Sekulić: Nedopustiva selekcija medija

0
951

Nedopustivo je da se prilikom saoštavanja zvaničnih državnih stavova od prvorazrednog značaja pravi bilo kakva selekcija ili diskriminacija medija, po kriterijumu „ko je prvi tražio“, izjavio je za list Danas glavni i odgovorni urednik Novinske agencije FoNet Zoran Sekulić, povodom izjave šefa diplomatije Ivice Dačića date samo Tanjugu.

Premijer Brnabić: Foto: LGBTQ Nation

Podsetivši da je medijima najavljeno da će se Dačić oglasiti povom zbivanja u Makedoniji, Sekulić je u ponedeljak ujutro zvao telefonom Pres službu ministarstva spoljnih poslova, uredno se predstavio, i pitao da li i kada planiraju konferenciju za novinare.

Odgovoreno mu je da konferencije sigurno neće biti, ali da je još neizvesno da li će ministar u podne objaviti saopštenje ili dati izjavu Tanjugu.

Sekulić je na to rekao da je i FoNet zainteresovan za izjavu i da nama razloga da druge novinske agencije na budu prisutne.

Ljubazno mi je, naizgled sa razumevanjem, odgovoreno da će naš zahtev biti prenet i da će me obavestiti o ishodu, ispričao je Sekulić i naveo da mu se posle toga niko nije javio, ali se izjava Dačića ubrzo pojavila u javnom opticaju, posredstvom Tanjuga.

www.cenzolovka.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime