Šiptarima overili lažne diplome u Kragujevcu!?

0
644
Foto: printscreen

Izvor iz Ustavnog suda takozvane i nepriznate države Kosovo dostavio nam je kopiju diplomu Safeta Hodže, koja je overena i na kragujevačkom Univerzitetu!? Diploma do koje smo došli trenutno se proverava kod srpskih bezbednosnih službi!

Na njoj su pečati i propratna dokumentacija koju su potpisali privatni fakultet ECPD i  Univerzitet u Kragujevcu.

otpise na ovu sumnjivu diplomu o završenim doktorskim studijama navodno su stavili ispred ECPD akademik Branislav Šoškić i tadašnji rektor Nebojša Arsenijević.  Diploma koju posedujemo nosi datum 26. oktobra 2014. godine.

ECPD je dosta osporavan u regionu posebno u Hrvatskoj i Crnoj Gori. 2011.godine kada su Milu Đukanoviću uručili „zahvalnicu za mir na Balkanu“, podgorički mediji su objavili da je prethodno crngorska vlada donirala „udruženju“ 35 hiljada evra. Pod sumnju je stavljen i sam „rejting“ ECDP, institucije registrovane u Kostariki kao, navodno, deo Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija.

-„Izvršni direktor tog sumnjivog centra, prof. dr Negoslav P. Ostojić, tvrdi da to što je predsjednik DPS-a Milo Đukanović član Savjeta ECPD-a Regionalnoga mediteranskog instituta za međunarodne postdiplomske studije i istraživanja nema nikakve veze s priznanjem koje mu je uručeno na konferenciji u Budvi. ECPD, sa sjedištem u Beogradu, koristi logo Ujedinjenih nacija, navodno zato što ga je osnovao Univerzitet za mir UN-a, čije je centralno sjedište u Kostariki. Na sajtu tog centra navodi se da imaju predstavništvo i u Crnoj Gori, ali ono zapravo ne postoji. Na zvaničnoj adresi ove organizacije koja se predstavlja kao misija međunarodne organizacije, u Ulici kralja Nikole, nema nikoga“- pišu Novosti iz tog perioda.

Sa druge strane, Safet Hodža imenovan je za sudiju Ustavnog suda nepriznate Republike Kosovo, devetog avgusta 2018. Od 2010. do imenovanja u Ustavni sud, obavljao je funkciju predsednika odbora Regulatorne komisije za javne nabavke. Tokom 2004. – 2010. godine radio je na mestu šefa Odeljenja za zakonitost pri Centralnoj agenciji za javne nabavke Kosova. Univerzitetske studije Hodža je završio 2003. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini, gde je završio i postdiplomske studije iz upravno-ustavnog upravljanja 2008.

Da Vas podsetimo:  Gradnju Fruškogorskog koridora počinjemo 2018.

Reč je o šiptarskom nacionalisti i tvrdolinijašu dobro pozicioniranom u tamošnjoj vlasti.

Da li je i kako došlo do situacije da ova diploma sa sve natpisom „Republika Kosovo“ bude overena na srspkom Univerzitetu- treba da odgovori istraga!


Nigde nema tragova

Rektor kragujevačkog univerziteta Nenad Filipović nam je rekao da diploma čiju kopiju posedujemo nije zavedena zvanično nigde niti pak ima pisanih tragova da je Hodža olagao na kragujevačkom Univerzitetu. Isto nam je rečeno i na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.


Nebojša Arsenijević „Ne sećam se. Zovi te ECPD“

ucentar.rs: Zanima nas priroda vaše saradnje kao rektora Univerziteta u Kragujevcu, dakle o tom vremenu govorimo, sa Univerzitetom za mir UN. Konkretno doktorska diploma izdata na ime Safet Šaban Hodža gde stoji vaš potpis kao rektora KU i potpis profesora Branislava Šoškića kao rektora pomenutog univerziteta za mir. 

Arsenijević: Ne bih znao ništa o tome da vam kažem.

ucentar.rs: Tamo stoji vaš potpis kao rektora KU?

Arsenijević: Može biti da stoji, može biti da ne stoji. Ne znam uopšte šta me pitate. Univerzitet UN postoji od 2003. godine i postoji i dan danas.

ucentar.rs: Možemo li malo da popričamo o toj saradnji?

Arsenijević: To je to. Imate ugovore o saradnji. Zovite njih tamo. Zar mislite da ja mogu da se setim sada…  Ako nemate broj, ja mogu da vam pošaljem. Pozovite tamo gospodina Ostojića, ja mogu da vam pošaljem broj na SMS.


napomena: na telefon koji nam dostavljen niko se nije javljao, a na naša pitanja upućena na oficijalni mejl ECPD do sada nije stigao odgovor…

Izvor: ucentar.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime