Šapić, Vučićev trojanski konj?

2
463

Aleksandar Vučić je zaboravio istragu protiv Aleksandra Šapića zbog nelegalne gradnje. Šapić je zaboravio uvrede na njegov račun i sada se kao koalicioni partneri spremaju da još jednom prevare Beograđane, navodi se u tekstu koji je objavljen u novom broju „Beogradskih novina“.

U aprilu 2017. godine na sva zvona je najavljeno hapšenje Aleksandra Šapića, predsednika Opštine Novi Beograd. Režimski tabloidi su, pozivajući se na izvore iz Uprave kriminalističke policije, pisali da postoje čvrsti dokazi o malverzacijama sa građevinskim dozvolama. Šapić je morao da daje izjave u policiji, a zbog primanja mita uhapšeni su službenici Gradske opštine Novi Beograd. Zamenik gradonačelnika Vesić ga je u isto vreme optužio da je omogućio rođaku da gradi objekat na Savskom nasipu bez dozvole, kao i da neće da krene sa rušenjem nelegalnih objekata. Šapić mu je ekspresno odgovorio „nisam ja fantom, pa da rušim noću“, jasno aludirajući na umešanost zamenika gradonačelnika u rušenje objekata u Savamali.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neposredno pred beogradske izbore 2018. godine je za Šapića govorio kako je običan batinaš, koji je tukao ljude u Ralji i ispred Skupštine grada, kao i da nikada nije prošao pored neke obrazovne ustanove. Nakon tih izbora Šapić je izjavio da ne postoji ni 1% šansi da uđe u koaliciju sa SNS-om. Sve se međutim promenilo nakon izbora u junu 2020. odine, koje je gotovo čitava opozicija bojkotovala. Šapić je izašao na izbore i već tokom kampanje su počele spekulacije da će Šapić zbog toga dobiti ministarsku fotelju. Spekulacije su potvrđene nakon dirljivog sastanka dvojca iz Beograda, kako je to na svom Instagram profilu napisao Vučić u kineskom restoranu. Dogovor je postignut i Šapićev SPAS je dobio Ministarstvo za brigu o porodici, deci i demografiji, koje je preuzeo Ratko Dmitrović, nekadašnja perjanica MiloševićevogRTS-a, koga je SNS po dolasku na vlast častio funkcijom direktora i glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti. Tamo će Dmitrović ostati upamćen jer je objavio memoare Mire Marković. Dmitrovića su za Ministarstvo koje treba da brine o porodici preporučile uvrede na račun Filipa Davida, kome je zamerio što se ne preziva na –ić, tvitovi poput onog „zbog čega među feministkinjama i borkinjama za ljudska prava nema nijedne izrazito lepe žene“, kao i sudski proces za mobing nad novinarkom Jelenom Jovović. Nije, međutim, samo Dmitrović profitirao nakon sastanka u kineskom restoranu.

Da Vas podsetimo:  Tukli naprednjake u Mrčajevcima: Počelo je, počelo

Vučić je bio oduševljen Šapićevim poznavanjem diplomatije, a Šapić se pohvalio novim prijateljem. Dobro obavešteni izvori tvrde da je drugi deo dogovora zbog koga je Vučić zaboravio istragu protiv Šapića, a Šapić uvrede kojima su ga iz SNS-a častili, vezan za predstojeće izbore na kojima će Šapić biti zajednički kandidat za gradonačelnika. Ovaj dogovor se krije kako bi Šapić privukao i jedan broj opozicionih birača. Zbog sve lošijeg rejtinga naprednjaka moguće je da Šapić postane gradonačelnik još za vreme ove gradske skupštine. Ovaj scenario je moguć, jer Aleksandar Šapić nije vratio odbornički mandat, zbog čega je u direktnom sukobu interesa o kome svi ćute, navodi se u tekstu, kojim je opisano kako je Srpska napredna stranka „kupila“ bivšeg vaterpolistu.

Izvor: Predrag Popović

2 KOMENTARA

  1. Cenim novinarski rad bivšeg Vučićevog prijatelja, sada, valjda kada je video sa kime ima posla, njegovog žestokog neprijatečlja, Predraga Popovića. Koliko mi je poznato, do danas retko ko je uspeo da oporekne Popovićeve tvrdnje koje su se, skoro uvek, pokazale kao istinite. Čitajući njegov današnji članak lično bih mogao da potvrdim njegove navode ali me ipak čudi naslov članka. Po meni, Šapić nikako ne bi mogao da bude „trojanski konj“ Aleksandra Vučića. Konj je jedna rasna, plemenita životinja. U najboljem slučaju on samo može da bude običan „Trojanski, pederski MAGARAC“ Vučićevog režima ako se, kao nekakva „prodana duša“ okrenuo unesrećitelju i razbijaču Srbije -Vučiću. Želeo bih da nam Popović , ako mu je ikako i pored neverovatno dobre obaveštenosti moguće, predoči kako je Šapić pred AV pao na kolena- dupetom okrenutim ka gazdi ili licem?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime