Sedam srpskih (Vučićevih) čuda za Putina

0
1237

Eksperiment potapanja psa u činiju punu tečnosti jako je impresionirao predsednika Srbije Aleksandra Vučića – toliko da se, nekoliko dana kasnije, u Mionici zapitao pred biračima „kako će sutra pred Putina ako ga ni u Mionici neće“. U Mionici su ga, ispostavilo se, hteli, ali daleko od toga da je izborna pobeda u mesto koje ima malo više od 1.600 stanovnika jedina stvar kojom će Vučić moći da oduševi predsednika Rusije na njihovom sledećem sastanku.

Kako bismo pomogli našem predsedniku da ostavi što bolji utisak pred Putinom, napravili smo listu sedam čuda prirode i nauke, kojima ova vlast može da se pohvali, a koja ne prestaju da impresioniraju stanovnike Srbije iz dana u dan. Ni Putin, sigurni smo, neće ostati ravnodušan.

1. Istraživanje na polju genetike

Konkretno najviše možemo da se pohvalimo poduhvatima na polju kloniranja jer nijedna zemlja nije uspela ono što je Srbiji pošlo za rukom – da jednog političara napravi u nekoliko različitih verzija. Reč je, naravno, o Aleksandru Vulinu, aktuelnom ministru odbrane. Od Vulina levičara duge kose, do Vulina tetkinog zeta; od Vulina čije se čuveno „Hvala bogu što sam ateista“ i dalje ponavlja, do Vulina koji dobija nagradu za ljubav prema pravoslavlju; od Vulina koji nije sposoban da služi vojsku, do Vulina koji se nalazi na čelu vojske; od Vulina člana SK-PJ, preko Vulina portparola JUL-a, zatim Vulina osnivača Partije demokratske levice, a onda i člana SPS-a, pa sve do ovog današnjeg Vulina, predsednika Pokreta socijalista… Psiholozi tvrde da postoji samo pet tipova ličnosti, ali najuspeliji produkt vladinog istraživanja na polju genetike pokazuje suprotno.

2. Potapanje Babića

Mislite da je potapanje psa velika stvar, gospodo Rusi? Sačekajte smao da vidite kako se tradicionalno u Srbiji kupus potapa – Babićem! Iako smo isprva svi imali dosta nedoumica u vezi sa svrhom postojanja političara poput Zorana Babića, nije nam dugo trebalo da shvatimo da su oblik i veličina njegove glave idealni za potapanje kupusa, tradicionalnog specijaliteta u nas Srba. Da stvar bude još bolja, Babić se pokazao kao multifunkcionalna spravica, pa dok vam kiseli povrće, ume i da zabavi umotvorinama poput čuvenog „vazduplohova“ i onog „ja se Vučiću divim i mentalno i fizički“. Sreća da smo mu pronašli tu svrhu, jer bi u većini drugih zemalja lik poput njega bio pitpuno bespotreban i sigurno ga ne bismo plaćali parama građana.

Da Vas podsetimo:  Prekinuti sve razgovore o Kosovu i Metohiji sa EU i stranim državama

3. Ljudi koji lete

Srpska vlast može da se pohvali i da je razvila zaista jedinstven fenomen u ovom delu univerzuma – ljude koji su se toliko izveštili u preletanju, da im je stanje mirovanja na jednom mestu postalo potpuno neprirodno i mučno. Najuspešniji primer je svakako Maja Gojković, koja je iz Narodne radikalne stranke preletela u SRS, da bi i iz nje preletela i osnovala sopstvenu stranku – Narodnu partiju. Već je tu Maja dosta impresionirala javnost, ali nije joj đavo dao mira, pa je nastavila da pokazuje svoje nadljudske sposobnosti letenja. Sad ide stvarno zabavan deo: njena partija je prvo 2008. godine sa DDS-om i NS-om potpisala deklaraciju o zajedničkom političkom delovanju, da bi 2012. Majina partija na izborima nastupila na listi URS-a. A onda ju je URS isključio iz članstva jer je (pazi sad) pregovarala sa DS-om! Na kraju je Maja, kao i sve ostale duše koje ne znaju šta će sa sobom, završila u SNS-u.

4. Visoka matematika

Od svih uspeha kojima možemo da se pohvalimo, pare koje volšebno nestaju i ponovo se pojavljuju, pa se onda odjednom umnožavaju, pa opet nestaju, verovatno predstavljaju najveće čudo prirode koje Vučić može da pokaže Putinu. Ne znamo kako funkcionšu finansije u Rusiji, ali ako su uspeli da razviju čak izbliza učinkovitu magiju kao naši stručnjaci za budžete, svaka čast! Mnogi će ovo okarakterisati kao običnu krađu, ali da nije reč samo o tome, već o ozbiljnoj matematici koju zaista gotovo niko na svetu ne može da razume osim predsednika Vučića, pokazuje i ovaj video:


5. Nestajuće jelke

Kako mislite da bi naš predsednik mogao da izađe na oči Putinu, a da ne može da se pohvali najskupljom jelkom na svetu? On je čak i sam govorio o tome kako je Moskva okićena oko praznika nedavno u intervjuu na Pinku, pa je čak naglasio da ćemo sledeće godine imati još skuplje ukrase. Budući da se već neko vreme vodimo ovom logikom, Beograd se danas nalazi u situaciji da imamo više preskupih novogodišnjih jelki nego što možemo da prebrojimo, pa tako sad niko ne zna tačno gde se koja jelka nalazi niti kako je odjednom nestala ona koju smo prošle godine kupili za 40.000 evra od firme „Kip lajt“. Ako je Vučića zadivilo cveće koje raste bez zemlje koje je video u Moskvi, zamislite koliko će tek Putina da impresionira jelka od desetak metara koja mu nestaje pred očima.

Da Vas podsetimo:  Vučić je godinama progonio mitropolita Amfilohija - a onda je hteo da govori na njegovoj sahrani


6. Deca koja rastu bez novca

„Neverovatno je i kako cveće može da raste bez zemlje. Bez ičega. Nisam bio u stanju da razumem kako ga hrane, objašnjavali su mi 10 minuta i dalje nisam razumeo“, rekao je Vučić nakon posete Rusiji.

„Neverovatno je kako deca mogu da rastu bez novca. Bez ičega. Nisam bio u stanju da razumem kako ga hrane, objašnjavali su mi 10 minuta i dalje nisam razumeo“, reći će Putin nakon posete Srbiji.


7. Narod koji diše pod vodom


Ljubica Krstić

noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime