„Simboli vladaju svetom“

1
1661

„Simboli vladaju svijetom, a ne pravila i zakoni“, kažu da je ovo izjavio Lao Ce, čovjek koji pripada narodu koji nije dio zapadne civilizacije, pa nije sasvim jasno da li je do ovoga zaključka Lao došao gledajući dešavanja u okviru svog naroda, ili je to zapazio posmatrajući neku drugu civilizaciju.

simboli-0

Zapad je sav u simbolima, a Srbi kao epski, narativni narod nedovoljno pridaje značaj simbolizmu kojim je veoma opasno okružen. Srbi ne mare za simbolizam, možda zato što i nismo baš u potpunosti dio zapadne kulture, nego samo djelimično, po krajinama tj. po rubovima narodnog korpusa okrenutog prema Zapadu.

Mnogi Srbi više vjeruju ušima nego li očima, ali u svakom slučaju je ponajbolje na kraju se posavjetovati svako sa svojim mozgom kako bi se sve sagledalo u svom pravom svjetlu. Današnji svijet je takav kao da smo ušli u sobu sa iskrivljenim ogledalima, sve je naopako, izobličeno i izokrenuto do svoje suprotnosti. Pa je bolje znati nego li vjerovati.

Srbi su vijekovima izloženi takvom i tolikom progonu koji se graniči sa nadrealnim, da ni sami nismo svjesni od kuda tolika strast kod naših progonitelja da nas utamanjuju neprekidno i uvijek sa istim žarom koji ne jenjava. Tako da se svakom normalnom preostalom Srbinu javi pitanje u glavi, da se tu ipak radi o nekakvim metafizičkim razlozima, nezemaljskim razlozima koji nadjačavaju ove normalne i svakodnevne na koje smo navikli. A simbolika često zna da zadire u metafizičke oblasti. I često izvire iz njih.

Pa da ne teoretišem previše odmah prelazim na stvar, na očiglednu nastavu. Ali samo ukratko i na brzinu da spomenem značaj simbola, jer to mnogi zanemaruju i nipodaštavaju. Šumskim putevima će se lakše kretati i neće se izgubiti onaj čovjek koji poznaje planinarske simbole i oznake nego onaj koji ih ne poznaje. Učimo prepoznavati simbole, kako bi lakše pronašli put ka prosvjetljenju i spasenju. Jer je prosvjetljenje spasenje i predodređenost ne postoji. Ona se kreira djelovanjem.

simboli-1Mnogi, uglavnom svi , Srbi su mnogo alergični na masone i njihovo pominjanje. Toliko da uglavnom ne vide i ne primjećuju na samim koricama Ustava Kneževine Srbije jedno oko koje gleda svoje posmatrače baš kao i svako masonsko oko sa mnogih simbola po svijetu, novčanice dolara, mnogih logoa firmi, ustanova i sl. Negdje je ovo oko bezobrazno jasno istaknuto, a negdje stilizovano da se ne može na prvi pogled odmah uočiti.

Da Vas podsetimo:  Maska

Masoni su nekada bili tajnije bratstvo nego danas, koje ima interesantan običaj da se ljube tri puta, da se međusobno nazivaju braćom i sl. Baš kao što to mi Srbi radimo odavno. Ko je od koga i šta preuzeo, neka to bude tema nečijeg doktorskog rada, a ja imam pravo da tvrdim da su to preuzeli masoni od Srba, jer su Srbi starija pojava u istoriji od masona. Takođe i samo kombinovanje boja crven-plav-bijel u raznim varijantama govori o sprovođenju nekog zajedničkog projekta. Uočite kroz istoriju mnoge zastave sveslavjanskih naroda i njihovih država kao i anglo-amerikanaca i vidjećete prisutnost ove tri boje na državnom znamenju i simbolici. Ko je šta od koga uzeo ovog puta, neka i to bude predmet nekog doktorata, a ja imam pravo da tvrdim da su masoni smislili ko zna zbog čega i to raširili.

Srbi i Rasi su nekada u davnini bili isti narod. Za razliku od ostalih, uglavnom svih naroda, koji su u istoriji napadali Srbe, Rasi to nisu nikada. Dosta toga dijelimo zajedno, počev od pravoslavlja, hrišćanstva, komunizma, pa do ovog novog „-izma“ za koje još nauka nije smislila ime. Mnogi Srbi insistiraju na hrišćanskoj crti naša dva naroda istog korijena, a ne vide recimo simbole na rasijanskim avionima, helikopterima i ostalom oružju. Kao što je onomad, tako kažu, ali najvjerovatnije da to nije istina, Konstantin pobijedio pod simbolom krsta svoje neprijatelje, tako Rasi znaju da su zadnju veliku pobjedu nad Germanima izvojevali, ne pod krstom, nego pod petokrakom. I poznavajući značaj simbola kao što je i Lao Ce govorio, ne napuštaju pobjednički simbol. Zato pogledajte ove fotografije rasijanskih uzdanica.

2015-09-12_051757

Još jedan dosta poznat simbol koji je vezan za Srbe je simbol mrtvačke glave koja stoji iznad ukrštenih kostiju. Znan je sa četničkih zastava. Isti simbol, mada ne i identičan, ima tajno društvo „Lobanja i kosti“ („Skull and Bones“). Ko je od koga šta preuzeo neka to bude treći doktorski rad inspirisan ovijem tekstom, ja mogu da iznesem svoj sud da još nijesam načisto ko je koga tu kopirao.

Da Vas podsetimo:  Zločin sa imenom i prezimenom: Šansa da ceo svet čuje za veliku tragediju Srba

simboli-4A možda današnji četnici-ravnogorci i pripadnici Radikalne stranke po nekoj inerciji koriste ovaj simbol u neznanju čiji je izvorno i u koje namjere i ciljeve je smišljen. Ako ga koriste svjesno onda je pitanje čiju politiku sprovode, svoju ili nekog tajnog udruženja, ali ne masonskog.

Takođe bi bilo interesantno doznati zašto se koristi na istom mjestu ovaj simbol smrti i naziv Boga i koja je poruka cijelokupne simbolike, koja je po nekim shvatanjima nespojiva, Bog je namjenjen da ide uz simbole života, a Satana uz simbole smrti. A možda nam se shvatanja pojma Boga razmimoilaze? Kada se kaže Bog, ne misli svako na istu stvar. Bog je rastegljiv pojam u raznijeh ljudi.

Sve se više probija istina da su Srbi u stvari ratnički stalež prvobitnog bjelačkog stanovništva Zemlje. I kao takvi nikad pokoreni do kraja, pa nas zato vijekovima mrcvare i nikako da utuku, smo interesantni za naučno posmatranje, analiziranje i kopiranje. Naš prastari simbol krsta sa ognjilima/ocilima u poljima između krakova krsta , je simbolički i energetski očigledno veoma jak i značajan simbol baš kao što je i u novije vrijeme petokraka koju smo vidjeli da Rasi i dalje koriste u ratničke svrhe. Zato je NATO pakt da bi pojačao svoju snagu na simboličkom i energetskom nivou, preuzeo srbski tradicionalni krst, ne bi li bio uspješniji u ratovanjima koja mu u zadnje vrijeme ne idu kako treba. Ko ne vjeruje neka se bolje zagleda u simbol ispred NATO sjedišta i vidjeće stilizovnai srbski krst sa ognjilima. Ko to ne vidi moraće na dodatne časove iz uočavanja očiglednih stvari.

Simbol krune na nekom grbu ili državnoj zastavi može samo da znači ono što predstavlja kruna – kralja, tj. kraljevinu. Zato je kruna na zastavi Srbije veoma diskutabilan simbol. Ako Srbija nije kraljevina, onda kruna ne treba, pogotovo onolika. Ni u Rasijana nije toliko istaknuta. Simbol se stavlja da bi predstavilo stvarno stanje ili stanje kojem se teži. Srbija ili je kraljevina ili njoj teži, tako nam javlja simbol.

Da Vas podsetimo:  Rade S. N. Rajić : lička kapa – oličenje srpskog kosovskog zaveta

Još jedan nam simbol nešto javlja, ali još nije baš najjasnije. Dveri imaju jako interesantan simbol, liči na srce a u stvari se tu radi o majci sa djetetom, tj. Mariji sa Isusom. Vatikan je taj koji više insistira na majci, nego na samom Isusu, a pravoslavni hrišćani su ti koji su do sada više bili okrenuti bogočovjeku tj. Isusu, nego njegovoj majci, tj. Mariji tj. Bogorodici.

Da li nam se simbolizmom davanja prvenstva Bogorodici umjesto Bogočovjeka u stvari kaže da se vrši zaokret ka nečemu što Srbi nisu izvorno? Recimo napr. da se taj zaokret odnosi na približavanje Vatikanu? Ili je neko Dverjanima podvalio ovakav simbol. Kao što mnogima podvaljuju piramidalne simbole, a da nemaju direktne veze sa masonima?

Narode srbski posmatrajmo simbole da lakše stignemo do izlaza baš kao planinari iz šume, ali dajte prvo da promijenimo simboliku i ovih znakova na neku našu, da ne gledamo simbole naših nekadašnjih okupatora.

I za kraj nagradno pitanje za polaznike ove jesenske škole simbolizma među Srbima: Kada će se desiti vojna parada u Beogradu povodom pobjede nad nacizmom i fašizmom gdje će srbska vojska marširati ispred pozadine na kojoj će biti velika crvena petokraka kao što je na naslovnoj slici sa ovogodišnje vojne parade u moskvi? Valjda ste primjetili taj simbol odmah na početku?

Duško Bošković

srpskikulturniklub.com

1 KOMENTAR

  1. Hm,hmm…Srbija, ima svoj simbol..“ AV“, a, iz prilozenih fotografija, vidljivo je, da su se Rusi , 0slobodii, petokrake,sa srpom i cekicem u civilnom delu,dok u onom drugom delu,vidljivo na avionima i mornarici “ bastine“, crvenu petokraku,sa zlatnimsiritom, simbolom Crvene armije, u Drugom svetskom ratu, ne toliko zbog kokarde nego : http://pecat,co,rs-destaljinizacija,,
    Hm,hmm..“ U pamet se Srbi „.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime