Sekretarka koja se divi Vučiću privukla pažnju izjavom o „duploj korupciji“

1
163

Govoreći o izmenama Zakon o planiranju i izgradnji, sekretarka za urbanizam i građevinske poslove u Beogradu Bojana Radaković dotakla se i korupcije, a njena izjava preplavila je društvene mreže.

Foto: Screenshot (Youtube/Srpska napredna stranka)

„Pričamo o korupciji. Prvo što ću reći je da je u novom predlogu izmene zakona o planiranju i izgradnji predloženo da vi kao investitor ako imate 20.000 kvadratnih metara možete da birate da li ćete zahtev podneti jedinici lokalne samouprave ili Ministarstvu. Ideja je da ne budemo korumpirani. Dakle, vi birate da li ćete otići tamo ili ovamo. Meni se čini da je to dupla korupcija“, rekla je Radaković gostujući na RTS.

Bojana Radaković je na mesto sekretarke za urbanizam i građevinske poslove izabrana marta 2021. godine. Tu funkciju će, kako se navodi na sajtu Grada Beograda, obavljati pet godina.

Na istom sajtu navodi se da je rođena 1987. godine u Beogradu, gde je završila Pravni fakultet i master iz uže međunarodno-pravne naučne oblasti, prenosi Danas.

Od 2017. je na postdiplomskim doktorskim studijama na istom fakultetu, piše u kratkoj biografiji na sajtu beograd.rs

Između ostalog, bila je zamenica sekretara Skupštine opštine Voždovac, potom načelnica Opštinske uprave, a 2018. godine podsekretarka Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove.

Radaković je članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, i kada je 2019. SNS osnovao Fondaciju „Za srpski narod i državu“, Radaković je izabrana da je vodi.

„Aleksandar Vučić je inicirao osnivanje Fondacije. On je apsolutni lider u Srbiji, on piše istoriju i stvara budućnost. Meni je on, slobodno mogu reći, idol i želim da ga pratim u stopu i da sa njim i njegovim timom ostavim trag u našoj državi. On je, ne samo u Srbiji, već i u regionu, najveći vizionar. Istovremeno je i najveći čuvar srpske tradicije i ognjišta“, rekla je Radaković tada, piše Istinomer.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime