„Šindlerova“ lista za Balkan

1
1380

Dzon-R-Sindler-NESVETI-TEROR_slika_O_33159133-640x480Ratom do «Velike Albanije»

Poznata je «Šindlerova lista» odnosno spasavanje Jevreja u drugom svetskom ratu u režiji industijalaca i naciste Oskara Šindlera. Po njemu je rađen roman Tomasa Kenilija «Šindlerov kovčeg», i snimljen je Spilbergov fim «Šindelrova lista» koji je dobio Oskara. Sada se pojavljuje tzv. «Šindlerova» geopolitička ratna karata Balkana koja treba da uvaži realnost «Velike Albanije»,razbijanja Dejtonske Bosne i sloma Makedonije i «cepanja» Srbiije… Ovaj program iznosi američki stručnjak za bezbednost i bivši analitičar Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Džon Šindler. Šindler je objavio knjigu «Nesveti teror» On nam otkriva vezu između Bin Ladena, Bosne i napada na Svetski trgovinski centar. Pored ostalog, ovo je knjiga o tome kako su na neproverenim i pogrešnim informacijama zidane jednostrane i lažne priče koje su, preuveličavane, postajale osnova za dalekosežne političke odluke i oružane intervencije; kako je svesno proizvođena slika o “dobrim” i “lošim” momcima u bosanskom ratu; o kratkovidosti i destruktivnosti američke politike na Balkanu; kako je protivno volji većine muslimana u Bosnu uvezen radikalni islam i islamski ekstremizam, fanatizam, terorizam i kriminal; kako je pod firmom multikulturalnosti muslimanska ratna vlada u Sarajevu vodila politiku islamizacije Bosne i njenog pretvaranja u evropsko okupljalište terorista iz Al Kaide i srodnih grupa; kakva je veza između Bin Ladena, Bosne i napada na Svetski trgovinski centar; kako je bosanski rat poslužio kao pogodno mesto i poligon za obuku i kaljenje izvršilaca budućih bombaških napada po Evropi, Aziji i Americi. Svoju novu «viziju» Balkana objavio je je u „Njujork obzerveru”. Tako po «Šindlerovoj listi» projekat » Velika Albanija « kako autor kaže « dolazi u svakom slučaju i bolje je da se to postigne na miran način». Autor scenarija precizira da treba dozvoliti da se Kosovo pripoji Albaniji, dok Srbiji treba da pripadne region severne Mitrovice, a Kosovu Preševska dolina. Ovo je model novog rata, novih seoba i deoba koji ide u prilog veliko-albanskoj strategiji, odnosno albanskom «Lebensraumu» odnosno životnom prostoru.Srbija po tom modelu treba da bude «zadovoljena» sa severnim delom Kosovske Mitrovice, ali da «mirno» preda Prištini svoj južni deo moravsko-vardarskoj dolini koju albanski separatisti nazivaju «Preševska dolina». Tako bi se Srbija presekla na koridoru E-10 prema Makedoniji i Grčkoj.

Da Vas podsetimo:  KUDA IDE NEMAČKA?

Apokaliptična «Kartografija» Balkana?

Bivši obaveštajac NSA Šindler u svom modelu «žrtvuje « Makedoniju i smatra da će biti veliki gubitnik u celoj toj priči, koja će izgubiti značajan deo teritorije, a Zapad bi Skoplju trebalo da nadoknadi prijemom u EU i izdašnom novčanom pomoći.Ovaj model je prvo ratni, drugo promena granica koja se teško realizuje za «zelenim stolom» a najviše odgovora interesima SAD i NATO da preko Balkana ugroze Evropu i EU a najviše Nemačke geopolitičke interese. Poznato je da EU ne prima u svoje redove države koje imaju terirojalne sporove sa susednim državama. Po tome ni Srbija a ni Makedonija nemaju budućnost u EU. Šindler u svoj «listi» geopolitičkog «katastra» smatra da bi « Rusija sarađivala prilikom crtanja novih granica na Balkanu, ukoliko je Zapad prihvati kao ravnopravnog partnera». Da bi se ovo desilo prvi proces raspada EU i nove «Jalte», što je pre svega odraz interesa moćnih država koji se realizuje posle ratnog sukoba.Ne treba smetnuti sa uma da je na Balkanu vidno zainteresovana i Turska, tako da bi ovde iz balkanskog rata došlo do globalnog evropskog sukoba i sloma Evrope.

Nova Jalta za Balkan?

Šindler ide dalje u svojoj «geopolitičkoj igri» koja nije nepoznata, i već funkcioniše kao scenario sloma Balkana i Evrope duže od 15-tak godina. Po analitičaru NSA Šindleru treba da se Dejton dokrajči, a ne popravlja. Šindler nudi da se Republika Srpska pridruži Srbiji.To nije moguće bez novog rata Šindler navodi da Zapad mora odustati od fantazije da dugoročni mir na Balkanu može biti postignut izolovanjem Srbije i smatra da i Beograd treba da učini kompromis i prizna Kosovo kao nezavisnu državu.Šta stoji iza svega što piše Šindler.Raspad BIH,Makedonije teritorijalna dezintegracija Srbije, potreba da Srbija prizna nezavisnost Kosova i da se «velika Albanija» legitimiše kroz tz «Veliku Srbiju» i proširenu Hrvatsku .Ostatak bi bio na nivou male islamske države u sadašnjoj Bosni.Sve ovo su ratne, a ne diplomatsko miroljubive opcije.Nova balkanska kartografija na Šindlerov način nije moguća jer bi došlo do sukoba NATO i Rusije oko interesnih sfera ali i jakih neoislamskih i neootomanskih uticaja Turske. Tako da Džon Šindler nudi novi rat u Evropi i na Balkanu da bi se zadovoljila «Velika Albanija»

Da Vas podsetimo:  Godina dana od pada Đukanovića i omaž srpskom jedinstvu

Tomislav Kresović

www.vidovdan.org

1 KOMENTAR

  1. članak,istinit i originalan.upravo je to scenario.jedino se to može sprečiti ukoliko nemačka najuri merkelovu i njene soroševe igrače i poveže se sa rusijom.tada nato sa soroševcima neće imati nikakve šanse.uostalom,što soroševi ne nasele arape iz sirije,kada se sekiraju u izrael,nego na balkan i evropu.ovaj članak preslikava situaciju,ko stoji iza ovih preseljenja i sa kojim ciljem.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime