SKANDALOZNE IZJAVE MILOMIRA MARIĆA U VEZI SA SRPSKOM VOJSKOM I BORCIMA

0
141

Poštovani M. Mariću, obraćamo Vam se povodom Vaših izjava, izrečenih u Jutarnjem programu, a koje se tiču srpske vojske, njenih oficira i vojnika. Još je turski zapovednik Bitolja Džavid-paša u telegramu upućenom u Carigrad je napisao: „Srpski vojnik je nepobediv. Ne možemo ništa protiv Srba. Srpski seljak je bez poroka, nežan i velikodušan. Srpski vojnik stalno odnosi pobedu zato što je finiji i inteligentniji, disciplinovan i visokog morala.“ Nešto slično je rekao i mađarski maršal Jozef Habzburški: „Srpska vojska prva je i najslavnija vojska u Evropi. Posle borbe koja je trajala svega pola časa, Srbi su uništili moju diviziju. Moji bataljoni bili su potpuno zbrisani užasnom srpskom vatrom.” U to vreme, prve dve decenije HH veka, oficir se poštovao kao rođeni otac.

Sa druge strane, vek kasnije, čujemo „konstatacije“ glavnog urednika jedne televizije u Srbiji sa nacionalnom frekvencijom, apsurdnog naziva „srećne“ (Happy) televizije, u vezi vojske o: „primitivnim oficirima“ , „ko će normalan da ide u vojsku“ i „ko nije za ništa drugo zato ide u vojsku“. Potpuno svesno ste to izjavili u istoj rečenici govoreći o šiptarskim demonstracijama na Kosovu i Metohiji, a da mi ne bi razmišljali „šta je pisac hteo da kaže“, najbolje je da sami objasnite ove svoje, ako su Vaše, „tvrdnje“ JER UPUĆENO IZVINjENjE PREKO NEKIH TABLOIDA DELUJE ŠTURO I NEUBEDLjIVO onima koji su krv svoju prolivali i borili se za suverenitet i teritorijalni integritet naše Otadžbine. „Nije mi palo na pamet da vređam heroje srpske vojske koji su stvorili srpsku državu. Govorio sam o rukovodstvu JNA koja u predvečerje rata nije bila dostojna situacije i nije odbranila Jugoslaviju. Nisam prvi koji je govorio o nesposobnosti komunističke vojske i generala koji su strategijom kreni – stani, dovela do tragedije od koje se do danas nismo oporavili.“ Javnost podsećamo da ste Vi bili prvi od ovdašnjih novinara koji je bez ikakvih problema i ograničenja intervjuisao Haradinaja dok je bio na nekakvoj funkciji izmišljene i nepostojeće države Kosovo.

Da Vas podsetimo:  Skretanje pažnje i udbaši

Eh Milomire, očigledno je da si ti ostao „zarobljen“ u onom vremenu tzv. „bratstva i jedinstva“ pa te mnogo ne dotiču podvizi sjajne Srpske vojske i njenih vojskovođa: Putnika, Stepe, Mišića, Bojovića… Zapljunuo si, Milomire, najodlikovanijeg srpskog oficira- kneza Arsena Karađorđevića. On ti je, Milomire, najmlađi brat kralja Petra I- nosilac najviših srpskih, ruskih i francuskih odlikovanja. Njegovo znalačko komandovanje Konjičkom divizijom je i nateralo Džavid-pašu da se onako pohvalno izrazi o srpskoj vojsci. Zapljunuo si, Milomire, i narednika Milunku Savić- najodlikovaniju ženu-borca u svetskoj istoriji. Zapljunuo si, Milomire, i generala Mihailovića, Ministra Vojske, mornarice i vazduhoplovstva Kraljevine Jugoslavije u Drugom svetskom ratu- nosioca najviših savezničkih i domaćih odlikovanja. Spisak je dug, Milomire. Pljunuo si u lice, Milomire, svakom borcu i starešini, koji su krvarili na Svetom Kosovu i Metohiji, boreći se protiv terorista i svetskih moćnika oličenih u NATO paktu. Dozvolićeš nam da izvučemo zaključak da si odabrao stranu uspevajući da se skrivaš sve ovo vreme, a mi ćemo nastaviti da sledimo, ostavljen nam u amanet, KOSOVSKI ZAVET.

Iznova i iznova ćemo čitati šta nam je poručio dr Arčibald Rajs: „Nemojte dozvoliti da vaša lepa duša propadne u đubretu. Ja verujem u budućnost vašeg naroda. Duh Kosova, Karađorđa, Kumanova i Kajmakčalana ponovo će se probuditi. Mora se, međutim, brzo probuditi. Sudbina vam je u vlastitim rukama: blistava budućnost ili ponovo ropstvo!“

Ovo naše kratko skazanije o tome ko je vojska, a ko si ti, Milomire, zaključićemo kako smo i počeli, rečima još jednog neprijatelja srpske vojske – nemačkog federmaršal Augusta fon Mekenzena pred ofanzivu na Kraljevinu Srbiju 1915. godine: „Vi ne polazite ni na italijanski, ni na ruski, ni na francuski front. Vi polazite u borbu protiv jednog novog neprijatelja, opasnog, žilavog, hrabrog i oštrog. Vi polazite na srpski front i Srbiju, a Srbi su narod koji voli slobodu i koji se bori i žrtvuje do poslednjeg… “

Da Vas podsetimo:  Umete li šta osim da mrzite, hulje?!

NEMA NAZAD. IZA JE SRBIJA!

Udruženje Herojska 549. motorizovana brigada «Car Dušan Silni»

U Beogradu, 23. januara 2022. godine

Izjava M. Marića, kao voditelja, u Jutarnjem programu

https://549mtbr.com/

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime