Selektivne reforme

0
1034

Ko to kaže, ko to laže, da gospodin Vučić Aleksandar ne ispunjava obećanja? Eto, prosveti plate povećane za 4 posto, zdravstvu za 3, vojsci i policiji za 2, a penzije za okruglo 1, 25 posto. Da bi objasnio koliko je to spektakularno, kako povećanja krstio Vučićev poslanik Rističević, gospodin AV bio na televiziju, izmereno, direktno i uživo, za neka četiri dana, samo nešto preko osam sati. Što je samo nešto preko dva sata dnevno, direktno i uživo, prežvakavanje živog obraćanja se ne računja.

Mesto: Beograd Datum: 14.11.2015 Dogadjaj: POLITIKA/EVROSERVIS/TERORIZAM - ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanoviæ upisao se danas u Knjigu žalosti u ambasadi Francuske u Beogradu povodom serije teroristièkih napada u Parizu u kojima je ubijeno najmanje 128 osoba Licnosti: Nebojša Stefanoviæ, ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro
Nebojša Stefanović upisuje se u ambasadi Francuske u Knjigu žalosti. Foto: Fonet

Nebojša Stefanović upisuje se u ambasadi Francuske u Knjigu žalosti. Foto: Fonet

Nebojša Stefanović upisuje se u ambasadi Francuske u Knjigu žalosti. Foto: Fonet

Nebojša Stefanović upisuje se u ambasadi Francuske u Knjigu žalosti. Foto: Fonet

Bilo još spektakularnosti. Vučić preneo i šta piše u izveštaju Evropske komisije. Kako rekao, Evropa ozbiljno računa na nas Srbija je napravila značajan napredak, i ima čime da se pohvali, u ključnim sferama, naročito ekonomiji, veliki napredak, tako da napredujemo hitrim korakom, crno na belo stoji da smo pohvaljeni u 33 od 34 poglavlja, što je istorijski uspeh, samo promili nas odvajaju od 100 posto uspeha.

Bio i MMF, u tu Vučić gospodin obradov’o narod, sve smo prevazišli i nadmašili, u svakom mesecu smo, što je prvi put u istoriji, imali suficit. Pored taki rezultati, ni MMF nije im’o kud, dozvolio je spektakularno povećanje plata i penzija, i da se prosvetnim radnicima jednokratno pomogne sa spektakularnih 7.000 dinara. Sve zajedno, kako objasnio AV gospodin, predstavlja realno povećanje životnog standarda, jerbo je inflacija na nuli. I ne samo to, sledeće godine, bio je jasan Premijer, će svi moći da kažu da opipljivije žive bolje.

To ne bilo sve od srećnih vesti, lično AV gospodin saopštio da pretplata za RTS neće bude 500 dinara, ni 400, ni 300, nego maksimalno 150 dinara, tako će penzioneri, kojima će penzije biti povećane za 250 dinara, biti u plusu. A RTS će dobije, iz budžeta, četiri milijarde dinara, jer to je značajna institucija koja dobro radi svoj posao. Će radi i bolje, čeka se novo merenje prisustva Vučić gospodina na TV ekrani, koje mora biti bolje od prošlonedeljno živih i direktnih osam sati.

Da Vas podsetimo:  MAJKA VIOLETA SREMAC ŠOKIRALA SRBIJU: REKLI SU MI DA MI JE PETO DETE VIŠAK!

Zbog ovakvi uspesi neprijatelj ne miruje, AV gospodin javno saopštio da mu rade o glavi, jerbo se njegova borba za suverenu Srbiju ne sviđa mnogima u inostranstvu. Pa ćirilično rek’o: Razne službe mi odbrojavaju dane, rade o glavi, smeta im što se borim za Srbiju, i što mi je jedino ona važna… Nema veće časti, ljubavi i obaveze nego da radite za svoju Srbiju, a lopovima koji dižu glavu, i misle da će poštene ljude da nazivaju lopovima, to neću da dozvolim… Ja sam Srbin koji radi za Srbiju, i ni za koga drugog, ja ću da se borim do poslednje kapi znoja za Srbiju!

U sav ovaj znoj, razvoj i uspeh neki rezultati bili totalno zanemareni. Recimo, da isti onaj MMF veli da će Srbija imati najniži privredni rast, sa izuzetkom Hrvatske, u regionu. Da javni dug mnogo porast’o, za poslednju godinu točno dve milijarde evra. Svetska banka veli da na jednog ministra imamo 213 čistačica, i drugog pomoćnog osoblja, po čemu smo svetski rekorderi, da je točno 236 direktora raznih vladinih sektora i agencija višak, što će reći da ne rade ništa. Evo još jedan uspeh, Fond Dragice Nikolić, prošle godine, im’o donacije od točno 409,9 miliona dinara. Dragica, mada se sumnja da su donatori firme koje mnogo duguju za porez i drugu struju, ne da imena svojih humanista.

Da se ne pominje sramota sa predlogom Zakona o legalizaciji nelegalnih objekata, po kome su nelegalne vikendice Tate i Starijeg sina Nikolića zaštićene od rušenja. Imajući sve u vidu, nekome se može učiniti da su sve ove reforme, blago rečeno, selektivne. Jednima se uzima, da bi drugima bilo bolje.

Da Vas podsetimo:  „Porodica“ otvorila Miloševićev politički testament – ima li naslednika?

U velike uspehe svakako treba ubrojati uspeh koji je postigao Vučićev doktor nauka, ministar policije, gospodin Nebojša Stefanović. Isti se, prepisujući sa ceduljice, uspešno upisao u Knjigu žalosti francuske ambasade. Zato, za kraj, evo reči reditelja Dejana Mijača, koji u intervjuu za sutrašnje „Vreme“, na temu odlaska mladih iz zemlje, kaže: Srbija je ostavljena lažnim diplomama, lažnim ljudima, lažnim uverenjima i lažnim nadama!

Dragan Todorović

Istinomer

Autor je novinar nedeljnika „Vreme“

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime