Šiptari sve bahatiji

2
1553

Pored ratne odštete koju su privremene kosovske institucije najavile da će tražiti od Beograda, na listi zahteva nalazi se deo imovine bivše Jugoslavije i međunarodnog duga „Kosova“, kao i određeni broj diplomatsko-konzularnih objekata – predstavništava bivše Jugoslavije, vojnih objekata, deo arhive.

Navodi se da su pokušaji Prištine da novac i imovinu potražuje po osnovu sukcesije daleko od realnosti, jer KiM nije bio Republika u sastavu SFRJ, već srpska pokrajina, a i kao nerazvijeno područje bilo je izuzeto od uzdvajanja za savezne organe.

Kako se navodi, ono što u Prištini niko ne pominje jeste da je Srbija preuzela sve dugove Kosova prema poveriocima, od Londonskog i Pariskog kluba do MMF, ali ni da je Srbija decenijama izdvajala od svojih zarada novac za pomoć KIM kao nerazvijenom području, jer je želja nekadašnjih vlasti bila privoleti Albance da upošljavanjem odbace separatizam.

Tako Albanci nikada nisu plaćali Srbiji porez, doprinose, struju, telefon ili bilo koju drugu obavezu, ali su rado koristili penzije, dečije dodatke, socijalna davanja i slično, a Novosti ističu da kada se na to doda vrednost srpske imovine na Kosovu, to daleko prevazilazi navodna dugovanja kosovskim Albancima.

Izvor: nacionalist.rs

2 KOMENTARA

  1. Tvdim da je naslov teksta prilicno naivan, „Siptari sve bahatiji“ i samo malim djelom odgovara istini !
    AMERIKA i samo AMERIKA djeluje i bahata je preko Siptara i preko Europske Unije!!! I jedini i drugi samo izvrsavaju naredbe!! Iako je ocito da obadvoje to rade sa zadovoljstvom, Oni su ipak samo potrckala velikom gazdi!!! Srpski politicari to sve jako dobro znaju, i svoj bijes izlivaju na Siptara, samo zato jer su isuvise veline kukavice da bilo sta zucnu protiv AMERIKE,!!!

  2. Uzevši u obzir,kako se ova vlast ponaša prema Srpskom narodu,ovi su šiptari još i tolerantni.Eto,na vlasti nema šiptara ni hrvata,a vlast se toliko neprijateljski ponaša prema Srbima,da ispada da su gori od ovih.Dovoljno je samo da čovek posmatra svakodnevnicu nekoliko dana i da se pita,KOJI SU OVI.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime