Selakovićev novi šef kabineta

0
3882

Mediji danas pišu da će Nikola Savić (26) uskoro biti postavljen na mesto šefa kabineta ministra pravde Nikole Selakovića. Savić je u javnosti poznat po tome što je na desetu godišnjicu ubistva Zorana Đinđića na svoj privatni Fejsbuk nalog postavio fotografiju snajperske puške iz koje je Đinđić ubijen. Ko je Nikola Savić i kako izgleda taj vrsni stručnjak?

savić1

Dvadesetšestogodišnji Nikola Savić će uskoro i zvanično postati šef kabineta ministra pravde Nikole Selakovića.

Savić je u javnosti poznat jer je kao službenik u Ministarstvu pravde objavio fotografiju snajperske puške iz koje je ubijen premijer Zoran Đinđić. Fotografiju je objavio na svoj privatnom Fejsbuk profilu i to na dan obeležavanja desete godišnjice ubistva premijera.

Po izbijanju afere, Savić je ugasio svoj profil na društvenoj mreži. Izvor “Blica” iz Ministarstva kaže da je, nakon što je priča dospela u medije, Savić pozvan na razgovor. Nadležnima je rekao da “nije ništa loše mislio” i da nije razmišljao o posledicama. Logika nije jača strana?

Kažnjen je sa jednomesečnim smanjenjem plate od 30 odsto.

Godinu dana kasnije, Nikola Savić napreduje do mesta šefa kabineta ministra pravde.

Iz Ministarstva je saopšteno da je reč o stručnjaku koji se detaljno upućen u rad svih službi Ministarstva.

– Nakon što je prethodni šef kabineta ministra pravde unapređen, bila je potrebna osoba koja ima širok uvid u rad ministarstva i njegove nadležnosti. Posle više razgovora, koji su obavljeni sa potencijalnim kandidatima, Nikola Savić je pokazao najveći nivo znanja koji je potreban za efikasno obavljanje poslova koje zahteva mesto šefa kabineta. Međutim, treba imati u vidu da Savić još nije zvanično postavljen na tu poziciju, kao i da se njegov rad trenutno procenjuje do konačne odluke ministra, piše “Politika”.

Da Vas podsetimo:  Nužna odbrana – Hitno potrebna izmena zakona

Zaista? U celom Ministarstvu pravde ne postoji ni jedan kompetentniji pravnik za funkciju šefa kabineta? Možemo samo zamisliti kakvi su onda ostali kadrovi u tom ministarstvu ako je Savić najkompetentniji.

Međutim, kakav ministar, takav kabinet. Kakav kabinet, takav i šef kabineta.

savic

Biografija Fejsbuk snajperiste

Savić je rođen 1988. godine. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirao je 2012. godine sa prosekom 8,48. Iste godine upisao je i master studije na tom fakultetu, kao i master studije – Religija u društvu, kulturi i evropskim integracijama, multidisciplinarne studije pri Univerzitetu u Beogradu.

U okviru stručne prakse pri Ministarstvu trgovine i usluga, 2010. godine radio je kao pravni savetnik u Centru za zaštitu potrošača. Osnivač je i prvi programski direktor Srpskog kulturnog kola “Despot Stefan Lazarević” u Beogradu, koja ima za cilj očuvanje srpske kulture i jezika.

telepromter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime