Skandal u MUP-u: Stanovi za četvrtinu cene (500e) za članove i bliske SNS-u!

1
832

Članovi SNS koji su zaposleni u MUP je omogućeno da kupe stanove po ceni od 500 evra po metru kvadratnom na super lokaciji u Beogradu, kod Pupinovog mosta, po sistemu „brzi prsti“. Sramotno i protivzakonito otimanje državnih para u korist članova SNS – komentar je Vladimira Nikolića na Tviteru.

Akcija prijavljivanja za jeftine stanove za vojsku, policiju i bezbednjake održana je u oktobru i to po principu „brzi prsti“, pa su tako dobijali stanove oni koji su se prijavili prvi. Naime, neki su već uplatili celokupan iznos, a „brzi prsti“ su presudili da krov nad glavom dobiju oni isključivo iz SNS i po „zasluzi“, jer nije bilo konkursa, već se išlo putem usmene dojave sa naznačenim terminom.

Tada se oglasio i predsednik Aleksandar Vučić, koji je rekao da je ovaj sistem „bio pokušaj da se izbegnu malverzacije prilikom prijave“, ali da posle te akcije nisu bili sigurni da li je to bila greška ili ne.

Međutim, tada se oglasila i predsednica Vlade Ana Brnabić, koja je rekla da je to bio najbolji i najtransparentniji način da se odredi ko će dobiti stan, i rekla da nije videla nijednu kritiku ovog sistema.

Da Vas podsetimo:  Kako se informišu mladi?
Brnabić i Vučić foto Milica Vučković

– Stotine stanova bez konkursa i liste prioriteta se dodeljuje onima koji se prvi prijave putem neta. Puštena informacija o dodeli stanova radnicima MUP u 14 časova, stim što je svim zaslužnim članovima SNS dato pravo da se prijave već od 13 sati. Za 1 čas je planulo… Uspešna akcija – napisao je Nikolić na Tviteru, i dodao:

– Grad oštećen za prihod od zemljišta i izgradnja infrastrukture će pasti na teret građana, kao i u svakoj njihovoj mutnoj radnji. Vučić aminovao ovaj sramni proces, a sindikati policije su na to zažmurili… Da li je u pitanju onaj stari dobri način kupovine lojalnosti – stoji u komentaru.

Kako Direktno saznaje, sindikat policije je objavio, u dogovoru sa ministrom Aleksandrom Vulinom, da toga više neće biti ubuduće. Nakaradno, umesto da se ovo poništi, Vulin je reagovao po principu „neću više, majke mi“!

– Veliki broj starog kadra, koji je pred penzijom, i dalje su podstanari, dok ovi sa „tri petka“ u policiji dobijaju luksuzne stanove – navodi izvor Direktno.rs.

Uz to nisu uzeti u obzir porodični statusi, pa su samci dobijali stanove od 80 kvadrata, a porodice garsonjere ili stanove po 50 kvadrata…

Izvor: Direktno

1 KOMENTAR

  1. Нема ту ничег ненормалног нити скандалозног јер је тако већ бар 70 година. Народ се навикао на наопако! Зар је било дугачије у време комуниста и са партијама које су долазиле после њих? Стид и срам су архаизми!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime