Sindikat zaposlenih policije protiv proglašenja policijskog časa od 24 sata

0
991
Foto: pixabay.com

Najava uvođenja policijskog časa od 24 časa izaziva paniku i strah kod građana

  • Sindikat policije traži hitno reagovanje vlasti i reagovanje na mogućnost uvođenja policijskog časa u trajanju od 24 sata
  • Vojska i policija koja sada ima ogromne obaveze u ovom stanju nije fizički sposobna da snabdeva građane, ne može da to izvede i da ide od vrata do vrata i deli kese sa namirnicama
  • Sindikat policije upozorava nadležne u Srbiji da je najlakše doneti odluku o uvođenju policijskog časa od 24 sata a da se pri tom ne razmišlja o svim dodatnim posledicama.
  • Ukoliko uvedete policijski čas od 24 sata da vodite računa o potrebama građana
  • Niz konstruktivnih predloga policajaca državnim institucijama

Poštovana gospodo,

shodno članu 46. Ustava RS u kojem se garantuje sloboda mišljenja, izražavanja i govora kao i u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija, Sindikat Zaposlenih Policije vam se obraća sa hitnim zahtevom i vašom reakcijom.

Nakon najave predsednika Republike Srbije u medijima da će se uvesti policijski čas u trajanju od 24 časa, rukovodstvo sindikata je shodno ustavu RS i zakonima primorano da vam se obrati.

Izjava predsednika Republike Srbije da će se uvesti policijski čas u trajanju od 24 časa, zatim pisanje u medijima da za vreme trajanja policijskog časa od 24 časa građani neće moći izlaziti iz svojih stanova i kuća, ne da je ulila građanima poverenje i dala snagu već je izazvala paniku i strah što je u ovakvoj situaciji najgora opcija.

Zatim izjave pojedinaca u medijima da će za vreme vanrednog policijskog časa u trajanju od 24 časa građanima neophodne namirnice donositi vojska, policija i volonteri je toliko neozbiljna da svako ko je ozbiljan i pametan može da zaključi da vojska i policija koja sada ima ogromne obaveze u ovom stanju nije fizički sposobna da to izvede i da ide od vrata do vrata i deli kese sa namirnicama.

Da Vas podsetimo:  U Srebrenici nije zatečeno živih Srba

Iz napred navedenog, apelujemo na vas koji ste najodgovorniji u ovoj situaciji za svakog građanina Republike Srbije i van Srbije da oko uvođenja policijskog časa dobro razmislite, sa pravnicima donesete adekvatne odluke ne kršeći Ustav RS i zakone a u dobrobit svih i ukoliko uvedete policijski čas od 24 sata da vodite računa o potrebama građana i u tom cilju

PREDLAŽEMO:

– Da građani mogu napustiti svoje domove ukoliko im je potrebna hitna medicinska pomoć ili u slučaju opasnosti po život i zdravlje.

-U slučaju odlaska na posao ukoliko nema drugog rešenja.

– Dozvoliti prodavnicama rad kako bi građani mogli otići po neophodne
namirnice jer mnogi nisu u mogućnosti i nemaju finansije da kupe namirnice za 14 ili 28 dana trajanja policijskog časa u vremenu od 24 časa.

-Omogućiti građanima odlazak do banaka i bankomata jer većini njihova primanja se isplaćuju iz dva dela mesečno i nemaju finansije u svojim slamaricama.

-Veliki broj građana pogotovo starije populacije koji od početka vanrednog stanja ne izlazi iz svojih stanova i zavise od svoje dece ili rodbine biće ugrožen i u takvoj situaciji treba dozvoliti svima koji snabdevaju svoje roditelje da im se omogući odlazak do istih kako bi im doneli potrebne namirnice i lekove.

-Omogućiti vlasnicima kućnih ljubimaca izvoćenje na udaljenost od 100 metara od mesta stanovanja jer i kućni ljubimci su živa bića kao i iznošenje smeća.

Nadamo se da ćete naš zahtev hitno razmotriti u interesu svih građana Republike Srbije a ujedno navodimo da je najlakše doneti odluku o uvođenju policijskog časa od 24 sata a da pri tom ne razmišljati o svim dodatnim posledicama.

S poštovanjem
Sindikat Zaposlenih Policije

Predsednik Dejan Đukić
Izvor: srbin.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime