Sećanje na Ljubomira Savića, direktora Ekonomske škole u Šapcu

1
3453
Srednja ekonomska škola, Šabac / 5.6.2010.- generacija 1967.

Veoma je teško ne setiti se na čoveka, profesora, glumca, organizatora, koji je ostavio neizbrisivi trag na području obrazovanja, razvoja i unapređivanja obrazovnog sistema, kulture, glumišta u svemu je dao svoj ogroman doprinos i celog sebe.

Pored rukovođenja SREDNJOM EKONOMSKOM ŠKOLOM ŠABAC što je savršeno obavljao, kao organizator rada, odnosa sa ljudima – profesorima, učenicima kojima je u svom radu posvećivao mnogo pažnje i prenosio svoje znanje bogato. Pored rukovođenja SES Šabac bio je i predavač – profesor POLITIČKE EKONOMIJE i imao sam čast da mom razredu IV-1 (generacija 1963.g.-1967.g.) predaje političku ekonomiju. On nije bio običan predavač, nego čovek koji je imao veliko znanje, vladao znanjem iz ove oblasti, nije bilo moguće ne pratiti njegovo predavanje, imao sam osećaj kao da sam u pozorištu, imao je takav sistem rada i znanja da nitko u razredu nije mogao biti ravnodušan, nezainteresiran, svi smo aktivno pratili njegovo predavanje u kojem je veoma vešto koristio svoje bogato, izvrsno glumačko iskustvo i sposobnost.

Što reći, niko u razredu kod njega nije imao slabu ocenu (2), to je bilo nemoguće.

Prvi moj ispit na studiju je bila POLITIČKA EKONOMIJA, moje kolege su se čudile kako prvi ispit pa najteži bar se tako tada smatralo da je to jedan od najtežih ispita koji se obično ostavlja za kraj. Dobio sam visoku ocenu 8. Veliko mu hvala, nisam imao potrebe čitati knjigu, samo ga slušati na predavanju, gledati i zapisati na brzinu najbitnije stvari koje je posebno isticao.

Kakav je to bio čovek, stručnjak, znanstvenik – doktor iz svog delokruga rada, čovek prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Takve ljude imati u svojim sredinama mogu svi poželeti i biti srećni

Da Vas podsetimo:  Trojan Gundulić – Dubrovčanin koji je štampao prvu ćiriličnu knjigu u Beogradu

Kao glumac ŠABAČKOG NARODNOG POZORIŠTA, čovek, velikan i legenda glumišta, čovek koji ulazi u vašu dušu, unosi vam toplinu, pozitivnu energiju, rečima i slikom dočarava realnu stvarnost. Zbog njega sam zavoleo pozorište i tu granu umesnosti, pozorište je postalo deo mog života.Ne prođe niti jedan dan da nema trenutka kada se setim njega u susretu sa raznim događanjima u životu, ostavio je i tu duboki trag u svima nama, preneo je nesebično svo svoje znanje u naš, stvorio od svih nas na prvom mestu ljude-poštene, veoma uspešne u svojim poslovima,porodicama o čemu obavezno pričamo na susretima proslavama godišnjice mature.

Takve ljude ne treba nikada zaboraviti, već podsticati druge, davati im primer,odavati zaslužena priznanja za svoj doprinos celokupnom razvoju društva u celini.

Dao je ogroman doprinos razvoju društva, ne na lokalnom nivou, već i na državnom, regionalnom i svetskom.

Veliko mu HVALA u ime generacije SES Šabac ( 1963.g. – 1967.g.) i moje ime.

S poštovanjem, Živanović Vladimir, sada u Županji, a poreklom iz MZ Štitar, opština Šabac.

1 KOMENTAR

  1. Veliko HVALA PORTALU KORENI RS i g. JANJICU i svim njegovim saradnicima, za objavu i postavljanje na stranici MZ STITAR – SECANJE NA LJUBOMIRA SAVIC DIREKTORA EKONOMSKE SKOLE U SAPCU.
    Portal KORENI ZAISTA ZASLUZUJE DA SE NADJE MEDJU 500 najboljih, najgledanih portala u svetu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime