Sloga: Premijeru, gde je sad država?

0
844

sindikat-sloga(1)Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ javno pitaju premijera Srbije Aleksandra Vučića i Ministarstvo rada pod čijom je ingerencijom Inspektorat da objasne građanima Srbije gde je sada država i šta nameravaju da urade povodom otpuštanja bolesne radnice i samohrane majke Nišlijke Violete Petrović iz Jure.

Sa punim pravom pitamo, budući da je sam premijer više puta u svojim istupima kao i tokom nedavne posete „Juri“ u Leskovcu izjavio da je sve idealno i da svako ima pravo na lečenje, bolovanje i rađanje dece po zakonu, ali i na osnovu mnogobrojnih izveštaja kontrole Inspekcije rada da tamo nisu ouočene veće nepravilnosti.

Pa koje veće nepravilnosti ima od otkaza bolesnoj ženi i samohranoj majci koja je nakon saznanja da je dobila karcinom i tretman hemoterapije otpuštena?

Dokle ćete više tolerisati ponižavanja i istupe „Južnokorejske Jure“ koja je svojim stalnim ispadima postala najomrženija strana kompanija u Srbiji, ili će te opet da nas optužite da rasterujemo strane investitore. Treba li i ovog puta da vas podsećamo za sva do sada nezakonita otpuštanje u toj kompaniji samo zbog pokušaja sindikalnog organizovanja, ili na nezabeleženu korupciju vašeg Inspektorata rada koja je umesto da štite radnike primila od nje donaciju u vidu automobila kao poklona.

Možda ste vi i dalje ubeđeni da je sve u Srbiji idealno po vašoj meri i viziji, i da je to ona država koju hvalite gotovo svakodnevno pred domaćom i svetskom javnošću kao zemlju i narod velikih kapaciteta i potencijala za ulaganja, pa ćete i ovog puta zažmuriti pred slučajem jedne bolesne majke za račun novih stranih ulaganja i procenata privrednog rasta.

Za nas je, međutim, svaki život itekako važan i bitan, u ovom slučaju bolesne radnice i samohrane majke, jer ako danas nju i slične ne zaštitite, džaba vam svi procenti!

Da Vas podsetimo:  Suđenje za ubistvo Ćuruvije: Svedoci „neiskreni“, „nestručni“, „bolesni“

SINOS

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime