—Pospite struganim parmezanom i komadićima preostalog putera i pecite dvadesetpet minuta u zagrejanoj rerni na dvesta stepeni…
Komentari koje objavljujemo odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove Internet portala "Koreni". Redakcija zadržava pravo da ne objavi ili da obriše komentare bez objašnjenja, ukoliko se u njima krše pravila civilizovane komunikacije. Lažno predstavljanje prilikom ostavljanja podataka u poljima za slanje komentara nije dopušteno.
www.koreni.rs je portal svih nas i Vi, kao njegovi posetioci, niste ograničeni samo da ostavljate komentare na objavljene tekstove. Uz dobrodošlicu i našu zahvalnost pišite na "Korenima" o svemu što smatrate važnim za sve nas, kako u matici tako i u rasejanju.
www.koreni.net je portal svih nas i Vi, kao njegovi posetioci, niste ograničeni samo da ostavljate komentare na objavljene tekstove. Uz dobrodošlicu i našu zahvalnost pišite na "Korenima" o svemu što smatrate važnim za sve nas, kako u matici tako i u rasejanju.
Nikola Janić, osnivač i odgovorni urednik
Glas srpskog naroda
Početnica ste u kuvanju, nabavile ste gomilu kuvara, proverenih maminih i bakinih recepata. Ali, jelo nikada ne bude onakvo kakvo ste hteli. Ne brinite, ne očajavajte već nastavite…
Hobotnica na srpski način
Naleteh na još jedan “idealan” recept na netu za sve one koji vole meso i uživaju dok ga spremaju i siguran sam da će vas razoružati i ostaviti bez daha, tako da ćete morati odmah da ga spremite!
Hobotnica na srpski način ‘ domaći recepti ‘
Sastojci :
1 prase
1 veća hobotnica (cca 2 kg )
krompir
Priprema:
Dok se prasence vrti na ražnju, hobotnica se kuva sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova, a prase ispečeno,izvade se krompiri, voda prolije, hobotnica baci mačkama i kerovima a prase servirati uz hladno pivo.