Slučaj Tomislava Nikolića

0
2012

Slučaj Tomislava Nikolića i “Šešeljevih dozvola” prosleđujemo tužilaštvu

Tomislav Nikolic

Zbog osnovane sumnje da je izvršeno više krivičnih dela, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da će tužilaštvu proslediti predmet u kojem je ključnu ulogu imao Tomislav Nikolić kada je bio direktor JP “Poslovni prostor Zemun”.

8kTPa45

Naime, kod saobraćajnice T6 ka mostu Zemun-Borča u ulici Banatskoj nalazi se tri stambene zgrade. One po propisima ne bi smele da se nalaze na tom mestu, ali su nekako dobile sve potrebne dozvole.

Tomsilav Nikolić je kao direktor JP “Poslovni prostor Zemun” 3. novembra 1997. godine potpisao ugovor sa investitorima Mihajlom Kramer i Anom Miholjčić i tako im omogućio da sagrade stambene zgrade pored samog magistralnog puta od šest traka.

Tim ugovorom je investitorima ustupljeno zemljište na uglu Banatske i Cara Dušana “radi izgradnje poslovnog prostora“. Sajt Pištaljka je ranije pisao da u Sekretarijatu za poslove legalizacije objekata kažu da je reč o jednoj od “Šešeljevih dozvola“, po kojima je Zemun bio poznat devedesetih, kada je tu beogradsku opštinu vodila Srpska radikalna stranka.

Kasnije je zabeleženo da je Zemun prednjačio po broju izgrađenih nelegalnih objekata, kojih je evidentirano čak 17.885. Sumnjalo se da se novac od izdatih dozvola išao za finansiranje SRS.

Stanovnici spornih zgrada već godinama pokušavaju nadležnim organima i javnosti da skrenu pažnju na njihov problem. Sudeći po nedavnom dopisu iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ima svetla na kraju tunela.

Redakciji Teleprompter.rs stanovnici su prosledili dopis antikorupcijskog tima Ministarstva u kojem se navodi da će slučaj biti prosleđen tužilaštvu zbog “sumnje da je izvršeno više krivičnih dela”.

– U vezi Vaših ranije poslatih meilova na adresu minstra Ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i našu adresu, ovim Vas obaveštavamo da je završeno postupanje po predmetu i da će isti biti dostavljen nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, po osnovu sumnje u izvršenje više krivičnih dela od strane više lica, navodi se u prepisci između stanovnika spornih zgrada i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Opširnije o ovom slučaju možete pročitati OVDE.

Da Vas podsetimo:  Standard Beograđana kao u Poljskoj, ostatak Srbije kao Severna Afrika

teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime