Saopštenje redakcije portala KORENI o komentarima čitalaca

8
1547
Foto: montaža

Poštovani posetioci našeg portala, redakcija KORENA vam je neizmerno zahvalna na poverenju koje nam ukazujete, kao i na vašim komentarima na tekstove koje objavljujemo. Ovim putem želimo da vas informišemo o stavu redakcije po pitanju vaših komentara. Primarno nam je da nas razumeju naši verni čitaoci, a i stovremeno i da  ovom prilikom pošaljemo poruku „botovima“ kojih je sve više na našim stranicama, uporedo sa rastom popularnosti portala www.koreni.rs

Kao što znate osnivač i odgovorni urednik portala Nikola Janić je usled teškog zdravstvenog stanja hospitalizovan i još uvek se oporavlja. Usled cele te situacije, koja je svakako bila iznenadna i neočekivana, došlo je i do manjih problema u radu portala. Ovi problemi su se naročito odnosili na vremenski period od vašeg slanja do objave komentara. Redakcija portala KORENI je, uzevši u obzir celu situaciju, donela odluku da sve vaše komentare objavi. Čak i one za koje pouzdano znamo da su zlonamerni, pa čak i uvredljivi. Mi smo portal koji nikada ništa nije krio ili cenzurisao. Tako je bilo od prvog, štampanog izdanja mesečnika „Koreni“, tako je od otvaranja poratala i tako će biti u buduće. 

Ispod je printskrin  jednog klasičnog primera „botovanja“ gde imamo nekoliko različitih komentara koji su došli sa iste IP adrese, čak i sa istog e-maila ali sa različitim imenima autora, a sve u cilju omalovažavanja autora teksta, i narušavanja reputacije našeg portala. IP adresa i email adrese su poznate redakciji, ali su ovde prikriveni, jer mi ipak poštujemo kodeks vaše privatnosti, čak i ako pouzdano znamo da se radi o gospođici, gospođi ili gospodinu koji je „bot“. Čak i ovi komentari su danas objavljeni.

Foto: printskrin

Obaveštavamo vas da ćemo, u narednim nedeljama objavljivati sve komentare, osim onih koji u svom sadržaju imaju reči koje nisu primerene kulturnoj i civilizovanoj komunikaciji. Obaveštavamo i sve one koji u svojim komentarima žele da optuže druge da su PLAĆENICI, IZDAJNICI, LOPOVI  ili hoće da pozovu ljude na REVOLUCIJU, GRAĐANSKU NEPOSLUŠNOST, PUČ da će i njihovi komentari biti objavljivani ali samo ukoliko redakciji portala dostave podatke kojima potvrđuju svoj pravi identitet (a redakcija ako je potrebno može to da proveri) sa punim imenom i prezimenom, adresu i kontakt telefon. Te podatke možete ostaviti na početku ili na kraju komentara, oni neće biti objavljeni i ostaće poznati samo redakciji.

Da Vas podsetimo:  Srbi ili Srbijanci

Takođe, u poslednje vreme primetili smo da se u medijima sa nacionalnim frekvencijama, u njihovim uživo programima koriste psovke i reči uvreda koje su ne primerene javnom izražavanju. Ovom temom će portal KORENI u narednom periodu posebno da se pozabavi. A na sve vas, dragi naši čitaoci, apelujemo da ostavljate svoje komentare. Pohvale, kritike… Budite oštri, srčani i ni malo blagi, ali apelujemo na vas da birate reči i da ne vređate autore tekstova koje objavljujemo, kao ni druge čitaoce koji ostavljaju svoje komentare, mišljenja i stavove koji su suprotni vašim.

Na kraju želimo da obavestimo prvenstveno one koji su za to zainteresovani i koji su slali mejlove i pozdrave sa željama za Nikolin oporavak da je naš urednik Nikola Janić bolje, i da mu se zdravstveno stanje popravlja. U kratkom razgovoru saopštio nam je da će pratiti medije u Srbiji i sve što se dešava na portalu, kao i da nam priprema jedan novi ekskluzivni analitički tekst, koji će verujemo uskoro biti objavljan. 

HVALA SVIMA

Redakcija portala www.koreni.rs

8 KOMENTARA

 1. „Obaveštavamo vas da ćemo, u narednim nedeljama objavljivati sve komentare, osim onih koji u svom sadržaju imaju reči koje nisu primerene kulturnoj i civilizovanoj komunikaciji. Obaveštavamo i sve one koji u svojim komentarima žele da optuže druge da su PLAĆENICI, IZDAJNICI, LOPOVI ili hoće da pozovu ljude na REVOLUCIJU, GRAĐANSKU NEPOSLUŠNOST, PUČ da će i njihovi komentari biti objavljivani ali samo ukoliko redakciji portala dostave podatke kojima potvrđuju svoj pravi identitet (a redakcija ako je potrebno može to da proveri) sa punim imenom i prezimenom, adresu i kontakt telefon. Te podatke možete ostaviti na početku ili na kraju komentara, oni neće biti objavljeni i ostaće poznati samo redakciji. “
  Kako je moguće da redakcija ne poštuje svoje principe? To što ne poštujete mene je Vaše lično pravo ali sopstvene principe to je već moralni greh! Imate još šansu da ispravite grešku. Znate o čemu se radi.
  Dr Miodrag Kulić

 2. Заборавих важан податак!
  Рејтинг Корена у свету брзо расте!
  На дан 27.03.2020. Корени су били на 96 331 месту у свету а данас су на 60 901.
  Да се упореди:
  stanjestvari.com је данас на 96 064 месту а srbin.info је 79 474-ом месту! Ови портали се издржавају углавном од донација читалаца.
  Сјајан напредак Корена!
  Честитка редакцији и Николи.
  Др Миодраг Кулић

 3. Добар дан,
  Иако бих имала много да коментаришем, повод за писање је нешто друго: имам једно питање за господина Радомана Млађеновића. Интересује ме одакле је. Моја мајка је рођена Млађеновић и ја одавно тражим родбину по мајци. Да ли би сте могли да на неки начин остварите контакт са господином Млађеновићем?
  Сретенија Станишић

 4. Рангирање сајтова у Србији!
  Корени – 143
  Србин.инфо – 211
  Стање ствари – 279
  ИН4С – 388
  НСПМ – 440
  Пешчаник – 511
  Борба за веру – 668
  Васељенска – 893
  Искра – 1454
  Видовдан – 1888
  Факти – 2038
  Нови стандард – 2059

 5. Huper: Vučiću lakše da se sporazume sa Tačijem, nego da …
  https://www.vesti-online.com/huper-vucicu-lakse-da-se-sporazume-sa-tacijem-nego-da-pridobije-merkel/
  „Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je izgleda lakše da se sporazume sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem nego da ubedi nemačku kancelarku Angelu Merkel da prihvati njihov dogovor“, izjavio je za Glas Amerike Džejms Huper, balkanolog i bivši visoki zvaničnik Stejt departmenta.

  Šire o tome na sledećem linku:
  http://srpskidnevnik.com/tema-dana/vucic-se-dogovorio-sa-tacijem-oko-teritorija-ali-merkel-stavila-veto-evo-sta-se-desava/

 6. Корене читам, објективни су, свиђају ми се. Махом коментаре пишем на фејсбуку. Ову власт, као и раније власти у Србији, критиковао сам као писац и публициста у некадашњем листу „Глас јавности“, који су били запажени. Могу поновити само оно што сви знамо: да је глобализам најопаснији за народе који су постали протекорати. Врхунац је достигао Александар Вучић, са својим коалиционим партнерима. Зашто је глобализам опасан по Србију?…Он са својом новчаном моћи меље све, док не дође до нас, грађана. Какава је то филозофија живљења да старије терба уништити, а младе купити, испрати мозгове, претворити у радне робове, при чему се уништава српска нација бежањем у иностранство, која махом ради на црно. Примера је безгрој: највише је у коронивирус помрло по старачким домовина. То је ван сваке памети и отуђење од Бога. А ,зову их на изборе, који нису регуларни ни по Уставу ни закону, само да се са масом влада. Ботовима то одговара, они су за то плаћени, па се претварају у позитивце, како би збунили оне који паметно мисле. Као писац доживео сам од власти, преко фејсбука такав дрил, да су ми многа књижеван дела, која су писана на фејсбуку, баш из Београда, преко Мајксоифта офис, која има групу, смештену у престоници, која све писано, које неодговара АВ. уништава?…Из тогамаог, што Вам написах, види се да смо протекторат глобализма.Пише Радоман Млађеновић Млађо.

 7. Nastavite kako ste i do sada radili a od nas imate podršku u tom radu. Važno je da ne forsirate jednu političku opciju a to znam da nećete. Budite nezavisni kao do sada jer je tako najbolje. Budite svoji! Podrška!

 8. Feniks je još jednom ustao iz pepela. Daje nam poruku da ne gubimo nadu da će i Srbija ustati iz pepela, ali onda kada gradjani u sebi izgrade odlučnost koju Nikola u sebi nosi. Ta odluka u njemu, koja treba da bude i u svima nama je, ne predati se onom što zeli da nas uništi.
  Botovi su nesrećna bića. Krompir koji se kupuje na pijaci i od kog se moze skrčati jelo na različite načine. Krompir se kuva u vlasti onog ko ga je kupio. Ne brusi se i zasijai ne moze. To je oblik od kog se samo kasa moze napraviti…takvi su i botovi.
  Dijamant se brusi, u brušenju koje pokazuje snagu nad dijamantom, dijamant se ne raskaši već zasija u svom komadu. Ignorišimo botove i borimo se za istinu Srbije. Botovi idu kamenom a mi idimo istinom.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime