Skupština AP KiM – Čudno je da o poštovanju Ustava govore oni koji ga najviše krše

0
916

ap kim

U poslednje vreme svedoci smo stalnog pozivanja na Ustav Srbije, počev od Aleksandra Vučića do ministra pravde Nikole Selakovića. Ovo je naročito uočljivo zbog problema koje sadašnja vlast ima sa advokatima koji na principijelan način brane svoju esnafsku organizaciju, a što smeta akutelnoj vlasti koja ne može zbog toga da ostvari svoje lične komercijalne interese.

Sadašnji režim još od svog dolaska na vlast 2012. godine uporno ruši sadašnji Ustav države Srbije time što mimo njega dozvoljava Kosovu i Metohiji da postane posebna nezavisna država. Setimo se da je još Ivica Dačić kao predsednik Vlade Srbije vršio pritisak na Ustavni sud da ne ocenjuje Borkove antiustavne dogovore. Zatim je to isto u više navrata učinio Tomislav Nikolić koji je postavio klasičnu granicu između Kosova i centralne Srbije sprečavajući najvišu sudsku pravnu instancu da oceni prekrajanje granica države Srbije. Na kraju smo svedoci da danas to radi Aleksandar Vučić šaljući poruku Ustavnom sudu da ne ocenjuje antiustavni, antidržavni i antisrpski Briselski sporazum jer zaboga to može da izazove pad Vlade Srbije.

Da bi u delo sprovela Briselski sporazum Vlada Srbije je bez ikakvog obrazloženja uvela privremene mere u četiri opštine na severu Kosova i Metohije što je protivno Ustavu i zakonu o lokalnoj samoupravi. Iako je prošlo više od godinu dana, predsednik Skupštine Srbije prvo Nebojša Stefanović a onda Maja Gojković ne raspisuju lokalne izbore u ovim opštinama, što je opet protivno Ustavu i zakonu države Srbije jer je Skupština Srbije opet po Ustavu i zakonu po uvođenju privremenih mera dužna da u roku od tri meseca raspiše lokalne izbore. U kuloarima je predsednica Skupštine Maja Gojković priznala da ne sme da raspiše lokalne izbore jer ima zabranu od predsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Da Vas podsetimo:  Slučaj zagađene vode u Požarevcu: Tužilaštvo po prijavi uzbunjivača vodi postupak protiv tehničkog direktora vodovoda

Imajući sve ovo u vidu čudno je da o poštovanju Ustava govore oni koji ga najviše krše, jer ovakvo štetno političko delovanje utire put ne samo stvaranju nezavisnog Kosova već i “Velikoj Albaniji” a na štetu srpskih nacionalnih i državnih interesa.

U Kosovskoj Mitrovici
Skupština AP KiM

Potpredsednik Skupštine
Dobrosav Dobrić

Fejsbukreporter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime