Slučaj Kapetan ili borba protiv botova

10
3423
Foto: kolumnista

„Dobar dan, zovem iz centrale Srpske napredne stranke, moje ime je Aleksandar i želim da vas pitam koliko ste upoznati sa rezultatima našeg rada u Beograd“, upitao me ljubazno jedan od botova.

„Vučić?“, upitao sam podsmešljivo.

„Ne, ne Vučić“, odgovorio je bot zbunjeno, a onda ponovio pitanje da li sam „upoznat sa rezultatima“.

„Upoznat sam. Niste ništa pametno uradili“, odgovorio sam hladno.

„Tako dakle? Niste zadovoljni?“, značajno neljubaznije, sa zadrškom rekao je bot koji se navodno zove Aleksandar. Kao Vučić. Kao ja.

„Ne, nisam zadovoljan. Nezadovoljan sam. Veoma.“

„Aha“, značajno je uz pauzu nastavio mladi aktivista kog očito nisu naučili da je normalno da imate osobu koja ne podržava vaše ideje i stavove, vašu partijsku pripadnost.

„Da li ste zapisali moje ime? Zaokružili? Crvenom obojili u svojoj excell tabeli? Jeste?“

„Auhmmm… Ne gospodine, ovaj… jesam…“, zbunjeno je nastavio bot – početnik.

„E, sad prestanite da gubite moje vreme. Zbogom“, zaključio sam prilično neljubazno naš jednominutni razgovor i spustio slušalicu.

Srećom, razgovor je bio telefonski. Da je taj Aleksandar, sa svojim prijateljima aktivistima, pozvonio na moja vrata, možda bih podviknuo, a oni bi možda prijavili policiji kako sam ih maltretirao. Potom bi lažni doktor Stefanović koji obavlja dužnost ministra policije rekao kako niko u Srbiji nema pravo da bije decu, a ja bih peglao kičmu u nekoj sobi veličine 3 x 2, na metalnom krevetu…

Džaba bih ja objašnjavao kako to nisu deca, već politički aktivisti. Džaba bih ja objašnjavao da deca – po našim zakonima – ne mogu da učestvuju u političkom životu dok ne napune 18 godina, a onda nisu više deca. Sasula bi se na mene, baš kao na onog jadnog kapetana na Zvezdari, salva uvreda iz naprednjačkih redova. Bio bih tada već i zvanično, formalno proglašen izdajnikom.

Da Vas podsetimo:  Predizbori

Nažalost, naša javnost ne shvata da se iza tog privođenja vojnog lica zbog toga što je „izbacio aktiviste SNS sa svoje imovine“ (što je preko noći preraslo u „pretukao“, „maltretirao“) krije, dragi moji, mnogo opasnija poruka:

Oni mogu da hapse. Koga hoće. Kad god hoće. Zašta god hoće. Oni mogu da hapse, sude, presuđuju. A vi, koji dižete glavu, treba da se zapitate da li ste sledeći na spisku. Za posetu. Za hapšenje.

Da li možda konačno vidite razliku između ovih i „onih“? Ne? Još ne?

Da li vam je jasno da nama vlada klika koja je bez treptaja oka poslala u smrt šestoro ljudi i jedno dete pre gotovo tri godine?

Da li vam je jasno da nama vlada klika koja je privatizovala i politizovala sve tri bezbednosne službe u Srbiji?

Da li vam je jasno da nama vlada klika koja ima (in)direktno vlasništvo ili značajan uticaj nad osam od devet dnevnih listova?

Da li vam je jasno da nama vlada klika koja ima (in)direktno vlasništvo ili značajan uticaj nad gotovo svim televizijama u Srbiji, a da se one koje nisu pod pritiskom mogu izbrojati na prste; i to u celoj zemlji?

Da li vam je jasno da nama vlada klika koja se u proteklih pet godina enormno obogatila?

A vi mi i dalje govorite kako su svi isti, a da za žute lopove nemate nameru da glasate?

Ah, pa predlažem vam onda da zauzmete red pred nekom od zapadnih ambasada. Jer – možda za sledeće izbore dođu na vaša vrata i zapitaju vas za koga ćete da glasate. A vi, kad im odgovorite da vam Ustav garantuje pravo da to zadržite za sebe, dobijete prijavu. Pa vam dođu čike u plavom da vas hapse. Aonda neće imati ko da piše o tome.

Da Vas podsetimo:  Kovid antilogika

I da: Srećan vam Dan državnosti.

Aleksandar Bećić

www.kolumnista.com

10 KOMENTARA

 1. Isto dozivio! i sve, na zalost ovih p r o s t o r a, postalo normalno: najopasnija n o r m a l n o s t!
  Kako su nastupali, narocito od 1933. nadalje: noc, mome komsiji na vrata; odvode ga; ja lagano zatvaram vrata, kao nisu me vidjeli da ih vidim i oni: kao nisu vidjeli da ih gledam… sutradan, nanoc isto: moga komsiju drugog, a ja isto, oni isto…; nocas: na moja vrata; oni isto, a ja d r u g i… Tako n e s t a j a l i: mene nece!, pa svi nestadose, a onda: cemu n o c u!, danju se bolje vidimo… i pakao priredili…

 2. Vrlo dobar, jasan i jezgrovit clanak.
  Nad Srbijom se nadvilo ZLO.
  Vazno je izaci na izbore i osvojiti sto vise od 110 odbornika u Skupstini Beograda.
  Preuzeti komandu nad najvecim budzetom u Srbiji.
  I poslati Sinisu Malog i Vesica u opoziciju.

 3. Aleksandar Becic nam kao jedinu alternativu ponudi zute, pa zuti su stvoritelji ovih. Ista bagra..da gledam Sutanovca ponovo, Zivkovica, Pajtica, Cedu ..bljak. Dveri i niko vise, pa sta nam bude. Nije bas neki izbor al’ kriza rodjaci.

  • Sa Dverima u 18. vek. Da trcimo iz litije u litiju, od slave do patarica, daleko bilo da budemo Evropa. Sta ce nama zakoni, sta ce nama odgovornost, sta ce nama uredjena drzava. E moja Srbijo, u sta se pretvori.

  • soco,za sada boljih nema.Neke stvari u tim dverima se mogu ispraviti,ali nisu zločinci.Osim njih,svi na drugoj strani su iz istog tabora,samo su napravili različita pakovanja.Prosto,ako neko hoće da smeni ove,on staje uz one koji zaista hoće da ove skinu.Ako su lažni,onda oni idu u više kolona,samo da razbiju stvarnu opoziciju.Nisam član ni jedne strane,jer prosto ne može se u srbiji stvoriti čista antikomunistička stranka,ali realno gledam ko bi mogao da oduva ćeću stefanovića i njegovog unuka nebojšu.Suština je da dođu dveri i da se stvori nova vlast koja će dati zadatak sudijama i policiji da pohapsi sve one koji su opljačkali ovu državu,koji je i dalje pljačkaju,a sa namerom da ovaj prostor totalno očiste od Srba.

 4. Eto ti 1945,onda sa Ćećom Stefanovićem i njegovim skojevcima,a danas sa njegovim unukom Nebojšom.Verovatno je za to kriv Milan Nedić fašista-valjda je fašista jer je bio član Musolinijeve stranke,ili je sa njim gradio Beograd na vodi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime