Da se ne zaboravi: Šesnaest godina od agresije NATO

1
1298

rafinerija_bombing

Beogradski forum za svet ravnopravnih, SUBNOR Srbije, Klub generala i admirala Srbije i druge nezavisne, nestranačke organizacije, organizuju Okrugli sto povodom 16 godina od početka agresije NATO protiv Srbije (SRJ) pod sloganom „DA SE NE ZABORAVI – NE U NATO“. Skup će se održati u ponedeljak, 23. marta 2015. u Sava Centru sa početkom u 11 časova. Govoriće Živadin Jovanović, general Jovo Milanović, Aleksej Čagin, predsednik Asocijacije heroja Rusije, prof. Radoš Smiljković, Milica Arežina, Nenad Uzelac, dr Stanislav Stojanović, Neven Đenadija (Banja Luka), general Radovan Radinović. Biće predstavljene knjige „Srbija i NATO“, u izdanju Beogradskog foruma i „Vojska Jugoslavije u odbrani od NATO agresije 1999. svedočanstva, knjiga IV“, u izdanju Kluba generala i admirala Srbije.

Prethodno će u holu Sava Centra biti otvorena izložba fotografija i knjiga, u izdanju Beogradskog foruma za svet ravnopravnih, posvećena 15-godišnjici rada ovog udruženja.

Narednog dana, u utorak, 24. marta, udruženja, institucije i pojedicni, položiće cveće kod spomenika Deci, žrtvama agresije NATO, u parku Tašmajdan, u 10:00 časova, a posle toga, kod spomenika „Večna vatra“, Park prijateljstva, Ušće, Novi Beograd, u 11:00 časova. Pored udruženja iz Srbije, očekuje se da će cveće i vence položiti predstavnici više stranih ambasada u Beogradu, delegacija Heroja Rusije, predstavnici srpskog rasejanja.

Beogradski forum za svet ravnopravnih
Nevena Taušan Ergić, portparol

BEOGRADSKI FORUM ZA SVET RAVNOPRAVNIH*
11 000 Beograd, Sremska
6 / IV sprat*
Tel/faks (+381
11) 328 3 778*

1 KOMENTAR

  1. Sta vredi od organizovanja Okruglog stola nezavisnih i nevladinih organizacija povodom sesnaest godina od NATO bombardovanja SRBije, kada je danas SRBija izdala samu sebe!

    Odrzavanjem Okruglog stola podseticemo mladja SRBska pokolenja na teske ratne dane kada su NATO snage samoicijativno bez saglasnosti Ujedinjenih Nacija u pravim ratnim sulovima uvjezbavale nad SRBima svoj buduci napad na Rusiju. SRBi su bili tako bijeli kunici u labaratoriji Novog svjetskog poretka sa kojim se zeli malim narodima u ime DEMONokratije, ljudski prava i sloboda da nametne u stvari na podao nacin robski jaram na vrat!

    Zato ako smo jos uvijek SRBi i ljudi zbacimo svoj robski jaram sa vrat, i raskidajmo robske lance u koje su nas tajni vladari iz senke kao tvorci Novog svjetskog poretka nasilno okovali uz pomoc domacih izdajnika. To je put nasega spasenja, a ne u klecednju pred neprijateljima Boga i SRBstva, i poniznom ljubljenju njihovih skuta i rukava!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime