji u odnosima sa nekim državama.

Srbija će uvođenjem sankcija ekonomski i politički teško ugroziti i položaj Republike Srpske i njenu međunarodnu poziciju. RS će ostati sama i bez podrške Srbije što će pokvariti odnose dve države.

Preostaje da vidimo kako će se i kada vlast urušiti, kao kuće u pogibeljnom zemljotresu u Siriji i Turskoj. I da vidimo ko će od odgovornih odgovarati za ove štete i zlodela načinjena u Srbiji.

Srbiji, na žalost, slede decenije mukotrpnog ekonomskog, političkog i svakog drugog oporavka od štetnih posledica ovog uništavajućeg režima. Mladima, kojima ovakva slaba država ostaje, slede godine mukotrpnog rada i odricanja u skromnim i oskudnim vremenima koja dolaze.

Osim toga, eventualno uvođenje sankcija protiv kojih je više od 70 odsto građana Srbije može da nas uvede u ozbiljne probleme i izbijanje ozbiljnih sukoba u društvu. Da ne govorimo o posledicama pružanja otpora atlanskim integracijama i suprotstavljanju uvođenja Srbije u NATO, što bi logično sledilo nakon takvih sankcija. Uvođenje sankcija Rusiji su eufemizam. Vučić zapravo najavljuje mogućnost uvlačenja Srbije u rat sa Rusijom, naoružavanje Ukrajine, itd, jer to u suštini znače sankcije. Srbi se masovno sa tim neće složiti i ukoliko dođe do toga može se reći da bi to bila ozbiljna igra sa vatrom uz razorne posledice po Srbiju i okruženje.

Da zaključimo: uvođenje sankcija su šamar Rusiji i sramota Srbije. I dokaz pootpunog debakla jednog nesposobnog i nedemokratskog režima u Srbiji koji je deceniju predvodio neznalica Vučić i njegove brojne sluge čija imena čak nisu vredna ni pomena.

2 KOMENTARA

 1. Koliko je kriv Vučić , a koliko smo krivi svi mi zajedno, koji dozvoljavamo da nas Vučić vodi kao ovce, na klanje …??? Hoće mu se , a izgleda i može mu se ! Sve šta radi, radi iz matrijalnih intetesa i želje da ostane na vlasti. Sve nas je prodao, u paketu sa KiM ………žvalavi , nezreli , lakomi i iskompleksirani Vučić , a mi silno pametni, pa mu ništa ne mozemo !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime