Slika u naslovu je gladac…

A ilustrovani tekst je istina i jadac!

0
1190

10Reći „Svi ćute o…“, podseća na rubriku jutarnjeg programa Televizije Pink „Svi pričaju o…“. Na toj televiziji su i premijer Srbije Aleksandar Vučić, i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, i gradonačelnik glavnog grada Srbije, Beograda, Siniša Mali i… bezbroj puta pričali bajke o Srbiji i lepom gradu Beogradu, koji su, zahvaljujući SNS i premijeru Vučiću, postali malo čudo i regiona i Balkana i Evrope i…

1Jeste Beograd godinama čudo i to ne malo nego veliko. Posebno što gostujući na Pinku (ne)ljudi, a posebno neki gradski menadžer, ili šta već, Goran Vesić, povratno govore laži o njegovom sređivanju i ulepšavanju. Od dolaska nove vlasti, a u Beogradu gradonačelnika Siniše Malog, Beograd će mnogi pamtiti kao jedini glavni grad neke države u Evropi, u kome na skoro svakih dvadesetak metara u strogom centru možete da slomite nogu, ruku, razbijete glavu ili… Naravno da ćete Vi, vaša baba, vaš deda, ili vaše dete da razbijete glavu, slomite ruku ili nogu. Kada bi napisao da premijer takođe može da se saplete (kao što se u Knez Mihailovoj desilo potpredsedniku Kine, kada je bio u poseti Beogradu), mediji bi, pozivajući se na izjave čelnika SNS i ministra policije, objavili da je premijerovo saplitanje, deo plana u pripremi svrgavanja Vučića sa vlasti. Možda i pokušaj atentata na premijera.

16

Neću da pišem o posledicama koje ovakav Beograd može da ima po građane i turiste. Neko može da me „slomi“ što objavljujem slike i reči kritike jer, po njihovom rezonovanju, to je dokaz da mrzim Srbiju. Premijer Vučić često opisuje ljude koji se usude da kritikuju, ma koliko ta kritika bila dobronamerna, kao mrzitelje Srbije u kojoj ni jedna kritika, ako nije upućena na račun prošlih vlada i sadašnje opozicije, ne može da bude dobronamerna.

Da Vas podsetimo:  Srbija sada gleda i u Kosmet i u svet – preko Ukrajine - sve se vidi!

Zato ćutim, a Vi pogledajte kako godinama (a ovo je samo manji deo fotografija iz septembra meseca 2015.) izgleda strogi centar Beograda. Prošlo je tri godine od smene vlasti koja u medijima, prvenstveno na RTV Pinku, uz ćutanje i potvrdno klimanje glavom novinara i reportera neometano govori suprotno od realnosti i stvarnosti.

Nikola Janić

14 7
15 4
13 11
3 5
2015-10-10_232248  2015-10-10_233656

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime