Šapić i Stamatović potpisali “Politički okvir udruživanja patriota”

0
816
Aleksandar Šapić i Milan Stamatović

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović potpisali su danas u prostorijama SPAS-a u Beogradu dokument koji će biti osnov budućeg udruživanja i političke saradnje ove dve organizacije.

-Danas smo potpisali dokument koji smo nazvali “Politički okvir udruživanja patriota” i on podrazumeva okvire političkog delovanja oko kojih smo se gospodin Stamatović i ja usaglasili i na kojima planiramo buduću političku saradnju. Naša saradnja, iako nije bila javna na ovaj način, traje već godinama, i jedni smo od retkih predsednika opština
koji smo uspeli da pobedimo mašineriju kao što je SNS u svojim lokalnim sredinama. Doneli smo odluku o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, jer i on i ja smo predsednici opština i bilo bi licemerno da sedimo na čelu opština, a da ne izađemo na lokalne izbore. Siguran sam da će naša saradnja u budućnosti biti dugoročna i neće biti uslovljena bilo kakvim izborima, već će biti programsko političko udruživanje dveju sličnih
organizacija – rekao je Šapić na konferenciji za medije.

Sporazum je, kako je naglašeno, potpisan kako bi se ozvaničio zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore na proleće 2020. godine. Kada je reč o izlasku na parlamentarne izbore predsednik SPAS-a Šapić je ponovio da je odluka o izlasku na izbore doneta još pre mesec dana, dok je predsednik Zdrave Srbije Stamatović naglasio da će tu odluku doneti na organima stranke.

-Moram da kažem da su ovo patriotske političke partije, a naša dugogodišnja saradnja je pokazala da možemo nešto zajedno da uradimo i da moramo da se vratimo na početak da bismo krenuli napred. A početak je baza, početak su lokalne samouprave. Smatramo da moramo da napravimo rezultate na mikroplanu i ne sumnjam da ćemo na lokalu uz dobru saradnju napraviti dobre rezultete. Odluku o izlasku na parlamentarne izbore doneću na svojim stranačkim organima u januaru i verujem da smo blizu odluke da na njih i izađemo, jer teško je objasniti biračima zašto izlaze na lokalnom nivou, a ne izlaze na parlamentarnom nivou. Nadam se da će Skupština stranke o tome doneti ispravnu i dobru odluku za Srbiju – istakao je Milan Stamatović.

Da Vas podsetimo:  Većina penzionera u Srbiji je egzistencijalno ugrožena

Lideri SPAS-a i ZS-a pozvali su sve lokalne organizacije, udruženja građana koji deluju na lokalu, a u njihovoj politici vide prostor za saradnju i saglasne su sa političkim načelima ovih organizacija, da im se pridruže kako bi zajedničkim snagama radili u najboljem interesu Srbije.

Informativna služba

Srpski patriotski savez

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime