“Sledite primer Dragice Nikolić” – u kršenju zakona?

2
1674

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obišao je danas, sa suprugom Dragicom, kuće u opštini Koceljeva koje su obnovljene nakon majskih poplava, zahvaljujući donaciji Fondacije “Dragica Nikolić”.

dragica-nikolic-i-tomislav-nikolic

Nikolić je rekao da je Fondacija “Dragica Nikolić” učinila i više nego što je bilo moguće i da bi sada “svi trebalo da slede taj primer”, budući da će jesen brzo doći.

Nikolić je još dodao da je Fondacija obezbedila sve što je bilo moguće i da se nastojalo u tome da se obezbedi i nešto od nameštaja, a u selima i stoka.

On je naveo da se Fondacija “Dragica Nikolić” ne oslanja na sredstva javnih preduzeća i firmi koje se finansiraju iz budžeta, već se isključivo finansira iz privatnih izvora i iz donacija iz inostranstva.

“Supruga.predsednik”, Dragica Nikolić, rekla je da je Fondacija uradila sve što je bilo obećano i da su oštećene kuće sada pripremljene za predstojeću zimu, te da joj najviše znači što su uspeli da vrate osmehe ljudima na lice.

Nikolić je rekla da Fondacija ima plan da pripremi još neko, malo iznenađenje, ali da za to treba prikupiti još novca.

– Videćemo da li ćemo uspeti još to da uradimo za pomoć poplavljenima, a za sada smo ovo što smo planirali završili, rekla je Dragica Nikolić.

Ona je dodala da je Fondacija za dve kuće u Koceljevi, kao i još dve u naselju Miokus u okolini Šapca, koje će obići tokom dana, izdvojila pet miliona dinara.

Svi da sledimo Dragicu u kršenju zakona

Podsetimo da je Teleprompter.rs tražio finansijski izveštaj Fondacije “Dragica Nikolić”, ali su nas iz Predsedništva ignorisali. Odbijanjem da dostavi finansijski izveštaj, Dragica Nikolić je prekršila Zakon o zadužbinama i fondacijama.

Da Vas podsetimo:  O NEZAVISNOSTI SRBIJE

Takođe, promovisanje privatne fondacije svoje supruge preko predsedničke funkcije dovodi do sukoba interesa.

Još dodajemo da je predsednik Nikolić prekršio zakon kada je Dragici Nikolić dopušteno da ostvori internet stranicu svoje privatne fondacije na zvaničnoj internet adresi predsednika supruga.predsednik.rs. Na internet stranici Dragice Nikolić zloupotrebljen je i zvanični simbol predsednika države koji je kasnije uklonjen.

Za kršenje zakona još niko nije odgovarao.

IZVOR: Tanjug / Teleprompter.rs

2 KOMENTARA

  1. Teleprompter vise ne postoji kao nezavisni medijski izvor informacija, jer ne znam da li ste primetili ali ovaj portal je postao produzena ruka Informera i po kvalitetu i po ciljanim tekstovima koji imaju za cilj samo da obezvrede bilo sta sto opozicija Srbije uradi.

    Sada je to „novi“ teleprompter, i zamolio bih vlasnike starog telepromptera da odgovore da li su prodali svoj domen nekome i za koliko novca, sto je bitno uciniti javnom informacijom jer narod ima pravo da zna ko to truje medijskom nebulozom, sada i preko ovog portala…

    • Redžepović je objavio da nije prodao „Teleprompter“. Sad, pitanje je da li se prava informacija krije po nalogu novih gazda ili je Teleprompter prošao inicijaciju kroz snszaciju i postao deo Informer grupacije?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime