Serbian Times intervju, TAMARA VUČIĆ: Po prirodi sam društvena osoba, možda jednog dana odem za ambasadora ili konzula

0
130

Na svečanosti povodom otvaranja nove ambasade Republike Srbije u Vašingtonu specijalna gošća je bila i prva dama, Tamara Vučić, koja je mnoge iznenadila svojim obraćanjem zvanicama na perfektnom engleskom jeziku.

Iako su te večeri među zvanicama bili i specijalni američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar, poptpredsednica vlade Srbije Maja Gojković i predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, čini se da je prva zvezda zabave ipak bila žena predsednika, koju u poslednje vreme često viđamo u Americi.

Naime, pre nešto manje od godinu dana bila je gost na srpskoj Gala humanitarnoj večeri u Njujorku, a sada je put doveo do Vašingtona

GOVOR ZA PROBRANE ZVANICE: Tamara Vučić, Foto: Antonije Kovačević

-Otvaranje nove ambasade Republike Srbije ovde u Vašingtonu je od neprocenjive važnosti za našu zemlju pošto više od decenije nismo imali svoje mesto, a onaj iznajmljeni objekat svakako nije bio dovoljno reprezentativan. Konačno imamo pravu ambasadu kakvu naša zemlja zaslužuje u jednom važnom centru kao što je Vašington i izuzetno mi je zadovoljstvo što sam večeras imala prilike i da se obratim zvanicama. Sa nama su večeras visoke zvanice, čini mi se da i to govori u prilog tome kakva je pozicija Srbije i koliko se ona popravlja globalno i svakako kada su odnosi sa Amerikom u pitanju.

Koliko uživate u ulozi prve dame a koliko vam je to teret, kao recimo večeras, kada treba nešto da kažete, da budete ljubazni, upoznajete se sa delegacijama ovim i onim?

-Da vam kažem… Ja sam po prirodi društvena osoba, ali u isto vreme cenim i svoju privatnost koju ljubomorno čuvam i krijem. Srećom, moj posao je vezan za diplomatiju pa sam navikla i na ovakve situacije. Radim u Ministarstvu spoljnih poslova već 12 godina, karijerni sam diplomata, završila sam i diplomatsku akademiju, tako da se to nekako i poklapa sa poslom prve dame.

Da Vas podsetimo:  LUFTWAFFE nad Beogradom
Tamara Vučić i Antonije Kovačević, Foto: Antonije Kovačević

Ne očekujete uskoro neki angažman u nekoj ambasadi i konzulatu Srbije po svetu?

-(smeh)To trenutno ne bi bilo moguće sa praktične strane ali jednog dana – ko zna!

Razgovarao: Antonije Kovačević Foto: Antonije Kovačević

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime