Saša Radulović: Vučić uništava Srbiju!

0
1519
saša radulovic
Saša Radulović

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović “je saopštio da je ministar finansija Srbije Lazar Krstić podneo ostavku ne zbog neslaganja s premijerom oko intenziteta i brzine sprovođenja reformi, već zato što ga u Vladi Srbije niko ni za šta ne pita.

Taj Pokret je konferenciju za novinare na kojoj je Krstić u subotu saopštio da podnosi ostavku, nazvao „pozorišnom predstavom i pretećim prenemaganjem premijera“, a za odlazećeg ministra da je izneo „tragikomično obrazloženje ostavke“.

„Niko zdrave pameti ne bi predlagao kombinovano smanjenje penzija za 20 odsto (900 miliona evra), smanjenje plata u javnom sektoru za 15 odsto (800 miliona evra), povećanje cene struje za 30 odsto (500 miliona evra) i otpuštanje 160.000 zaposlenih u javnom sektoru (1,5 milijarde evra)“, navodi Radulovićev pokret u saopštenju uz ocenu da bi takav ekonomski plan koji je izneo Krstić, godišnje koštao više od 3,5 milijardi evra.

Pokret smatra da je pravi razlog ostavke ministra finansija, taj što ga „niko ništa ne pita“, a „da ga premijer i kabinetski tim teraju da učestvuje u štetnim tajnim ugovorima – od nastavka pljačkaške privatizacije, prodaje Telekoma, Aerodroma, Lutrije, EPS-a, RTB Bor, do arapskih poslova sa Etihadom, Beograda na vodi i poklanjanja zemljišta u opštini Kula Al Ravafedu“.

U saopštenju se ukazuje da ne treba smanjivati penzije i plate, niti prodavati Telekom, Aerodrom Beograd, Lutriju, EPS i RTB Bor. Radulovićev pokret navodi da treba ukinuti nepotrebne agencije, otpustiti partijski zaposlen višak iz javnog sektora, koji ništa ne radi, a prima „deluks socijalnu pomoć“, treba ukinuti subvencije, raskinuti tajne ugovore i „otpustiti nesposobne ministre i gradonačelnike s kupljenim diplomama i doktoratima“.

„Aleksandar Vučić uništava Srbiju. U svakom pogledu. On je nastavljač katastrofalne ekonomske politike Mlađana Dinkića, usavršitelj katastrofalne medijske i pravosudne politike Borisa Tadića“, piše u saopštenju.

Da Vas podsetimo:  KO DA MI OTME IZ MOJE DUŠE VLAST?

Pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ ocenjuje i da je Vučić „lažni borac protiv korupcije“ jer se „lažno predstavio kao neko ko će procesuirati 24 sporne pljačkaške privatizacije“ što se, smatra Pokret, neće desiti.

„Reč Aleksandra Vučića ništa ne vredi“ je će „on reći sve što misli da želite da čujete. Čovek koji najavljuje najave. On govori upravo suprotno od onoga što misli i onoga kako jeste i nema nikakav problem s tim“, dok „nažalost, mi imamo“, piše na kraju saopštenja pokreta bivšeg ministra privrede.

Srbijadanas / Beta

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime