Sindikat policije: Pismo Dačiću i Vučiću

0
1070

policija660x330-420x210„Poštovana gospodo,

U vreme predizborne kampanje, kada ste zaokupljeni podizanjem sopstvenih rejtinga i rejtinga stranaka na čijem ste čelu, kada punim plućima i uzdignute glave građanima Srbije obećavate bolju budućnost i molite da glasaju baš za vas, kada obećavate da će te učiniti sve ono što do sada niste bili kadri da učinite, obaveza mi je da Vas podsetim da ste jednoj grupi građana zagorčali život i oduzeli pravo na rad.

Učinili ste to pre svega vašom neodgovornom politikom, nepoštovanjem Ustava Srbije, Zakona o radu i drugih pravnih akata, baš Vi gospodo koji ste taj isti Ustav, zakone i budućnost građana bili u obavezi da štitite i zaštitite.

Kako ćete Vi gospodine predsedniče Vlade Ivice Dačiću i Vi gospodine prvi podpredsedniče Vlade Aleksandre Vučiću, objasniti deci policajaca sa Kosova i Metohije zašto su im očevi ostali bez posla i primanja? Zašto su im očevi krvarili za ovu zemlju i taj isti Ustav koji vi sasvim namerno ne poštujete? Baš vi koji treba da dajete primer svima nama kako se štite interesi zemlje, kako se postupa i radi u skladu sa zakonima koje sasvim slučajno treba baš Vi i članovi Vlade da poštujete.

Kako ćete objasniti svima nama, što sutra treba da glasamo za Vas i Vaše programe, zašto Žalbena komisija Vlade ćuti i ne usvaja, ili odbacuje žalbe policajaca sa Kosova i Metohije na rešenja o prestanku radnog odnosa? Da li je to ta čuvena pravda koju nam planirate pružiti nakon izbora? Da li i dalje planirate da zastupate uticaj političke moći koji pretvara stručno telo Vlade u političko telo? Da li je to borba protiv korupcije za koju se zalažete dok je korumpirate odnosno utičete na Žalbenu komisiju Vlade da ćuti?

Da Vas podsetimo:  Zloupotreba smrti Mateja Periša: Neizbrisiva bruka ne samo za tabloide nego i za novinarstvo u celini, pa i za državu Srbiju

Gospodo političari, Vaša sveta dužnost je da ovu napaćenu zemlju i sve njene građane, pa i one sa Kosova i Metohije, vodite u skladu sa njenim Ustavnim i pravnim sistemom, časno, čestito i pošteno. Da svima nama policajcima dajete lični primer kako se postupa i radi, kako se poštuje Ustav i zakoni, umesto što sve vreme radite, tražeći rupe u zakonu i izvrdavajući zakone nanoseći štetu građanima.

Ako mi kao stručna lica, policajci i ostali zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ne osećamo sigurnost koju nam pruža ova država za koju radimo, a koju sasvim slučajno Vi vodite, ako naše kolege protivzakonito dobijaju otkaze, a Vladino telo ćuti, ako vi ćutite i ne želite da rešite problem, nama je poruka sasvim jasna. Jasna i ostalim građanima! U Srbiji ne stanuje pravo, u Srbiji je pravda proterana dok vlada partokratija i bezakonje koje Vlada želi da ozakoni!

Ako je to vaša poruka svima nama, ne preostaje nam ništa drugo već da preduzmemo mnogo radikalnije korake u skladu sa zakonima i Ustavom Srbije.

Beograd, 28.02.2014. godine

Predsednik Glišo Vidović

Izvor: Sindikat srpske policije

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime