Sednica Skupštine grada Kragujevca bez TV prenosa

0
833

rtkSednica Skupštine grada Kragujevca,sazvana po hitnom postupku, na kojoj odbornici raspravljaju o gradskom budžetu za 2017. godinu, počela je bez televizijskog prenosa, što je do sada bila uobičajena praksa prilikom zasedanja lokalnog parlamenta.

Umesto toga prenos je obezbeđen putem striminga na Ju Tjub kanalu preko internet sajta Skupštine grada Kragujevca.

Predsednik UGS “Nezavisnost” Goran Antonijević, rekao je FoNetu da od početka sednice građani zovu redakciju Radio televizije Kragujevac (RTK) i pitaju zbog čega nema prenosa sednice na kojoj se raspravlja o budžetu.

RTK je do sada redovno direktno prenosila sve sednice Skupštine grada, ali ovoga puta to je bilo nemoguće jer nismo imali tehničke i kadrovske mogućnosti za realizaciju prenosa, rekao je Antonijević.

Početkom decembra ovoj medijskoj kući rasprodat je celokupni vozni park i deo opreme za produkciju programa, na osnovu izvršnih presuda po tužbama 26 zaposlenih zbog neisplaćenih zarada.

Prema saznanjima FoNeta u RTK, jedan od razloga što nema tv prenosa je i revolt zaposlenih zbog toga što lokalna samouprava nije učinila ništa da sačuva tu medijsku kuću od propasti.

Većina zaposlenih, koji već šest meseci ne primaju plate, uzela je godišnje odmore ili otišla na bolovanje, pa je RTK, pored nedostatka opreme, privremeno ostala i bez dela kadrova.

www.cenzolovka.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime