Sergej Lavrov dočekan u Beogradu!

0
2009

Sergej Lavrov, ruski ministar inostranih poslova, danas je doputovao u zvaničnu posetu Beogradu u okviru koje je posetio Groblje oslobodilaca Beograda i položio venac na spomenik palim ruskim herojima.

2014-06-17_135839

Lavrova su dočekali predstavnici Srpskog sabora Zavetnici, čija je delegacija takođe položila venac ruskim vojnicima stradalim u Drugom svetskom ratu. Portparol Zavetnika, Milica Đurđević, uručila je Lavrovu majicu Srpskog sabora Zavetnici sa natpisom “Srbi i Rusi, braća zauvek”. Ona je istakla da je ta majica simboličan poklon u znak ljubavi srpskog naroda prema Rusiji koja je za sve Srbe druga otadžbina i zahvalila se Sergeju Lavrovu na neizmernoj podršci koju Rusija pruža Srbiji. Okupljeni Zavetnici pozdravili su ruskog ministra povicima “Rusija, Rusija!”.

Polaganju venaca prisustvovao je i ruski ambasador u Srbiji, Aleksandar Čepurin, kao i predstavnici ruske ambasade.

U kratkom obraćanju novinarima, Lavrov je istakao da visoko ceni stav Srbije koja želi ujedinjenje, a ne razdvajanje u Evropi, jer, kako je rekao, Rusija želi da sve zemlje EU i Evroazije budu u zajedničkom privrednom i humanitarnom prostoru.

Lavrov se, odgovarajući na pitanje novinara jednog stranog medija, nakratko osvrnuo i na situaciju u Ukrajini, i uputio poruku vladi u Kijevu.

„Već smo rekli ono što imamo da kažemo, ukrajinsko rukovodstvo mora da zaustavi nasilje i pozabavi se gasnim pitanjem, i sve karte su na toj strani stola“, rekao je Lavrov.

2014-06-17_135622

Autor: Danijel Igrec

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime