Šešelj je slobodan čovek!

1
1090

Svetski mediji izvestili su pod oznakom „hitno“ o današnjoj oslobađajućoj presudi Haškog tribunala za lidera SRS Vojislava Šešelja, navodeći da je Šešelj sada slobodan čovek.

HAG – Svetski mediji izvestili su pod oznakom „hitno“ o današnjoj oslobađajućoj presudi Haškog tribunala za lidera SRS Vojislava Šešelja, navodeći da je Šešelj sada slobodan čovek.

„Sud UN je danas oslobodio radikalnog srpskog političara Vojislava Šešelja po svim tačkama optužnice za zločine i zločine protiv čovečnosti, ojačavši poziciju njegove Srpske radikalne stranke pred izbore u aprilu“, javio je Rojters.

Britanska agencija navodi da je Šešelj bio optužen da je „zapaljivom retorikom“ podsticao „ubilačke etničke tenzije“ na pocetku ratova 1990-ih u bivšoj Jugoslaviji.

Američka agencija AP javila je da je Haški tribunal oslobodio „srpskog ultranacionalističkog političara Vojislava Šešelja po svim tačkama optuznice za zverstva u Balkanskim ratovima“, dok AFP navodi da je u „šokantnoj“ presudi izrečenoj u Šešljevom odsustvu sudija Antoneti rekao da tužilaštvo nije dokazalo optužbe i da je „Šešelj sada slobodan čovek“.

Italijanska agencija ANSA javlja da je „oslobođen srpski untranacionalista“, posećajući da je lider SRS bio optužen za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti protiv hrvatskog i muslimanskog stanovništva tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji.

Ruska agencija TAS S javlja da je lider SRS oslobođen otpužbe za zločine protiv čovečnosti, a da je predsedavajući sudskog veća Antoneti rekao da dobrovoljci koji su se pridružili oružanim snagama preko SRS „nisu bili pod direktnom komandom Šešelja“.

Radio Dojče vele i Radio Slobodna Evropa javljaju da je Sudsko veće Haškog tribunala oslobodilo lidera SRS Vojislava Šešelja po svih devet tacaka optužnice i da je Šešelj od danas, prema rečima sudije Antonetija, slobodan covek.

Da Vas podsetimo:  A ZAŠTO NISTE ZAINTERESIRANI ZA SVOJ LITIJ?

Tanjug

1 KOMENTAR

  1. Kako Vojo oslobođen a baš se veliki vođa falio kako je uhapsio još tri Srbina radikala i da je sreman da ih isopuči u Hag, koji bedni izdajnik on i njegov SNS. Nije ih stid pustiti koljače Gotovinu, Markača, Čermaka, Tačija, Orića na slobodu a sudili bi Voji koji nije počinio ni jedan zločin već je kriv što je pravoslavni Srbin.
    A veliki vođa priča kako nas poštuje njegova eu pa toliko da su nam poslali devetero Srba u kovčezima iz Haga. Oteli su nam Kosovo blagoslovili proterivanje Srba i Krajine i Hrvatske. Pripremaju otimanje Vojvodine i Raške oblasti, gde je kraj? Svoj glas dajmo zavetnicima i radikalima skoro svi ostali imaju istog gazdu sa zapada.
    Čedomir Jovanović, Nenad Čanak, Boris Tadić, Ivica Dačić, Tomislav Nikolić, njegovo visočanstvo Aleksandar Vučić i razno razne nevladine udruge svi na istom poslu potpunom uništenju Srbije kao države i Srba kao naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime