Skot Kajl protiv Milice Đurđević

3
2572
Foto: printskrin Fejsbuk

Jutros me je pozvala novinarka Pink televizije. Ponudila mi je da gostujem u jutarnjem programu na temu festivala „Mirdita“ koji promoviše kulturu tzv. države Kosovo i čije smo održavanje u Beogradu prekidali prethodnih godina.

Naravno da sam odmah pristala, jer mislim da je važno objasniti široj javnosti ko stoji iza ovog festivala i sa kakvim namerama. Rekli su mi da će me obavestiti ko će gostovati sa mnom u emisiji kao predstavnik „druge strane“.

Ubrzo su mi javili da je pristala Anita Mitić. Nakon manje od pola sata obavestili su me da je ipak odustala, jer više ne obavlja funkciju u Inicijativi, već je sada aktivna u LDP.

Rekli su mi da će zvati nekoga iz Inicijative mladih za ljudska prava, koja je ovogodišnji organizator festivala „Mirdita“.

Međutim, oni su svi „strašno zauzeti“, imaju „neodložne obaveze“ i baš „nikako ne mogu da stignu“.

Pobegoše glavom bez obzira!

Sve u svemu, njihovo licermerje je opet ogoljeno. Tobože su za kulturu dijaloga, ali kada ih pozovete na razgovor trče i ne osvrću se. Navodno su za razmenu mišljenja, ali kada treba da izađu i suoče argumente, sakrivaju se u mišije rupe.

Organizuju festival i rugaju se čitavoj zemlji i narodu, a nemaju hrabrosti da izađu pred javnost i kažu šta su im motivi, ko ih finansira i kakve poruke šalju. Ako u festivalu „Mirdita“ nema ničeg spornog, što se ne odazovete medijima i pokušate da opovrgnete moju argumentaciju?!

Ljubaznoj novinarki sam rekla da im predlažem, da ako već ne smeju pojedinačno, neka dođu SVI članovi Inicijative, svi predstavnici nevladinog sektora, lično Borka Pavićević kao ovogodišnji domaćin „Mirdite“, albanska heroina Nataša Kandić, promoterka NATO pakta Jelena Milić i cela antisrpska družina – PROTIV MENE SAME. Biće mi lako, jer branim istinu.

Da Vas podsetimo:  Put ka društvenoj imploziji

Prema pouzdanim informacijama koje smo dobili nakon gostovanja u emisiji sa Jelenom Milić u jutarnjem programu Hepi televizije američki ambasador Kajl Skot izdao je zabranu svim nevladinim organizacijama koje se finansiraju iz američkih fondova da gostuju protiv mene u televizijskim duelima, jer kako je naveo „to loše utiče na imidž Sjedinjenih američkih država u zemlji i regionu“.

Onda me i ne čudi što su svi organizatori festivala „Mirdita“ nakon poziva u emisiju – isključili telefone, spustili roletne i navukli zavese.

MIlica Đurđević

Izvor: Fejsbuk stranica Milice Đurđević

3 KOMENTARA

 1. Nije na Milici da brani Srbiju. Drzava mora braniti samu sebe,a time i svoje gradjane svim raspolozivim sretstvima, sudstvo, policija ………….
  Obzirom da tipovi poput Kandicke, Biserko, Nato Jelene Milic, i mnogi drugi
  djeluju sa slobode ( u bilo kojoj drugoj Drzavi bi bili u zatvoru) za zakljuciti je da DRZAVA SRBIJA ne funkcionira.
  Postovanje Milici Djurdjevic !!!

 2. Moj komentar bi mogao da ima naslov -Zašto ne verujem Milici Đurđević?
  Podržavam Milicu u njenoj borbi protiv NVO ali ni taj festival Mirdita, ni Nataša Kandić ni Inicijativa ne bi imali značaj da ih ne podržava aktuelna vlast, njihove aktivnosti bi bile zabranjene a krivične prijave protiv njih bi bile uzete u postupak. Činjenica je da se u Srbiji sprovodi teror NVO uperen direktno prtiv nacionalnih interesa i interesa građana Srbije. Da bi se ograničio uticaj NVO treba menjati one koji im dozvoljavaju da vršljaju po Srbiji. A to Milica ne radi. I ovo što Milica radi je pohvalno ali nema suštinskog značaja jer to je kao da rak kože lečite kao alergiju.

 3. Jao kako si hrabra! Kažeš niko nije smeo, a ti im još ponudila da dođu sve protiv tebe same? Moram da kažem da me ovaj tvoj „odgovor“ mnogo podseća na izjavu jednog političara koji je pozvao sve iz opozicije na debatu (sedmoricu) i eto još uvek čekamo pristanak tog političara. P.S. Vidim dodala si prezime, udala se za Makedonca, čestitam.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime