Saznajemo: Veleobrt u Socijaldemokratskoj partiji Crne Gore!

0
994
Milo Đukanović / Foto: printscreen

Uprkos tome što je, kako smo preneli, ponovna saradnja vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i njenog dugogodišnjeg koalicionog partnera Socijaldemokratske partije (SDP) nakon predstojećih izbora delovala kao gotova stvar, od pouzdanih izvora u samom vrhu SDP saznajemo da do toga izgleda ipak neće doći!

Naime, iako je bivši lider, a sadašnji počasni predsednik SDP Ranko Krivokapić od rukovodstva DPS dobio ponudu da nakon izbora bude postavljen na diplomatsku funkciju, ali ne na bilo kojoj destinaciji, već, ni manje ni više, za ambasadora Crne Gore u Vašingtonu, on je to, iako već duže vreme ne obavlja zvanične političke funkcije, shvatio kao potcenjivački gest vladajuće partije, s obzirom da je očekivao daleko višu i uticajniju poziciju. Nakon toga, a budući da i dalje predstavlja svojevrsnu sivu eminenciju u SDP, Krivokapić je predsednici stranke Draginji Vuksanović Stanković sugerisao da ne prihvati ponudu DPS. To se praktično podudarilo sa ponudom opozicije Stankovićevoj da, ukoliko prihvati da nakon izbora zajedničkim snagama sruše režim DPS, njen suprug Ivica Stanković, aktuelni v.d. vrhovnog državnog tužioca, ostane na ovoj funkciji.

Iako je Stankovićeva istovetnu ponudu prethodno dobila i od DPS, nakon konsultacija sa Krivokapićem prelomila je da će SDP sa opozicijom ići protiv DPS “do kraja”!

Kako se da videti, DPS je uoči izbora suočena sa konstantno narastajućim problemima – od unutarstranačkih sukoba, pojave masovnog iščlanjivanja iz stranke i upitnih dosadašnjih sigurnih glasova, sve do očigledne propasti već dogovorenih koalicionih aranžmana, poput ovog sa SDP. Nema sumnje da će to opoziciji pružiti dodatan vetar u leđa da na izborima konačno sruši autokratsko-kleptokratski režim DPS, i građanima Crne Gore donese dugo očekivanu slobodu i demokratiju.

Da Vas podsetimo:  Hrvati prodaju srpski i svetski raritet

Izvor: Glas Javnosti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime