Skromnost u helikopteru

0
329

Bezobrazluk i bezobzirnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića postaje sve veća i veća.

Bukvalno je nemerljiva. A on za to vreme živi u iluziji svoje skromnosti, poštenja i visokog morala.

Desetu godinu su na vlasti i odavno smo se navikli na njegove laži. Da, dragi prijatelji, najgore i najbednije laži koji ljudski um može da proizvede ne bi li ostvario neki sitan benefit.

Nenad Kulačin FOTO: Printscree

U Vučićevom slučaju to i nisu sitni benefiti, pošto je sve to u funkciji opstanka na vlasti. Njegove laži deluju poput onih koji razočarani momci koriste da izazovu sažaljenje kod neuzvraćene ljubavi. Znate ono kada cura nekoga neće, a taj ne zna šta će pa zaigra da kartu samilosti tipa – teško sam bolestan, ispuni mi poslednju želju. E, to je naš predsednik.

On će sve da slaže, pa i to da se opozicija vozi u poršeu. Više ne pominje BMW X5, jer je shvatio da mnogi u njegovom okruženju imaju baš taj premijum model jednog od najpoznatijih proizvođača automobila. Vučić ubeđuje naciju da je taj porše vlasništvo Marinike Tepić i nacija poveruje u to posle danonoćnog bombardovanja putem televizija i blatoida.

I tu nije najveći problem. On nastaje onog trenutka kada Vučić počne da veruje u takvu laž. To je kraj, definitivni dokaz ludila koje ga je okupiralo.

On jadan i bedan, kako se predstavlja, nema porše. Vozi neku staru škodu i sa pričom o njoj je dosadio i Bogu i ljudima. Ima ogromnu sreću da je fundus u Predsedništvu Srbije, po svoj prilici, snabdeven po poslednjoj modi i cenama. Sve štrči od luksuza.

Od cipela do naočara. Nećete verovati, ali predsednik Srbije, taj skromni mali čovek, nosi okvir za naočare koji na sebi ima etiketu – GUCCI. Cena je prava sitnica, naročito za onaj narod koji mu slepo veruje.

Da Vas podsetimo:  Vaša svetosti, časne vladike – koliko je to Kosova i Metohije dovoljno?

Bez ikakvog dokaza napadne opoziciju da se vozi skupim i besnim kolima, a onda ne sedne u tu svoju škodu sa kojom se k..či, već ni manje ni više nego u helikopter i ode u Niš na stranačku sednicu.

Da li su građani Srbije dužni da svojim novcem finansiraju helikopterske letove predsednika Srbije na stranačke skupove.

Jeste da mi živimo u društvu u kojem je važnije biti predsednik stranke nego predsednik države i da se zato grčevito drži te fotelje kao da je rođen sa njom, ali na stranački skup se ne ide helikopterom.

Naročito ako se prodaješ za skromnog predsednika kojem se gadi opozicija u skupocenim automobilima. Da ne grešim dušu, možda je taj helikopter skromniji od poršea.

Da je išao državnim poslom u Niš, ni po jada. Predsednik je, neka se vozi helikopterom.

Zašto helikopterom na stranački skup, to mi nije jasno. Kako se ta stavka u budžetu pravda, živo me interesuje. Hvali se na sva usta svim tim putevima koje je on lično sagradio, a vozika se srpskim nebom.

Nije valjda da su svi ti putevi nebezbedni. On ih je pravio, valjda valjaju. I niko da ga pita – Alo, čoveče, oklen ti helikopterom na stranački skup.

Problem je što ovakvog bahaćenja nisu svesne njegove stranačke kolege i pristalice. Naročito one koje nemaju para da kupe paradajz, pa čekaju da im poklone oni koji nemaju računicu da ga prodaju po niskim cenama, ali imaju računicu da veruju u Vučića. Oni bi, da treba, gurali taj helikopter samo da im predsednik stigne na stranački skup na vreme.

On ne trepne kada slaže da je opozicija u „šemi“ sa klanom Velje Nevolje. Ne seća se naš predsednik da je on tu nevolju doveo na Partizanove tribine. Niti da je Nevolja sa svojim navijačima disciplinovao novinare na njegovoj inauguraciji za predsednika Srbije.

Da Vas podsetimo:  Novi format pregovora o KiM?
SNS skup u Nišu FOTO: Printscreen

Kako tek da se seti prošlogodišnjih demonstracija ispred Skupštine Srbije gde je Nevolja zavodio red i mir. Očigledno je da mu je u sećanju na Velju ostao samo jedan šamar zbog kojeg je i pukla ljubav između njih dvojice. Dobro, i još po nekog.

Džaba nama sva logika i istina sveta kada se borimo protiv kralja laži. Ne postoji način da se u ovakvoj situaciji suprotstavimo tim lažima izuzev da se borimo.

Ne znam zašto nismo na ulicama zbog ovog helikoptera ili poršea. Mi dopuštamo njemu da svaka laž prođe. To što ga raskrinkamo na Tviteru ili negde drugo, neće nam ništa pomoći.

Ne smemo da mu dozvolimo da nas više laže. Ovo mora da prestane. Aleksandar Vučić je obično ljudsko biće. Ništa posebnije od onog proizvođača paradajza. Malo je pametniji i mnogo luđi, i to je to. To što je u prilici da piša po sirotinji, naša je zasluga. Dok to ne budemo shvatili on će i dalje da laže i da nas maže o skromnom sebi i bahatoj opoziciji.

#izVucicemose

Autor: Nenad Kulačin

IZVOR: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime