Savezništvo zločinaca, Katalonija i „Istočno Kosovo“

0
1224
Šefćet Musliu / Foto: Printskrin: Youtube/AP Archive

Referendum u Kataloniji i represija španskog režima nad Kataloncima, predsedniku AV-u došli su kao poručeni. Opet će dobiti priliku da se prikaže u onom „patriotskom“ izdanju, u kakvom smo ga poznavali iz njegove rane faze političkog uspona.

Pitanje svakog građanina Srbije Evropskoj uniji danas je – kako to u slučaju Katalonije ne važi referendum o nezavisnosti, a u slučaju Kosova otcepljenje može, i bez referenduma? – rekao je predsednik Srbije.

Da li građani Srbije postavljaju navedeno pitanje Evropskoj uniji, sasvim je nevažno. Uostalom, građani, i da hoće, nikakva pitanja ne mogu postavljati nikome drugom, osim sebi. Bilo bi, valjda, logično, da se AV obrati EU zvaničnicima, po imenu i prezimenu, i u svoje ime im postavi gornje pitanje. Tako nešto njemu neće pasti na pamet, jer on zna da pred službenicima zapadnog sveta mora biti krajnje obazriv i ponizan. U stvari, nije na njemu da on njih bilo šta pita, pošto se oni tamo za sve pitaju i na sve imaju gotov odgovor. Njegovo je samo da pažljivo napregne uho.

Gornje pitanje, iako ispravno, dobro će poslužiti za jednokratnu unutrašnjopolitičku upotrebu. AV opet, kao bajagi, diže glavu i tvrdi kako će Srbija i dalje čuvati svoju nezavisnost. Naravno, svako ko iole prati politička zbivanja u Srbiji i oko Srbije, sasvim jasno vidi da je ona postala političko-finansijski rob Zapada (MMF i Svetska banka), te da se o njenoj nezavisnosti uopšte ne može govoriti. Srbija je pokorena zemlja i ona ima strane namesnike u vidu ambasadora ili EU činovnika. AV ne poseduje nijednu polugu moći, dok mu ih u ruke ne dodaju oni koji mu gospodare. On je marioneta, koja nema izbora, jer mora da izvršava naredbe, bez obzira da li se intimno s time slaže ili ne.

Da Vas podsetimo:  Kako izbeći zapadne zamke u Crnoj Gori

O kakvoj nezavisnosti Srbije može da se govori, ako ta država još uvek ne zna gde su joj granice? Ili, ako predsednik države dopusti da članovi „Srpske liste“ na Kosmetu, naprave koaliciju sa Ramušom Haradinajem, za kojeg je samo koju nedelju ranije govorio da je ubica i ratni zločinac? Ako se još uzme u obzir koliko je puta AV išao u Brisel, na tzv. pregovore sa Šiptarima – a da je tamo samo srpska strana bila konstruktivna (ta konstruktivnost se ogledala u tome što je AV pristajao na sve), a da Albanci nisu morali, u praktičnom smislu, da učine nikakav ustupak – tada se može sklopiti prava slika srpskog lidera, kao poslušnog zapadnog vazala.

Interesantno je da je AV jedno vreme tražio pokriće, da bi maskirao izdaju srpskih interesa na Kosmetu, time što će Šiptari, navodno, dopustiti Srbima da formiraju Zajednicu srpskih opština (ZSO) na teritoriji natovsko-šiptarske paradržave Kosovo. ZSO nije ništa više od onoga što joj i samo ime kaže (u rangu je nekakve nevladine organizacije), pošto bi kao Zajednica, u skladu s potpisanim Briselskim sporazumom, mogla da deluje samo unutar „kosovskog pravno-političkog sistema“ i u skladu s „kosovskim ustavom“.

Dakle, ZSO bi mogla (i da je formirana) da ima onoliko političkog uticaja u paradržavi Kosovo, koliko, na primer, i jedno udruženje ribolovaca Mačvanskog okruga. I pored toga, Šiptarima ne pada na pamet da ZSO uopšte zaživi. Nikakva organizacija, pa bila ona i tako bezazlena kao što je ZSO, ne sme biti dopuštena Srbima, smatra šiptarska politička vrhuška. Naravno, jasno je da Šiptari ne bi mogli da ignorišu sve ono što je dogovoreno u Briselu, a što bi oni trebalo da ispune, da nemaju otvorenu podršku SAD i EU. Kako je i zašto do te snažne podrške Zapada tzv. državi Kosovo došlo, mogli bismo nadugačko i naširoko da razglabamo (elaboriramo). No, suština je u tome, da smo se, odnekud, našli na putu velikima, a da nismo umeli (ili uopšte nismo mogli) da se na vreme sklonimo.

Da Vas podsetimo:  Raspeli su te, Crna Goro, sad vaskrsavaš

Srpska javnost još uvek je uspavana pričama o nekakvom visokom privrednom rastu i o boljitku u svim oblastima ekonomskog i društvenog života. Iako svako, ko baci pogled oko sebe, može da se uveri da AV priča bajke, većina nije u stanju da sebi prizna da nam je stvarnost toliko strašna, da strašnije teško može biti. Pa i kada se raspoloženje u Srbiji „zaoštri“, uvek se desi nešto, slično ovom referendumu u Kataloniji, uz čiju pomoć Veliki Vođa uspeva da povrati u ustabili onu poljuljanu veru u masama. Reklo bi se da AV-u sve ide na ruku, i da se događaji nižu onim redom kako bi to srpski predsednik i želeo.

I dok traje ova halabuka oko Katalonije i dok se AV busa u patriotske grudi pred građanima Srbije, na drugoj strani, onaj ratni zločinac (Haradinaj), s kojim je SNS danas u koaliciji, održava sastanak sa predstavnicima tzv. Preševske doline ili „Istočnog Kosova“. I kako bi zločinac drugačije, nego da se sastane sa drugim zločincem? Naime, Haradinaj se sastao sa Šefćetom Musliuom, teroristom, za kojim je raspisana poternica u Srbiji zbog počinjenih ratnih zločina nad srpskim stanovništvom. Smatra se da je Šefćet Musliu kriv za smrt oko 80 srpskih civila, koji su ubijeni od juna do decembra 1999. godine.

Ovo prezime Musliu u Srbiji izaziva nelagodnost, ne samo zbog strašnih zločina koje je Šefćet počinio, nego i zbog jedne „urbane legende“ koja kruži „regionom“, a vezana je za Fahri Musliua, nekada novinara Tanjuga, koji je, tvrdi se, godinama radio zajedno sa AV-ovom majkom. Neki čak tvrde da je Fahri Musliu i biološki otac predsednika Srbije. Naravno, ovakve priče treba uzeti s rezervom, ali, Srbiji se toliko loših „slučajnosti“ dogodilo u poslednje tri ili četiri decenije, da već strahujemo i od same pomisli da bi navedena priča mogla biti istinita.

Da Vas podsetimo:  Nebo se ne kupuje nego nasleđuje!

Eto, dok srpski predsednik šuruje s ratnim zločincem (Haradinajem) i omogućava mu preko „Srpske liste“ da postane premijer natovsko-šiptarske države na tlu Srbije – „države“ koju Srbija zvanično ne priznaje – pojavljuje se još jedan ratni zločinac (Musliu). Dva ratna zločinca razrađuju plan kako da paradržavi Kosovo priključe i „Istočno Kosovo“, a naš predsednik telali o Kataloniji i referendumu za otcepljenje ili otcepljenju bez referenduma. I sve to ne bi bilo toliko porazno, da AV-ovo „protivljenje“ SAD-u, NATO članicama i Evropskoj uniji nije namenjeno samo za domaću upotrebu.

D. Gosteljski

koreni.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime