Situacija u zemlji dramatična

0
863
025818_0
Aleksandar Popović

SITUACIJA u Srbiji se pogoršava u svim najvažnijim segmentima društva i poslednji je trenutak za drugačiju politiku i drugačiju Srbiju, rekao je Aleksandar Popović, zamenik predsednika Demokratske stranke Srbije.

On je na stranačkoj konferenciji za medije ponovio poziv svim udruženjima građana, javnim ličnostima i građanima da se okupe oko platforme neutralne, slobodne i suverene Srbije.

Popović je podsetio da je 2012. godine Demokratska stranka Srbije organizovala potpisivanje proglasa „Srbija je ugrožena“ koji je potpisalo više desetina hiljada građana, među kojima su brojne javne ličnosti i akademici, ali i nezaposleni, studenti i da je tim proglasom upozoreno na lošu političku i ekonomsku situaciju.

„Napisali smo tada da je Srbija ugrožena jer su vlasti države Srbije, posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, postale saučesnici u postepenom otimanju Kosova i Metohije, trgujući sa Evropskom unijom po cenu nacionalnih i istorijskih vrednosti Srbije. Dve godine kasnije situacija je dramatično pogoršana za šta isključivu odgovornost snose Vlada Srbije i vladajuće stranke. O pogoršanju pozicije Srbije i građana koji na Kosovu i Metohiji žive, svedoče i jučerašnji nasilni protesti Albanaca na koje Vlada nije reagovala. DSS smatra da je država dužna da reaguje i da na svaki miran i politički način jača prisustvo države Srbije na Kosovu i Metohiji“, istakao je Popović.

On je podsetio i na drugi deo proglasa iz 2012. koji se odnosio na tešku ekonomsku situaciju.

„Danas, dve godine kasnije, spoljni dug je dramatično veći, rastu budžetski i spoljnotrgovinski deficit, a padaju zaposlenost i investicije. Sa druge strane, najavljuje se prodaja EPS i Telekoma, čemu se DSS oštro protivi, posebno u situaciji kada za njihovu prodaju nisu ponuđeni nikakva obrazloženja. Razloga za zabrinutost kako će se proces prodaje odvijati ima i zbog činjenice da uprkos brojnim obećanjima još nije objavljen ugovor sa Etihadom“.

Da Vas podsetimo:  Zanimljivi turisti u Kragujevcu- došli da vide „gde se rodila Srbija“!

Na samom kraju, Popović je podsetio i da je DSS 2012. upozoravala na urušavanje institucija, a da taj proces dostiže vrhunac aktuelnim dešavanjima u MUP-u.

„Ako je policija kriminalizovana, onda rešenje nisu smene nego istrage i krivični postupci“, naglasio je Popović i zaključio da se stvaranjem afera pokušava prikriti ekonomski i državni slom.

fakti.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime