Saopštenje za javnost: Nasilje bez kazne

1
1294

Mi smo organizacija koja se ne bavi politikom, niti se kod nas neki političar nalazi na nekoj od visokih funkcija. Naša misija je ukazivanje na probleme koji postoje u sferi bezbednosti ali i rešavanje tih problema kroz projekte i predloge. Baš iz tog razloga moramo da se osvrnemo na nemile događaje koji su se dogodili u nedelju, 16-og decembra u Lučanima.

Naime, pojavio se snimak na kojem više od dvadeset ljudi bukvalno upada u policijsku stanicu gde vređaju policajce i ometaju ih u obavljanju svog posla. Neko bi pomislio da se radi o nekom scenariju za nekakav film, jer smo mislili da posle petog oktobra takve scene više nikada nećemo gledati uživo. Predvodnik upada u policijsku stanicu bio je narodni poslanik, neko koga je narod izabrao da ga predstavlja u Skupštini.

Najgrublje kršenje zakona upadom u policijsku stanicu, vređanjem i maltretiranjem policajaca, šalje se loša i ružna slika celoj Srbiji. Pa treba li svi sada da upadamo u policijske stanice i da maltretiramo te ljude? Policajci rade odgovoran i težak posao. Maksimalno se trude da naša Srbija bude bezbedno mesto za život, i ovako nešto nisu zaslužili. Pored toga, zašto bi državni sekretar MUP-a morala da daje bilo kome objašnjenje zašto se nalazi u prostorijama bilo koje policijske stanice u Srbiji? To bi bilo isto kao kada bi direktor neke firme morao da objašnjava zašto obilazi predstavništva te iste firme.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA najoštrije osuđuje divljačko nasilje od strane lica koji su upali u policijsku stanicu i koji su vređali i maltretirali policajce koji su na dužnosti. Takođe smatramo da vinovnici moraju biti kažnjeni, jer sutra će opet nekome pasti na pamet da učini isto delo. Nasilje koje je sprovedeno prema policajcima i državnom sekretaru ne sme da prođe tek tako niti se treba tolerisati. Pružamo punu podršku policiji, državnom sekretaru i ministru Stefanoviću.

Da Vas podsetimo:  Lideri i antilideri – heroji i antiheroji: ko vodi, a ko bi trebalo da vodi Srbiju

Stevan Đokić
Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA

1 KOMENTAR

  1. Šta misliš,da li se naziv BITANGE I ULIČNI HULIGANI,koriste samo za vas takve.Danas je vreme teških BITANGI,kada je sav talog isplivao na površinu,a to ste vi koji ne znate ni za kakvu sramotu.To ste vi sa onima koje je neko doveo u policiju,da terate na kriminal čak i one policajce koji pošteno obavljaju posao.Pa je čak u Guču došla kuma jednog teškog kriminalca osuđenog na višegodišnu robiju,a nije ni dana bio u zatvoru,jer ga je štitila ta ista kuma,koja je gle čuda baš došla u guču za vreme izbora u trenerci kao državna sekretarka.Sve se to videlo na snimku.Videlo se i kako policija ne reaguje na vozila bez tablica,na strance koji su tu došli po nekom zadatku.Nešto me to podseti na one pohapšene u C.Gori,što dođoše ,,SLUČAJNO,, iz Niša,BAŠ SLUČAJNO na dan izbora u C.Gori,pa ih pohapsiše.Oni koji vas poslaše,po svemu sudeći polako pripremaju teren za početak građanskog rata u Srbiji.Jer kada u državne institucije dođu kriminalci,tada se zakon povlači a počinje nasilnička teroristička delatnost.Što se tiče tog poslanika,samo je tražio od policije da se pridržavaju zakona,to se videlo na snimku.Taj poslanik je poznat kao normalan i miran čovek,što se za vas ne može reći.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime