Sikterisanje i loptanje

1
922
Foto: pixabay.com

Nesporno je da gospodaru srbistanskom Vučiću mnogo toga ima da se zameri, kada je reč o četvrt veka njegove političke karijere, međutim ima jedna stvar zbog koje mu i njegovi partijski sledbenici i politički oponenti moraju skinuti kapu.

Naime, gospodaru Vučiću i onima koji ga sovjetuju je uspelo da proniknu u sam epicentar srbistanske nacionalne psihe i na taj način izgrade koncept koji im, evo već sedam godina, neprestano donosi nemerljivi profit. Uostalom, nisu li reakcije, međ’ svetinom koja se ne zanosi mitskim srbistanskim demokratskim nasleđem, povodom Vučićevog sikterisanja oponenata izrečenog na poslednjoj sednici Glavnog odbora naprednjaka po ko zna koji put potvrdile da se prosečan Stbistanac divi svakome ko je spreman da ga kinji i unižava? A što su maltretiranje i poniženje žešći to je i stepen divljenja prema “čvrstoj ruci” veći. Ako se tome doda i patološki strah od bilo kakve vrsti vlasti koji se kod jednog dela Srbistanaca, od Nemanjića do današnjih dana, prenosi sa kolena na koleno, eto odgovora na pitanje kako je moguće da uprkos ideološkoj neprincipijelnosti, tolikim neispunjenim obećanjima, nebrojeno puta izrečenim ordinarnim lažima koje direktno vređaju inteligenciju, gospodar srbistanski još uvek uživa ogromnu popularnost.

Toliku da su njegov lik i delo omogućili buljuku anonimusa, krajnje diskutabilnih kvaliteta, poput banjskog vazdupohlova, čarapanskog keramičara, tuzle guzle, Šojić – Trifunovića, Milice pripravnice, Duća kulture… da se vinu u orbitu vlasti. Ali kad tako nešto pomenete sledi:

-Sikter rajo!!!

Samo ima tu još nešto!

Oslanjajući se na pileće pamćenje većeg dela srbistanske populacije gospodar Vučić ne preza od toga da koristi već plasirane ideje. Pamtite li kojim slučajem da je ideja o gradnji fudbalskih stadiona širom Srbistana, a koju ovih dana oponenti gospodara Vučića žestoko kritikuju, potekla još u vreme Borisa nenadjebivog? Nije valjda da ste zaboravili da je sumanutu ideju o gradnji čačanskog stadiona zdušno podržala i tadašnja parlamentarna opozicija? Da nikome od njih nije palo napamet da postavi pitanje da li su Čačak i Čačani imali nešto preče od loptanja pod reflektorima? Koliko će poreske obveznike od tad pa nadalje svakog meseca koštati održavanje jednog takvog objekta na kome će se okuplja nekoliko stotina gledalaca?

Da Vas podsetimo:  Slava istini!

Stoga, koliko god to nekome defetistički i oikofobično zvučalo, bojim se da će se i ovoga puta na kraju pokazati kako Vučić za sve ono što živimo i preživljavamo snosi ponajmanju krivicu. Biće da se odgovor na sve naše dileme ipak krije u srbistanskom genetski kodiranom mazohizmu.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozzonpress.net

1 KOMENTAR

  1. Biće da se odgovor na sve naše dileme ipak krije u srbistanskom genetski kodiranom mazohizmu.“
    Недовољно обавештеног аутора текста ипак треба упозорити да мазохизам не постоји без садизма, који му је не само опозитан, него и комплементаран. То су нека основна знања из психологије. Новинари често имају осећај да све знају, али много, много греше…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime