Slobodan Reljić: ili-ili i posle toga – Non-pejper, zdaj!

1
365

I Janez Janša i njegov (na)vodič Hans–Ditrih Genšer, nemački ministar spoljnih poslova a u mladosti pripadnik Hitlerjugenda, protivno međunarodnom pravu su razbijali jednu zemlju nastojeći da se za to optuže Srbi.

Priča o povratku zločinca na mesto zločina nadilazi ubogog Janeza Janšu. On se devedesetih našao u ulozi izdajnika zemlje u kojoj je rođen, ali za čije razaranje je dijagnoza: „Obrazac svih ratova koji su se desili u bivšoj SFRJ bio je istovetan: glavni ratni piroman bila je Nemačka, a Amerikanci su gasili požar benzinom“ (Jirgen Elzeser).

BEDNI KARAKTERI Doduše, taj bedni karakter jeste dosledan: čitavo vreme vodi rat protiv Srba. I on i njegov (na)vodič Hans-Ditrih Genšer, nemački ministar spoljnih poslova a u mladosti pripadnik Hitlerjugenda, protivno međunarodnom pravu su razbijali jednu zemlju nastojeći da se za to optuže Srbi – od Srpske akademije nauka i umetnosti i Memoranduma do suđenja Slobodanu Miloševiću.

Kad su piromani uspostavili svoj poredak, ispostavilo se da je on toliko sumanut da ne može da postoji. Uostalom, na šta bi moglo i da liči to u čijim temeljima su janšanske pameti i holbrukovska rešenja.

Tako imamo Kosovo koje ne može da se vidi ni kao najelementarniji državni konstrukt, a dve decenije pomažu Kušner, oboje Klintonovih, Toni Bler, Angela Merkel, strašna Olbrajtova… KFOR, UNMIK, NATO, DEA…

Slobodan Reljić

Izvor: Srpska tradicija i nacionalni interes

1 KOMENTAR

 1. Osveta Srbima za sve pobede u proslosti.
  Tako se jedino moze nazvati danasnja politika zapadnih zemalja, posebno Nemacke i zemalja koje su bile u sastavu austougarske.
  Srpski narod je vekovima dokazivao i dokazao, da nije bitna sila koja nas napada, vec svetinje koje srpski narod brani. Srbi smo uprkos podelama i medjusobnom perusanju, ostali patriote u pravom smislu reci i to zahvaljujuci svojoj bogatoj i hiljadama godina dugoj istoriji.
  Niko svoju zemlju zemlju ne voli kao srpski seljak. I nikad srpski narod nije bio slozniji nego kad je bio napadnut. Nemcima to smeta, taj srpski ponos, patriotizam, srpska dusa koja ne zeli da bude porobljena. Srpski narod ne trpi gospodara, ne trpi okupaciju, srpskom narodu je grob miliji od svakog robovanja, to ni slovenacki narod ni hrvatski nikad nije mogao da shvati. Nemcima to posebno nikad nije bilo shvatljivo, cak ni kad su ubijali 100 Srba za jednog nemca, Srbi se pokoriti nisu dali.
  To sto Jansa danas pokusava da nametne neku slovenacku pamet u resavanju albanskog pitanja a na stetu srpskog nije nista novo. Prvi ministar vanjskih poslova Slovenije, Dimitrij Rupel, cesto je govorio da ce slovenci ziveti od izvoza pameti glupim juznjacima. Slovenacki politicari umislili da su mesije 21 veka i da samo njima pripada pravo da dele lekcije i donose resenja. Njima je jos uvek ropstvoo austrougarskoj lepse od slobode u Jugoslaviji. Ne zato sto im je doista bilo lepo, vec sto su umislili da sve sa zapada jeste dobro a sa juga zlo.
  Neznam kako je Jansa umislio da svojim naj boljim prijateljima albancima pravi veliku Albaniju na stetu Srbije, Makedonije, Grce i C.Gore, osim ako iza njega ne stoji Nemacka. Velika Albanija je nemacki projekat vec skoro 300 godina pre nego sto su albanci uopste imali drzavu na jugu evrope. Jansa je kao po navici samo hlapec Jernej koji bosonog trci i vice sta treba ciniti. Hlapec ostaja hlapec, tu ni vekovi slobode ne pomazu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime