Saša Mirković tužio SNS zbog Lukasa

0
1801
S. Mirković i A. Lukas / Foto: predragpopovic.wordpress.com

Saša Mirković, vlasnik „Beotona“, u zaječarskom Višem sudu podneo je četiri tužbe za naknadu štete protiv Srpske napredne stranke i Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas.

Folk pevač je tokom kampanje za beogradske izbore održao koncerte u Obrenovcu, Sevojnu, Lazarevcu i Mladenovcu u organizaciji SNS-a, čime je prekršio Ugovor o ustupanju autorskih prava, koji ima s „Beotonom“. Za svaki koncert, tužilac traži odštetu od 200.000 evra. Pošto SNS planira još 17 Lukasovih predizbornih nastupa, „Beotonov“ advokat imaće pune ruke posla.

Očekuje se da ukupni zahtev za odštetu bude oko 4,5 miliona evra. Pored toga, za isto delo „Beoton“ je ranije već podneo dve tužbe zbog Lukasovih neodobrenih novogodišnjih koncerata prošle i pretprošle godine. Iako je prva tužba podneta pre 13 meseci, još nije procesuirana.

Ispred SNS tužen je Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora, koji je ovlašćen da zastupa stranku. U neformalnim razgovorima Glišić odbacuje odgovornost za sporni angažman Ace Lukasa i tvrdi da ga je pozvao da na naprednjačkim skupovima nastupa „kao drugar“.

– Glišić i Lukas mogu da se druže koliko god hoće. Lukas može da mu za džabe peva u kupatilu, dok se tušira. Ili dok se zajedno tuširaju. To je stvar njihove intime. Međutim, prema ugovoru koji imam s Lukasom, on ne sme samostalno da nastupa mimo „Beotona“ – tvrdi Saša Mirković.

I pre nego što je tužen, Lukas nije skrivao da je izuzetno nezadovoljan saradnjom sa Srpskom naprednom strankom. Uz pomoć SNS-a dobio je honorar od 50.000 evra za doček Nove godine u Beogradu, ali nije očekivao da će morati da svakodnevno zabavlja naprednjake tokom cele izborne kampanje.

Inače, Mirković je nedavno tužio i Aleksandra Vučića zbog neizmirenog duga od 532.000 evra. Kako se u tužbenom zahtevu navodi, Vučić je krajem marta 2014. godine od Mirkovića uzeo novčanu pozajmicu, uz obavezu da je vrati u dogovorenom roku. Do juna sledeće godine Vučić je isplatio tri rate duga, ukupno 68.000 evra. Umesto da isplati ostatak, poveo je medijsku i pravosudnu kampanju protiv poverioca, koji je u montiranom postupku krajem 2017. osuđen na godinu dana zatvora.

Da Vas podsetimo:  Meštani Pakovraća i dalje blokiraju magistrani put, a meštani Lisica i Negrišora regionalni put

– Za svedoke predlažem Zoranu Mihajlović, potpredsednicu Vlade i tadašnju potpredsednicu SNS-a, Bratislava Gašića, u tom trenutku gradonačelnika Kruševca i potpredsednika SNS-a, a danas direktora BIA, Aleksu Jokića, člana predsedništva SNS-a, i Sašu Milovanovića, tada zaposlenog u kompaniji „Ringije“ ili „Adria medija grupi“, koji je danas Vučićev partner, direktor i suvlasnik firme „Medijska mreža“, koja izdaje list „Srpski telegraf“, čiji je Vučić faktički vlasnik – naveo je Mirković, koji tvrdi da će na sudu dokazati da je aktuelni predsednik Srbije izvršio delo prevare radi protivpravnog sticanja materijalne dobiti

Pošto Aleksandar Vučić pod strogom kontrolom drži kompletno pravosuđe, teško je očekivati da Mirkovićeve tužbe dobiju brz i pravedan sudski epilog. Ipak, pre ili kasnije, Vučić, njegov kum Glišić i Aca Lukas moraće da sednu na optuženičku klupu i, na kraju, isplate odštetu.

Predrag Popović

predragpopovic.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime